Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
a.tom.x

Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od a.tom.x »

Tak jsem si tak surfoval po internetu a našel jsem totální zběsilost. Wersi Stage Performer MK1 a EX20. Neváhal jsem tedy a pořídil modul EX20.

http://www.synrise.de/docs/types/w/wers ... -serie.htm

Parametry: 20 hlasů , fourierova transormace - aditivní syntéza, FM, VCF LPF 24/12 dB/oct, HPF, Distortion filtr, chytré obálkové generátory (hodně segmentů + nějaký extra možnosti pro každý segment), multitimbral ..... a pravděpodobně nejhorší uživatelský interface na světě. Základní nastavení přístroje je normální IQ test pro ufóny. Nejsem si jistej jestli nástroje je porouchanej nebo jsem ho prostě blbě nastavil je to naprosto nelogický, zmáčknul jsem pár tlačítek a přestalo to hrát ... a nemám manuál ;) - naštěstí je te´d jeden na prodej.

Hlavní konstruktér Waldorf Wave se o tom vyjádřil, že je pravděpodobně jediný člověk na světě, který to byl schopný programovat a údajně některé chytré věci z toho implementoval do Wave. Takže mám doma buď absolutní zázrak nebo absolutní průser .... :)

Otevírám proto tenhle thread - "Jakou neobvyklou úchylárnu máte ve studiu vy?"
Přílohy
t_wersi-ex20.jpg

peteness

Příspěvek od peteness »

moje nejvetsi supa je tato Obrázek
Jolana Diamant.

Ma nezamenitelny sound a krome toho dobre slouzi jako posilovac krcnich a zadovych svalu...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Moje nejvetsi schiza (blby slovo v tomhle kontextu) je detsky pianko, malinky, dreveny, zvuk vznika uderem do hrube ustiplych hrebiku nebo co to je. Dostal jsem ho od svy psychiatrine pote, co sem na nej zacal v cekarne v amoku skladat "nadhernou" symfonii (ma asi 1 a pul oktavy) :) :) Snad nebude znit moc banalne, kdyz reknu, ze jeho rozladenej zvuk ma svy kouzlo, kdyz se na nej clovek "naladi".

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

To a.tom.x, o tom Wersi v klavesoch snivam uz od 86´ked som ho prvy krat zbadal vo Fachblate.

Nad tym co predaval DF, som vazne rozmyslal, ale jeho cena sa mi zdala vysoka.

Co hovoris na jeho zvuk?

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Dokud to hrálo, než jsem zmáčknul několik tlačítek, tak zvuk celkem zajímavej, bohužel presety jsou na nic jedna plocha je docela v pohodě (takový skoro Oberheimovský feeling), jinak samozřejmě emulace klavírů, dechy a podobné nesmysly. Zvuk je slabší v basech, pomalejší obálky (tam byl ale problém, bylo to špatně nastavené v multirežimu a kradlo si to hlasy a sekalo obálky a bez manuálu to nejde přenastavit), naopak ve středech je velmi kompaktní a zní to dost monstrózně, super jsou varhany a hraní s aditivní syntézou, do filtrů jsem se vůbec nedostal, čekám na manuál z eBay. pokud to rozchodím můžu nahrát nějaký demo. Bohužel ten můj model i ten od DF byla verze Stage Performer MK-1 SII. Nejlepší je SIII, ale ten je fakt dost vzácnej ona i ta EX20 není zrovna moc rozšířená.

Munro

Příspěvek od Munro »

Wersi, co prodava DF, ma od kamose Hynka. Snazili jsme se do toho proniknout ale bez uspechu, nejaky zvuky to vydavalo, ale editace je naprosty peklo, samo bez manualu. Misto toho posleze zakoupil NordLead2 a je z nej nejspokojenejsi clovek v okolnich galaxiich.

Wersi je asi genialni, ale zvuk se mi tehdy nelibil. dnrska bych mozna mluvil jinak.

Jolana Diamant je moje verna mila

http://ezone.techno.cz/album_showpage.php?pic_id=21

Pravda, uz je dost vytunena, ale zachoval jsem puvodni konfiguraci potaku, tj o 90st. otocena proti Gibsonu. Nejlepsi for je stejne ten tajnej sroubovak v cudlu na popruh. Ta moje je jen o fous mladsi nez ja, exportni verze, tak ji mam v ucte a nekdy ji pred spanim ctu i pohadky...

Tak a ted moje hracka

Tohle se valelo u tchana v garazi

http://ezone.techno.cz/album_showpage.php?pic_id=316

A jeden vtipek, postnutej i do sekce Vtipy

Digitalni synth s analogovou pametovou kartou!

http://ezone.techno.cz/album_showpage.php?pic_id=315

Ne, fakt to neni muj napad :oops:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

My mame v rezii vzduchotechniku , ktoru robili hosi z boeingu .. to ked hocikomu rozpravam , kazdemu to pride dost uchylne :)

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

To a.tom.x a v com sa rozlisovali MK1 az IIIS?
Pokial si pamatam tak DF mal iba MK1 a ked som sa ho spytal na rozdiel od ostatnych modelov, tak mi nevedel v tej chvili odpovedat.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

moje EX20 je modul z MK1 SII a je rozšířenej na 20 hlasů . SII je trochu vylepšená základní MK1 - měla by mít obálku na filtru + nějaký další drobnosti v MIDI. Umí aditivní syntézu a údajně FM.

SIII už by měla mít AM a nějaký PCM vzorky. viz http://www.synrise.de/docs/types/w/wers ... -serie.htm

Včera jsem to 4 hodiny trápil, už to zase hraje, objevil jsem taková zákoutí operačního systému jako Synthesis mode, Analytic mode, Drawbar mode, Standard Envelope, Special Envelope, nějaký key-follow křivky (asi 10), ale zatím ani památky po filtrech - jediná informace o filtrech je zatím ta, že když jsem provedl reset tak to na displeji napsalo VCF adjust. Ovšem abych se dostal do těch výše uvedených módů tak to znamená kombinace tlačítek A 2 4 E H - hrůza a další tlačítka 3-8 provádějí změny parametrů, samozřejmě na panelu o tom neí ani slovo.

2 Munro: Analogová memory card je fakt super :):):) btw. garáž tvého tchána je asi úžasné místo. Má ten tvůj kámoš nějaký alespoň základní ponětí jak to ovládat?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Dik, tesim sa na pripadne ukazky, ked sa ti bude chciet.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Jo pokusím se, ale teď mám jenom ty presety a ty jsou nuda. Koupil jsem ještě jednu cartridge kde jsou nějaký synth zvuky tak uvidíme až dorazí.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

peteness

Příspěvek od peteness »

Munro: davam to sem, protoze mi prijdou uchylne ty snimace. Ten tvuj spodni je zda se taky origos. :)

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Cyril: heh, to bych docela chtěl vidět fotku :)

Munro

Příspěvek od Munro »

Peteness: U me tam z puvodni elektriky jsou akorat draty a knoby na potakach. U krku mam Kent Armstrong a u kobylky Epiphone. Ja uz ji s tema snimacema tak koupil. Navic mam novy ladici mechaniky a nevim jestli je origos hlinikovej nultej prazec. seriovy cislo nejde identifikovat, protoze je hlava kvuli novym mechanikam upravena. Bohuzel nemam tam origos prepinac snimacu, ten totiz vypada jak prepinac na magneta (zapalovani) u sportovnich letadel zn. Zlin (jen tam maj 4 polohy).

Originalni snimace maj fakt echtovne oldschool zvuk, ale me se fakt nelibi. Btw. jeden clovek tady u nas tam ma Ibanez snimace, gold mechaniku, prestrikany na bilo a z dalky fak Les Paul jak vysitej :D

Kdyz jsme u produktu fy. Jolana Horovice, obcas se fakt zadarilo. S vyberem dreva si vrasky asi moc nedelali.

Galaxis bass po sundani puvodniho cernyho finise

http://ezone.techno.cz/album_showpage.php?pic_id=318

Ze by se moh objevit suk ve dreve, budiz, ale dva a takhle velky! :x

kexik

Příspěvek od kexik »

nas basak maval jolanu basu... mala fajn funky zvuk ale mala desne kovania na ktore nakoniec posla, a samo ze nedrzala ladenie... trebalo prerobit elektriku, brucala jednak koli snimacom, ale hlavne blbou kabelazou; no a jak dnes vidim ze ide kupit kadejake dielce, tak snad by z nej nieco slo vykuzlit, zvukovo to stalo za to
potom sme ho donutili kupit si "slusnejsi" nastroj, co bola taka ta hohnerka s upilenym hmatnikom, tak na tej sa zasa hralo super ale zvuk bol uplne naprd :)

Odpovědět