Korg Kaoss Pad 3

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Korg Kaoss Pad 3

Příspěvek od a.tom.x » 03 led 2007 16:16

Už jste někdo zkoušel tohohle mazlíka:

Obrázek

http://www.korg.com/gear/info.asp?a_pro ... egory_id=2

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 led 2007 16:20

to me taky dost zajima, mel sem doma KP2 a jestli bude trojka jeste lepsi tak se asi neudrzim 8)

Mathias M.
Příspěvky: 5
Registrován: 02 pro 2006 11:39

Příspěvek od Mathias M. » 03 led 2007 16:32

No taky jsem měl doma KP2 a byl jsem vpravdě nadšen, hlavně ta intuitivnost atd...s trojkou jsem ale zatím neměl tu čest, vypadá ale dosti zajímavě

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 03 led 2007 16:47

Koupil si to manik na analog industries a tvrdil, ze vetsi "piece of crap" jeste nedrzel :)

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 03 led 2007 17:39

ja cakam kazdu chvilku doma 3ku, trochu som sklamany ze z kovoveho tela ktory mal kp2 sa udajne vratili naspat k plastu, nemam rad veci ktore vrzgaju (vrzou :)design je tiez o dost skaredsi ako 2ka... zase moznost ladovat samply je pre mna duolezita...v podstate to chcem najma na live mangling trumpety a scratchov a na domace zabavky, pripada mi to ako pomerne inspirativny gear, ocakavam aj moznost "theremin-like" :) hrania... poskusam, podam report...akurat spolupracu s pc este riesit nebudem, nepodporuje w2000 a na xp prejdem az po dokonceni albumu. ked je to dobre pre radiohead a briana ena - nadsene sa vyjadroval o kp2-, snad to bude dost dobre aj pre mna :)))) uvidime...resp. budeme pocut

Atrei
Příspěvky: 69
Registrován: 03 zář 2003 15:09

Příspěvek od Atrei » 03 led 2007 23:03


Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 04 led 2007 14:33

Design mi taky trochu nesedí (hlavně ty chromovaný potenciometry jsou hnus)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 04 led 2007 15:51

Teda... slušná potvora, sjíždím ukázky z netu. Nevím proč ale design KP3 mi připadá jak německého tanku. :D

Pište postřehy... taky jsem se trochu namlsal.

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 11 led 2007 09:54

ok takze fesak je uz doma na stole, zatial niekolko prvych dojmov:
manufacturing - telo je hlinikove, nie plastove, co je super. tie tocitka su tmeve, nie take otrasne strieborne ako na obrazku ale su leskle, dost divne na dotyk, neviem preco tam nedali nejake pogumovane. fader na boku sa trosku vikla, nevyzera velmi seriozne. gumove tlacitka maju trochu privysoky zdvih, vadi to hlavne pri tych sample buttonoch, nereaguje to ako pady na niektorych kontroleroch ale viac ako tlacitka - treba to trochu zmacknut, ale mozno sa trochu vybehaju. priviezol som ho az neskoro vecer takze som ho este velmi neexploroval, viacmenej si iba prebehol programy a bavil sa so samplingom. programy: filtre - nic extra, skuor nezaujimave, reverby som necheckoval, lfo... take tie veci co su na vsetkych fx, proste standard. dost prijemne znejuce skreslenia, isolator, jednoduchy vocoder celkom fajn znejuci, najme minor sa mi paci. granulare a loopery budu asi to co budem najviac pouzivat, zatial dost parada. potom su tam nejake pokusy o elektro bicie a unison saw synth nejake variacie ktore zneju dost rovnako. mne sa ten zvuk vseobecne nepaci ale daju sa na tom robit pekne dnb wormy, ale to ja asi nevyuzijem :) noise. sam synt a este taky noisovo-harmonicky nejaky su pekne a pouzitelne. sampling: skusal som len line in zatial. najskuor niekolko velkych sklamani: pri loadovani sampla z karty prestanu uz hrajuce sample banky hrat, navyse loadovanie trva pri max dlzke sampla nieco cez 10 sec co je masaker a trochu to degraduje live moznosti /nastastie pri live samplingu a resamplingu uz aktivovane banky hraju/. dalsia nemila vec je ze pri nastavovani hlasitosti jednotlivych sample bankov vzdy ostane hrat iba ten ktory sa momentalne nastavuje co je teda imho ciry nezmysel, ako si asi kurva urobim pomer? :) dalo by sa to prezit ale co ma nauzaj sere ze ked pracujem so slicingom tiez hra iba sampel z banky ktoru prave slicujem. cize neda sa hrat napr basovy loop a zaroven lamat drumloop cez slices. co je velke sklamanie. jedine ze by som robil nieco nespravne :))) pozor, menenie tempa meni aj pitch ale o tom som z manualu vedel dopredu. ale aby som iba nepindal - prisiel som s tym domov o jedenastej vecer a bavil som sa do pol tretej do rana ta vec je dost addictive a co sa tyka sample manglingu extremne zabavna vdaka resamplingu a vlastne celemu konceptu. bpm detector pracuje celkom dobre aj pri komplexnejsich texturach, moznost pad motion recording je vychytavka. mozem s trochou prehanania povedat ze som znovu objavil krasu sonickeho vyskumu (aj ked sa pri nom casto viac zabava tvorca ako posluchac :))))) editor a usb spolupracu s compom som neskusal a ani tak skoro nebudem, je to len macos/xp a ja bezim doma na w2000. to be continued...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 11 led 2007 18:01

abuse píše: editor a usb spolupracu s compom som neskusal a ani tak skoro nebudem, je to len macos/xp a ja bezim doma na w2000. to be continued...
A to by mě zrovna zajímalo. :lol:

Ale stejně Vlado díky, čekám na další várku postřehů. :D

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 12 led 2007 09:17

vcera som toho vela neurobil lebo som 2 hodiny reorganizoval kable a nanovo zapajal patchbay :) ale dal som si este dalsie 2 hodinky zoznamovania sa s efektami, ako to postupne dostavam do ruky tak to zacina robit to co chcem, cez vikend nahram nejake ukazky resamplingu od cisteho sampla az po nejaky kaossss

cabowitz
Příspěvky: 76
Registrován: 02 kvě 2005 17:35

Příspěvek od cabowitz » 05 úno 2007 11:10

2abuse:tak jeste nejake dalsi postrehy, klady a zapory tehle krabicky?

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 05 úno 2007 12:35

zoznamujem sa s nim velmi pomaly, pretoze dokoncujem album a ten kaoss je hrozna namotavka, clovek to zapne a dve hodiny sa hra s fx... teraz som skusal hrat na tych internych synth zvukoch, ale vobec mi nesedia, unisono saw v mojej hudbe nevyuzijem, dnb alebo trance fans by to asi potesilo. ja som si skusil naladovat ako samply niekolko mne prijemnych waveformov a hrat na ne pomocou pitchshiftera /co ale trochu destruuje zvuk/, alebo pomocou vinyl looperu - vlasne zmena rychlosti...ten grid je ale nastaveny dost jemne, ci uz pri pitchshifteri, internych synthoch aj looperi. cize minimalna zmena polohy prsta zmeni dost dramaticky pitch, je tazke, pre mna zatial nemozne zahrat na nom napr. stupnicu ako na theremine. velmi pekne s tymito waveformami funguje hpf filter ktory v najspodnejsej polohe prekticky zamutuje zvuk, da sa na tom robit pekne nieco ako manualne tremolo. prebehol som si medzicasom trochu delaye, zacinaju sa mi dost pacit. ono cim to ma clovek viac zmaknute, tym viac sa mu tie moznosti zdaju pouzitelne /najskuor ma bavili iba loopery a grainy/, akurat si treba zapamatat ako ten ktory fx funguje /co menia x-y osi/, zatial musim stale pozerat do papierov...

cabowitz
Příspěvky: 76
Registrován: 02 kvě 2005 17:35

Příspěvek od cabowitz » 05 úno 2007 13:40

2abuse: diky, asi si ho zajdu do nejakeho obchudku vyzkouset... :)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 05 úno 2007 13:42

cabowitz: tak to by me zajimalo, do jakeho obchudku v ceske republice hodlas zajit, kde kaoss pad 3 budou mit skladem a vystavenej...opravdu.

Odpovědět