Krk ERGO

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2008 11:24

kexik : neviem .. mozno to funguje .. cena sa mi zda moc lacna na to aby to fungovalo .. mozno mam ale skreslene predstavy .. ved to dakto kupte a podajte report ..

ja by som ale radsej investoval do akustiky , nez prznit zvuk obdobnym prznitkom ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 dub 2008 11:42

Třeba v mém případě investovat do akustiky moc nepůjde. Budeme mít od června větší byt, ale v paneláku. Proto váhám s nějakejma většíma úpravama (ta místnost může být brzy dětský pokoj třeba, takže akustiku budu řešit hodně provizorně), a taky zároveň plánujeme s kamarádem vybudovat studio v externích prostorách a jednoduše nebudou finance. Svojí místnost ale chci trochu pořešit a tohle mi padlo do oka.

Samozřejmě jsem také trochu skeptický, ale pokud by to fungovalo...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2008 11:56

delay : preco ? spravis si prenosne panely a tie si potavis ku stenam .. neskor ich zoberies do noveho studia ..

$600 zase neni uplne malo penez .. ale mozno to kritizujem a je to super zariadenie :) no ved to mozno dakto kupi a otestuje ..

Mne to len pride zvlastne .. vsetci tu spekuluju nad prevodnikmi, monitormi , nad pasivnymi regulatormi a proste ako mat co najcistejsi retazec .. a potom si do retazca zavedu dalsie prevody AD-DA ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2008 11:59

Kukam na to este raz .. jak to vlastne funguje ? to ma aj firewire .. cize to je zaroven zvukovka ? ma to spdif vstup .. ok .. tak sa da obist AD prevod ..

nejaky vacsi obrazok zadneho panelu neni ?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 dub 2008 12:10

Pytkin:
Koukni na jejich stránky a stáhni si PDF, tam je vše. SPDIF tam je pro komunikaci s Pro Tools. FW potom asi jen pro obsluhu virtuální konzole a pro nastavení. Analogové jsou 2x vstup (L+R) a 4x výstup (L+R A, L+R B/sub) pro monitory a jeden sluchátkovej výstup... Takže o zbytečnou ADDA konverzi v případě zapojení do monitorovacího řetězce se nejedná...

FW mě také mate...
Mac, WDM, and ASIO Driver support
Firewire Recording Interface Capable
Simultaneous 4 in, 6 out

...což by znamenalo regulerní zvukovku

Rockwoolem a dalšími zvukovychytávkami jsem se ještě nikdy nezaobíral. Vím že se tady toho napsalo dost, takže to tady řešit nebudu...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 dub 2008 12:32

Maji to tam napsany - pri pripojeni pres FW je to regulerni PC/Mac audio interface.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 dub 2008 12:41

delay píše: Takže o zbytečnou ADDA konverzi v případě zapojení do monitorovacího řetězce se nejedná...
No prave ze jo, kdyz budes chtit pouzit tu room korekci, bude dochazet ke konverzi.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 dub 2008 12:41

HM, tak to nevim, jestli dávat prachy za to že to je zvukovka, kterou nevyužiju...

Krom toho si u KRKů asi myslej že trouba s debilní místností nepotřebuje vícekanálovou zvukovku... Kdyby tam aspoň teda dali ADATy...

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 02 dub 2008 13:01

ja myslim, ze to nevymysleli zle... tohle zarizeni smeruje do domacich studii (kam jinam, ze) a urcite procento zakazniku budou mit tuhle krabku jako konecne reseni. troubove s vicekanalovou zvukovkou (nemoh sem si to odpustit :D) zarizeni pouziji ciste jako roomEQ a ten zbytek si k ERGU koupi mix...

ja o koupi v soucasne dobe premyslim (pockam si na recenze) a uplne mi bude stacit, kdyz si pak hodim pred ergo mic100 nebo neco podobneho...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 dub 2008 13:04

Kermitak píše:
delay píše: Takže o zbytečnou ADDA konverzi v případě zapojení do monitorovacího řetězce se nejedná...
No prave ze jo, kdyz budes chtit pouzit tu room korekci, bude dochazet ke konverzi.
preco?

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 02 dub 2008 13:11

taky bych chtel vedet, co je tam za prevodniky a jaky to ma strivka...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 dub 2008 13:14

nooly píše:ja myslim, ze to nevymysleli zle... tohle zarizeni smeruje do domacich studii (kam jinam, ze) a urcite procento zakazniku budou mit tuhle krabku jako konecne reseni. troubove s vicekanalovou zvukovkou (nemoh sem si to odpustit :D) zarizeni pouziji ciste jako roomEQ a ten zbytek si k ERGU koupi mix...

ja o koupi v soucasne dobe premyslim (pockam si na recenze) a uplne mi bude stacit, kdyz si pak hodim pred ergo mic100 nebo neco podobneho...
ciste ako room eq je to blbost, za 600 kupis ekvalizerov plnu prdel

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 02 dub 2008 13:42

ok, to sem teda prestrelil, ale to reseni ergo+mix by taky stalo za zvazeni (pokud je tu tedy potreba multitracku)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2008 14:10

no ma to aj vstupy ? linkove ? ak sa to teda chova ako zvukovka ..

Cize vlastne toto uplne staci a clovek moze robit muziku .. otazna je ta kvalita toho celeho .. za $600 mi to pripada hrozne low end ..

ak je tam teda spdig , tak ako externe zariadenie by sa snad dal obist AD prevod .. a signal by siel len cez DA ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 dub 2008 14:32

Pytkin píše:Cize vlastne toto uplne staci a clovek moze robit muziku .. otazna je ta kvalita toho celeho .. za $600 mi to pripada hrozne low end ..
Je to asi o 100$ míň než kupříkladu firestudio a přitom je to jenom volume kolečko, 2x OUT i 1x IN ;)

Odpovědět