Kurzweil K2000 rada ?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od markuc » 16 pro 2009 12:40

Zdravim vsechny Kurzweilisty, potreboval bych znat vas nazor na tuhle zalezitost : Mel bych moznost koupit K2000 za dobrou cenu, ale s takovym trochu podivnym chovanim. Nastroj je ve vybornym stavu a vse funguje, jen vykazuje takovou zvlastni zavadu, ze pri prepnuti na novej zvuk je efekt toho zvuku jakoby vyhulenej za roh, ze se vam ozve vazba, jako kdyz rozhoukate filtr, nebo virtualni kytarovy kombo :wink: ... je treba vypnout nebo ubrat efektak a je to dobry. A na dalsim zvuku to udela zase.
co si o tom myslite ? Vyplati se to koupit a nechat treba vymenit ROMku nebo CPU, vyplati se to, nebo ne a da se neco takovyho zrealizovat vubec v Cechach nebo na Slovensku ? Nebo se vam nekomu stalo neco podobnyho ? Moc dekuju za reakce ... :wink:

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od demsky » 16 pro 2009 14:16

nepomoze ani hardwarovy reset a vytiahnutie AA baterii
na jeden den co su zospodu? aka to je verzia K2000,
uplne ta prva? (rozumej napriklad nie K2000 V3)
prva verzia mala vraj tak zapojenu efektovu jednotku
Digitech ze dala sa normalne odpojit, tam by som
teda cakal problemy s nejakym signalom ked je to
starsia unit. co ja viem ci by som to kupil, nepoznam
tu nikoho co je expert na opravu Kurzweilov, teda
mozno som pocul o nejakom cloveku v K-Audio Praha
v servise ale to bolo davnejsie.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od markuc » 16 pro 2009 15:32

Ty baterky takhle na dyl vyndat urcite vyzkousim, jinak verze je to 3.54 ... dekuju za radu :wink:

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od markuc » 17 pro 2009 00:46

... a ještě prosba, jak provedu hardware reset ? Promiň, s Kurzweilama jsem nikdy nedělal a k tomuhle kousku není manuál ani nic podobného ... díky :)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od bodyia » 17 pro 2009 08:54

Všechny dvoutisícovky mají odpojitelnou fx jednotku. Stačí do výstupů A zapojit insert jacky, tip je čistý výstup z nástroje, ring vstup do efektovky. Jestli nepotřebuješ používat interní digitech, tak zkus tento výstup a bude to ok.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od demsky » 17 pro 2009 09:50

markuc píše:... a ještě prosba, jak provedu hardware reset ? Promiň, s Kurzweilama jsem nikdy nedělal a k tomuhle kousku není manuál ani nic podobného ... díky :)
som teraz v praci takze nemam K2000 pri sebe, ale tusim v Master menu je tam reset.
pred zapnutim nastroja a resetom vyber baterky, nevsimaj si tu hlasku ze battery low
to je v pohode. potom by som nechal 24 hodin nastroj vypnuty.

inak ja tuto efektovu jednotku pouzivam len na "preview" alebo ked sa mi nic ine nechce
zapinat, jej kvalita je velmi zla a zvuk je znacne chladny.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od nunu » 17 pro 2009 12:52

ja bych ho nechal vypnuty alespon tri mesice -))) Predpokladam ze v diagnostickem menu ( k k25 a k26 se do nej dostanu zmacknutim tlacitka exit behem napisu pls wait, k k2k je neco jineho a uz si nevzpomenu co) bude jeste HARD RESET, pouzil bych tento, pokud tam tedy je, uz si na k2k moc nevzpominam. Ale nejspis bude "nacnuta" FX jednotka a zadne resety nepomuzou, i kdyz nikdo nevi co s tim kdo vyvadel, ciste teoreticky ten reset pomoct muze, ale nechavat vypnutou masinu je kravina. Resetnout vyzkouset, rozhodnout se.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od markuc » 17 pro 2009 13:08

Diky vsem za tipy a cenne rady ... lezi to nekde na bazaru, ale na takovym tom bazaru, kde je od nabytku az po golfovy hole vsechno, takze bud se s tim uzivanym prodavacem dohodnu, ze mi dovoli provest na tom nejaky pokusy, nebo mu reknu, at si to tam pritluce na zed hrebikama, protoze si to v tomhle stavu nikdo nekoupi. Paradoxni je, ze nastroj je jinak v excelentnim stavu, vsechny tlacitka, klavesnice atd. je jako novy ... proste uvidime. Mimochodem, koukal jsem na stranky Kurzweilu a tam se skoro zda, ze to tak nejak pomalu balej, ne ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od Pytkin » 17 pro 2009 13:21

no a nedal by sa ten efektak "vymontovat" .. ze by to fungovalo bez neho .. za dobru cenu by to asi malo zmysel .. aj tak demsky hovori, ze ten efektak je nic moc ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od demsky » 17 pro 2009 14:01

http://www.sweetwater.com/expert-center ... 03/11/1997

tu je navod ako sa to ma urobit, no a to vybratie bateriek minimalne
na 24 hodin pred resetom som si nevymyslel, je to oficialne info od
kurz tech support :)

ako tak pozeram,tak reinicializaciu celej efektovej jednotky a celej
masiny je to co som stale pouzival, t.j. tlacitko Master a z menu vybrat
Reset, teda aspon na K2000VP. neexistuje vacsi Hard Reset :)
Naposledy upravil(a) demsky dne 17 pro 2009 14:04, celkem upraveno 2 x.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od a.tom.x » 17 pro 2009 14:04

Efektak je chip od Digitechu, paradoxne jak je takovej zaspinenej, tak si s tim zvukem sedne. To super cisty KDFX u K25/26 zvyrazni ty alliasingy co tam jsou a nedela to tomu zvuku moc dobre. Na ten reset by ti melo stacit vyhodit baterky, nechyt chvili vypnuty a vsechno se vrati do puvodniho stavu. Otazka je cena za kterou to je, K2000 v zakladni verzi sezenes za par korun dneska. Dalsi moznost jak obejit efektak, je to proste nastavit na dry v nastaveni kanalu. Kurzweila ti tady spravi snad akorat BLA.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od demsky » 17 pro 2009 14:08

atom: mas pravdu, vo vela pripadoch ten zaspineny zvuk robi peknu chemiu,
jedinu vec mohli fakt trochu lepsie dotiahnut a to su stereo (tap) delaye,
keby tie boli take dobre ako ma KDFX drzal by som hubu :) ale bohuzial
aj obycajny delay je mizernej kvality. nastastie sa da efektovka uplne
vypnut a vtedy signal ide vonku nadherny :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od markuc » 17 pro 2009 14:21

Znova díky za tipy ... tady se jedná o cenu kolem 5k CZK za klávesovou verzi, tak přemýšlím, že se přece jen vyplatí se tomu trochu věnovat ... :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od a.tom.x » 17 pro 2009 14:52

Tak hlavně poradne projed klavesnici nemely moc trvanlivost. Chce to v sekvenceru ověřit dynamiku a aftertouch pozor taky na přehřívání vetracek není od věci. Interní harddisk nedoporučuji.jinak je to držák.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od markuc » 17 pro 2009 14:54

To jsem prave udelal, klavesnice je jako netknuta, to samy jsou vsechny tlacitka ... jak kdyby to nekde lezelo a vubec se na to nehralo ... skoro neuveritelny ...

Odpovědět