Krk ERGO

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : neviem .. mozno to funguje .. cena sa mi zda moc lacna na to aby to fungovalo .. mozno mam ale skreslene predstavy .. ved to dakto kupte a podajte report ..

ja by som ale radsej investoval do akustiky , nez prznit zvuk obdobnym prznitkom ..

delay

Příspěvek od delay »

Třeba v mém případě investovat do akustiky moc nepůjde. Budeme mít od června větší byt, ale v paneláku. Proto váhám s nějakejma většíma úpravama (ta místnost může být brzy dětský pokoj třeba, takže akustiku budu řešit hodně provizorně), a taky zároveň plánujeme s kamarádem vybudovat studio v externích prostorách a jednoduše nebudou finance. Svojí místnost ale chci trochu pořešit a tohle mi padlo do oka.

Samozřejmě jsem také trochu skeptický, ale pokud by to fungovalo...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : preco ? spravis si prenosne panely a tie si potavis ku stenam .. neskor ich zoberies do noveho studia ..

$600 zase neni uplne malo penez .. ale mozno to kritizujem a je to super zariadenie :) no ved to mozno dakto kupi a otestuje ..

Mne to len pride zvlastne .. vsetci tu spekuluju nad prevodnikmi, monitormi , nad pasivnymi regulatormi a proste ako mat co najcistejsi retazec .. a potom si do retazca zavedu dalsie prevody AD-DA ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kukam na to este raz .. jak to vlastne funguje ? to ma aj firewire .. cize to je zaroven zvukovka ? ma to spdif vstup .. ok .. tak sa da obist AD prevod ..

nejaky vacsi obrazok zadneho panelu neni ?

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin:
Koukni na jejich stránky a stáhni si PDF, tam je vše. SPDIF tam je pro komunikaci s Pro Tools. FW potom asi jen pro obsluhu virtuální konzole a pro nastavení. Analogové jsou 2x vstup (L+R) a 4x výstup (L+R A, L+R B/sub) pro monitory a jeden sluchátkovej výstup... Takže o zbytečnou ADDA konverzi v případě zapojení do monitorovacího řetězce se nejedná...

FW mě také mate...
Mac, WDM, and ASIO Driver support
Firewire Recording Interface Capable
Simultaneous 4 in, 6 out

...což by znamenalo regulerní zvukovku

Rockwoolem a dalšími zvukovychytávkami jsem se ještě nikdy nezaobíral. Vím že se tady toho napsalo dost, takže to tady řešit nebudu...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Maji to tam napsany - pri pripojeni pres FW je to regulerni PC/Mac audio interface.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

delay píše: Takže o zbytečnou ADDA konverzi v případě zapojení do monitorovacího řetězce se nejedná...
No prave ze jo, kdyz budes chtit pouzit tu room korekci, bude dochazet ke konverzi.

delay

Příspěvek od delay »

HM, tak to nevim, jestli dávat prachy za to že to je zvukovka, kterou nevyužiju...

Krom toho si u KRKů asi myslej že trouba s debilní místností nepotřebuje vícekanálovou zvukovku... Kdyby tam aspoň teda dali ADATy...

nooly

Příspěvek od nooly »

ja myslim, ze to nevymysleli zle... tohle zarizeni smeruje do domacich studii (kam jinam, ze) a urcite procento zakazniku budou mit tuhle krabku jako konecne reseni. troubove s vicekanalovou zvukovkou (nemoh sem si to odpustit :D) zarizeni pouziji ciste jako roomEQ a ten zbytek si k ERGU koupi mix...

ja o koupi v soucasne dobe premyslim (pockam si na recenze) a uplne mi bude stacit, kdyz si pak hodim pred ergo mic100 nebo neco podobneho...

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:
delay píše: Takže o zbytečnou ADDA konverzi v případě zapojení do monitorovacího řetězce se nejedná...
No prave ze jo, kdyz budes chtit pouzit tu room korekci, bude dochazet ke konverzi.
preco?

nooly

Příspěvek od nooly »

taky bych chtel vedet, co je tam za prevodniky a jaky to ma strivka...

kexik

Příspěvek od kexik »

nooly píše:ja myslim, ze to nevymysleli zle... tohle zarizeni smeruje do domacich studii (kam jinam, ze) a urcite procento zakazniku budou mit tuhle krabku jako konecne reseni. troubove s vicekanalovou zvukovkou (nemoh sem si to odpustit :D) zarizeni pouziji ciste jako roomEQ a ten zbytek si k ERGU koupi mix...

ja o koupi v soucasne dobe premyslim (pockam si na recenze) a uplne mi bude stacit, kdyz si pak hodim pred ergo mic100 nebo neco podobneho...
ciste ako room eq je to blbost, za 600 kupis ekvalizerov plnu prdel

nooly

Příspěvek od nooly »

ok, to sem teda prestrelil, ale to reseni ergo+mix by taky stalo za zvazeni (pokud je tu tedy potreba multitracku)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ma to aj vstupy ? linkove ? ak sa to teda chova ako zvukovka ..

Cize vlastne toto uplne staci a clovek moze robit muziku .. otazna je ta kvalita toho celeho .. za $600 mi to pripada hrozne low end ..

ak je tam teda spdig , tak ako externe zariadenie by sa snad dal obist AD prevod .. a signal by siel len cez DA ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Pytkin píše:Cize vlastne toto uplne staci a clovek moze robit muziku .. otazna je ta kvalita toho celeho .. za $600 mi to pripada hrozne low end ..
Je to asi o 100$ míň než kupříkladu firestudio a přitom je to jenom volume kolečko, 2x OUT i 1x IN ;)

Odpovědět