ok takze fesak je uz doma na stole, zatial niekolko prvych dojmov:
manufacturing - telo je hlinikove, nie plastove, co je super. tie tocitka su tmeve, nie take otrasne strieborne ako na obrazku ale su leskle, dost divne na dotyk, neviem preco tam nedali nejake pogumovane. fader na boku sa trosku vikla, nevyzera velmi seriozne. gumove tlacitka maju trochu privysoky zdvih, vadi to hlavne pri tych sample buttonoch, nereaguje to ako pady na niektorych kontroleroch ale viac ako tlacitka - treba to trochu zmacknut, ale mozno sa trochu vybehaju. priviezol som ho az neskoro vecer takze som ho este velmi neexploroval, viacmenej si iba prebehol programy a bavil sa so samplingom. programy: filtre - nic extra, skuor nezaujimave, reverby som necheckoval, lfo... take tie veci co su na vsetkych fx, proste standard. dost prijemne znejuce skreslenia, isolator, jednoduchy vocoder celkom fajn znejuci, najme minor sa mi paci. granulare a loopery budu asi to co budem najviac pouzivat, zatial dost parada. potom su tam nejake pokusy o elektro bicie a unison saw synth nejake variacie ktore zneju dost rovnako. mne sa ten zvuk vseobecne nepaci ale daju sa na tom robit pekne dnb wormy, ale to ja asi nevyuzijem

noise. sam synt a este taky noisovo-harmonicky nejaky su pekne a pouzitelne. sampling: skusal som len line in zatial. najskuor niekolko velkych sklamani: pri loadovani sampla z karty prestanu uz hrajuce sample banky hrat, navyse loadovanie trva pri max dlzke sampla nieco cez 10 sec co je masaker a trochu to degraduje live moznosti /nastastie pri live samplingu a resamplingu uz aktivovane banky hraju/. dalsia nemila vec je ze pri nastavovani hlasitosti jednotlivych sample bankov vzdy ostane hrat iba ten ktory sa momentalne nastavuje co je teda imho ciry nezmysel, ako si asi kurva urobim pomer?

dalo by sa to prezit ale co ma nauzaj sere ze ked pracujem so slicingom tiez hra iba sampel z banky ktoru prave slicujem. cize neda sa hrat napr basovy loop a zaroven lamat drumloop cez slices. co je velke sklamanie. jedine ze by som robil nieco nespravne

)) pozor, menenie tempa meni aj pitch ale o tom som z manualu vedel dopredu. ale aby som iba nepindal - prisiel som s tym domov o jedenastej vecer a bavil som sa do pol tretej do rana ta vec je dost addictive a co sa tyka sample manglingu extremne zabavna vdaka resamplingu a vlastne celemu konceptu. bpm detector pracuje celkom dobre aj pri komplexnejsich texturach, moznost pad motion recording je vychytavka. mozem s trochou prehanania povedat ze som znovu objavil krasu sonickeho vyskumu (aj ked sa pri nom casto viac zabava tvorca ako posluchac

)))) editor a usb spolupracu s compom som neskusal a ani tak skoro nebudem, je to len macos/xp a ja bezim doma na w2000. to be continued...