Konvoluce kytarovych aparatu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Amorph » 07 úno 2008 23:21

Takze navazuju na tohle tema http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?p=137492#137492

Jen shrnu, ze na zkresleni ted pouzivam lampovy preamp Hughes & Kettner Tubeman MK1 a posilam ho do konvolucniho VST pluginu Freeverb3VST Impulser2. A do toho ted rvu vsechny mozny impulsy kytarovych beden, co se mi dostanou pod ruku:)

Tohle je zatim posledni pokus:
Tubeman 13

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 úno 2008 00:38

ja nevim, jak ty, ale me pride na tohle konvoluce malo, konvoluce neumi zkresleni, jenom dodat vecem ruzne krabicovej charakter... to me neba

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 08 úno 2008 00:47

no ja to konvoluci nezkresluju. Jak pisu, na zkresleni mam lampovou krabicku. Konvoluci delam bednu a mikrak - celkem stoprocentni postup, akorat sehnat ten spravnej impuls:)

A je mi jasny, ze teoreticky neni mozny jednoduchou konvoluci pouzit dynamicky, ale ukazky, ktery jsem slysel, naznacujou, ze ta dynamika neni v nekterych pripadech az tak potreba a na velkou cast charakteru hi-gain zkresleni docela staci jednoduchej impuls.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 08 úno 2008 08:15

Asi matuchovi rozumím - zkreslení koncovýho zesilovače může mít velikánskej vliv na zvuk a to v konvoluci není. Takže se to hodí nejvíc na zvuky, kde se zásadní věci dějou na preampu - což jsou prostě zvuky s velkým zkreslením.
Ale stejně to hraje líp, jak klasický cabinet simulace a to je důležitý.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 08 úno 2008 09:26

vasek píše:Asi matuchovi rozumím - zkreslení koncovýho zesilovače může mít velikánskej vliv na zvuk a to v konvoluci není. Takže se to hodí nejvíc na zvuky, kde se zásadní věci dějou na preampu - což jsou prostě zvuky s velkým zkreslením.
Ale stejně to hraje líp, jak klasický cabinet simulace a to je důležitý.
nevím zda Ti zcela rozumím. Alespoň tedy snad chápu co píše Amorph - konvolučním pluginem / impulzem řeší reprák+mikrofon (cabinet)
Pokud píše, že na zkreslení používá "krabičku" - a Ty píšeš, že:
"... na zvuk může mít velikánskej vliv zkreslení koncovýho zesilovače"
nějak se v tom neorientuji.
Amorph řeší až to co je po preampu i po koncovém zesilovači (nebo ne?)

Tak že bych rád pochopil lépe Tvojí tezi (v případě zvuků s malým zkreslením) - máš na mysli, že jelikož používá "krabičku" a ne koncový zesilovač, tak je to "mínus"?

Já bych ten řetězec rozdělil:
1/ PreAmp, 2/ Koncový Amp, 3/ Cab+Mic

Amorph řeší č. 3. Ty (pokud to správně chápu) tvrdíš, že č.2 má veliký vliv na zvuk. S tím nelze nesouhlasit, jen nechápu, jak to souvisí se "samostatnou jednotkou č. 3"?
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 úno 2008 09:30

velvet: pri lampovych kombach a hlavach kresli aj samotny koncak a skreslenie je suctom skreslenia preampu a koncaka. preto 15W lampove kombo hra rovnako hlasno ako 50W polovodicove: lebo pracuje v limitacii

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 08 úno 2008 09:32

kexik píše:velvet: pri lampovych kombach a hlavach kresli aj samotny koncak a skreslenie je suctom skreslenia preampu a koncaka. preto 15W lampove kombo hra rovnako hlasno ako 50W polovodicove: lebo pracuje v limitacii
ale reprák a mikrofon je v cestě až za preampem a koncákem, nebo ne?
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 úno 2008 09:37

lenze amorph nema ani zodpovedajuci koncak, aspon ja to tak chapem... on ide direct z preampu do pc. cize koncak nijak neaproximuje

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 08 úno 2008 09:38

jj, jedu direct z preampu.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 08 úno 2008 09:46

OK.
Podle mne - pokud vezmeš dobrý preamp+amp a nahraješ z něj signál linkou, konvoluční cestou dosáhneš opravdu realisticky ten "zbytek".
Jasně , je potřeba mít "něco" s Load funkcí (Palmer, Motherload apod.), aby se aparát bez připojené bedny neodpálil...
Čili - technologie konvoluce (Cab+Mic) je asi v lepším stadiu vývoje a "dokonalosti", než technologie simulace koncového zesilovače, tak?
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 úno 2008 09:54

velvet: jasne, celu hlavu s pasivnou zatazou do kompu, to uz je nieco ine... vtedy mas "kompletne" skreslenie (nebudem rozoberat ako spravanie koncaka ovplyvnuje reprak, to uz by bola troska paranoidna debata)
dalsia vec, ked uz mas hlavu, preco nedokupit par reprakov a mikrofon a nenahrat to ako nasi otcovia
Naposledy upravil(a) kexik dne 08 úno 2008 09:56, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 08 úno 2008 10:05

kexik: protoze vedle v obyvaku je manzelka.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 úno 2008 10:06

ajeeje :)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 08 úno 2008 10:06

kexik píše:velvet: jasne, celu hlavu s pasivnou zatazou do kompu, to uz je nieco ine... vtedy mas "kompletne" skreslenie (nebudem rozoberat ako spravanie koncaka ovplyvnuje reprak, to uz by bola troska paranoidna debata)
dalsia vec, ked uz mas hlavu, preco nedokupit par reprakov a mikrofon a nenahrat to ako nasi otcovia
no jo, taky by se dalo uvažovat o tom, že někdo používá i "přebuzený reprák" ;)

No a ad nahrávat old-school: třeba není po ruce vhodná místnost, a přece jenom je to dražší než konvoluce - potřebuješ dobrý mikrofon, ty repráky taky něco stojí ( a kdyby jeden měl všechny ty různý kabinety co by chtěl mít někde postavený, tak to aby si pronajmul menší skladiště ) Kvalitních impulzů je vcelku dost - výhodou je, že jsou to kombinace různých kabinetů sejmutých různými impulzy, tak že jako skladiště stačí něco málo místa na hard disku ;)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 08 úno 2008 10:08

Amorph píše:kexik: protoze vedle v obyvaku je manzelka.

:) :) :)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Odpovědět