Korg volca sample
Korg volca sample
Zdravím Pořídíl jsem si ten sequencer a vadí mi, že na výstupu na sluchátka je slyšet v pozadí jemný šum a praskání bez ohledu nato jestli hlasitost ztišuji nebo naopak.Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, připadne jak to řešite na vstupu do DAW jestli tam dáváte VST pro odstrabění šumu nebo crackle.
děkuji.
děkuji.
Re: Korg volca sample
nejlepsi bude asi gate. male naroky na procesor, zadne zkresleni zvuku.
Dobře, dík, zkusím to.
nemyslím že je to normalne , mohlo to vzniknut tak že sa použival mono jack , ktory druhe sluchatko uzemnuje , sam mam tri volcy a nerobi mi to . myslím že aj v manuale sa odporuča neuzemnovať ani nespajať tip ring .
ten sum robi ten vstavany reverb co je v Sample, ono je to dost lo-fi
neda sa uplne bypasnut ? Vo Volca Keys takto priserne sumi ten delay co tam je 

jamixx, jak to myslis ? ja tam cpu stereo jack rozdeleny do zvukovky na dva mona
dendy: myslis jak bypass ? jako hardwarove ho odepsat ? jinak nez vytocenim do nuly to neumim
aha tak potom nic .. hold volca je low-budget, tam proste s urcitym sumom a inym drobnymi nedostatkami clovek musi pocitat ...
este ale dolezita otazka - ten sum a praskanie tam pocujes aj na baterky alebo len ked to mas pripojene na napajaci adapter ? Lebo tera si spominam ze sum a ruchy som mal raz problem ked som to dal na taky pofiderny napajaci adapter, pricom na baterkach to bolo uplne v poriadku (islo ale o Volca Bass, nie sample)
este ale dolezita otazka - ten sum a praskanie tam pocujes aj na baterky alebo len ked to mas pripojene na napajaci adapter ? Lebo tera si spominam ze sum a ruchy som mal raz problem ked som to dal na taky pofiderny napajaci adapter, pricom na baterkach to bolo uplne v poriadku (islo ale o Volca Bass, nie sample)
práve pretoto som zareagoval lebo to vždy naznačuje nejaký problém výstupu ale ak to používaš už správne tak by sa to mohlo po čase samo upravit . možno ak si to kupoval second hand tak predchodca sa mohol k tomu spravaľ neuctivo"

Ked som kupoval vocu keys počul som (na youtube) že má nejaký vyšší šum oproti ostatným volcám ale .. ked som to skušal tak pri otvorenom filtri mala len trošku vyšší šum ktorý klesá s hlasitostou .. aj teraz som skusil ten delay na max a nepridava nejaký počutelný šum len ked končí delayovaný zvuk tak na konci je trochu taký skreslený..
oproti volca bass to tiež neni nejak vyrazne vyššie, zodpovedá to vyššim frekvenciam vo zvuku keys.
Používám volcu na baterie. Smíříil jsem se s tím, že co jiného bych chtěl za ty prachy. Ale jammix máš pravdu že šum s hlasitostí play jdne níž. Jinak pověsil jsem Gate od Fabfilter a ten to vyřešil. Díkec