KOrg Trinity-Problem

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 13:11

KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Anarki » 07 lis 2009 09:58

Vcera mi kamos dones synt KORG Trinity. V syntu je rozbity display. Po nastartovani syntu se mi tam zapne akorad takove jednoduche pianko, muze mi poradit nejaky majitel tohoto syntu jak bych moh "naslepo" bez displaye ozkouset jake tam jsou zvuky ? Nechce se mi kupovat novy display dokud nezjistim jestli je zbytek v poradku....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 11:41

pripoj iny syntak , alebo pocitac cez midi .. a prepinaj zvuky cez midi .. midi event PROGRAM CHANGE ..

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 13:11

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Anarki » 07 lis 2009 11:55

hm, takze jestli to dobre chapu, tak toho korga pripojim pres midi (in a out) do PC, v Cubasu otevru ten "midi event PROGRAM CHANGE" a tam si muzu nak menit zvuky ktery sou ulozeny v tom syntu jo ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 11:58

v cubase mozes priamo na stope vyberat cislo zvuku .. vtedy by sa malo vyslat aj von .. alebo si do midi stopy das prazdy part .. do neho vlozis v LIST editor event PROGRAM CHANGE .. a tam si bude menit cislo zvuku .. 1,2,3....

este musis utrafit kanal .. ale najskor bude defaultne reagovat na MIDI channel 1 ..

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 13:11

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Anarki » 07 lis 2009 12:03

ok, ja na zvukovce primo midi nemam, takze si sezenu nekde zvukovku s midi a vyzkousim to, potom napisu jestli se to podarilo :D diky moc za radu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 17:48

tak si rovno pozicaj dakde daku midi klavesnicu .. hocijaky aj starsi syntak .. to mas jednoduchsie ..

inak ked sa divam na tu trinity .. tam sa nedaju prepinat zvuky aj dakymi tlacitkami rovno ?
Neni tu daky majitel trinity , co by dal odpoved ?

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 17:54

Tu je velky obrazok ..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... ty_V3.jpeg
Ked sa divam na to ovladanie vlavo , tak tam je tlacitko PROG .. co by som ocakaval ze bude PROGRAM . a potom tlacitkami VALUE vedla by sa snad mal dat vyberat zvuk ..
Přílohy
trinity.jpg
trinity.jpg (36.69 KiB) Zobrazeno 455 x

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 13:11

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Anarki » 07 lis 2009 19:11

no, ono to vzdycky prepne, jakoby to chtelo dat dalsi zvuk, ale zase tam naskoci to piano co hraje uz od zacatku.... zkousel sem mraky kombinaci, a nic jinyho nez to piano se mi tam dat nepodarilo :(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 19:39

tak je mozne , ze ma vynulovanu pamat .. mozno je zla baterka a vsetko sa zresetovalo .. alebo nieco take ..

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 13:11

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Anarki » 07 lis 2009 20:38

Baterku sem promeroval, vypada v poradku....

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2009 21:03

este ma napadlo ci by nebol vhodny factory reset..
tu je tabulka resetov pre Korg masiny

http://www.korgnorthwest.com/KORG_Resets.htm

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 21:19

no ak ma baterku v poriadku , tak factory reset by mal nahodit banku povodnych fabrickych zvukov .. ak teda neni zrovna vadna pamat , co uchovava tieto zvuky ..

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 13:11

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Anarki » 07 lis 2009 21:56

Dobre, a kdyz teda udelam ten factor reset, tak potom ty zvuky budu moct urcite prepinat jednoduse pres to tlacitko prog. a pak value ? TOze nwm jak jinak muzu poznat bez displaye jestli se mi to povedlo....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 22:12

ja myslim ze hej .. ved to vyskusaj a uvidime

Trinity Series Initialization: Hold Enter and 0 while turning it on

vo vypnutom stave mas drzat ENTER a 0 .. a zapnut trinity

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: KOrg Trinity-Problem

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2009 22:16

chlapci, ale mna napadol uplne iny problem.. ved to ma Touch display nie? a je rozmlateny.. cize on stale inicializuje ako keby stlacenie niecoho na display a vracia udaj na piano alebo prvu banku v poradi, cize tebe nepomoze tocit koleckom, lebo touch display stale stlaca udaj z displaya.. aspon si myslim, ja by som natvrdo odpojil display a potom zacal tocit prog. kolieskom... vtedy by to malo ficat

Odpovědět