Kytarova ladicka

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Cyril

Kytarova ladicka

Příspěvek od Cyril »

Poradte mi prosim dobrou ladicku se vstupem pro elektrickou kytaru... tak do tisicovky... Kuju!

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Co tenhle Beh*****r? Trochu drazsi, ale mohlo by to bejt zas hezky pohodlny (velky ledky)...

BTR2000 Rackmount Chromatic Tuner
Obrázek

delay

Příspěvek od delay »

Aha, a ty chceš do racku? No pokud nejsi cestovní typ, tak tahle ladička by byla asi OK...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

delay: nejsem moc cestovni typ a mam rad veci v racku, nerackovych veci se mi doma vali uz spoustu a je to bordel...

delay

Příspěvek od delay »

Od ladičky tohodle typu bych kromě standardních funkcí očekával také třeba přednastavené open E, A, D, G ladění + user presety. Já sám používám několik druhů ladění a nosím to pouze v makovici, možnost to nějak uložit a jedním čudlem vyvolat a ladit je hlavně na koncertě fakt velký plus. Existuje vůbec něco takovýho?

Cyril

Příspěvek od Cyril »

delay: jo sou ladicky co umej ruzny nestandardni ladeni pro kytary, ted jsem na nejakou takovou koukal...

kexik

Příspěvek od kexik »

cyril: ak mas mikrofon, tak si lad veesteckom... usetris liter aj miesto v racku

delay

Příspěvek od delay »

Cyril:
Ale můj BOSS TU-něco taky umí nestandartní ladění, má asi šest poloh, a tam je to open D, G, A apod... ale to je naprd.

OTÁZKA ZNĚLA:
Existuje ladička, která umí vytvořit a sejfnout preset na ladění třeba takhle:
struna E - dolu do D
struna A - A
struna D - D
struna G - dolu do Fis
struna H - nahoru do D
struna E6 - dolu do D

Fakt by mi to ulehčilo práci, kdo si to pořád má pamatovat :-)

rastis

Příspěvek od rastis »

Mozno tomu iba nerozumiem, ale ak mam chromaticku ladicku, ta mi ukaze vsetko, nie ? Takze ake presety a naco ?

Inak som vo vseobecnosti nepriatel ladiciek :). Neexistuje idealny nastroj a gitara naladena na prazdne struny podla ladicky = zle naladena gitara, ale na toto sa nikto nepytal, takze to sem nepatri :).

Cyril

Příspěvek od Cyril »

rastis: nerozumim, proc spatne naladena?

delay

Příspěvek od delay »

rastis:
Jasně, to je pravda. Ale to bych si musel u pěti druhů ladění během koncertu pamatovat, jak to který ladění je (kterej open tón na jaký struněú). To po čem toužím je ladička, která by mi v podstatě sloužila jako notes, samozřejmě s automatickým nastavením kýžených ladění.
Uznávám, že bude lepší použít obyčejnou chromatiku s kusem papíru s poznámkami v kapse. :-) Tady si alespoň člověk uvědomí, k jakejm pitomostem nás dovádí digitální technologie :-)

delay

Příspěvek od delay »

Cyril píše:rastis: nerozumim, proc spatne naladena?
Protože tam vznikají takové nuance a ucho to rozhodně slyší. Já to naladím ladičkou a pak dolaďuji v souzvuku (akordu). Proč to tak je, ale vysvětlit nedovedu...

rastis

Příspěvek od rastis »

Pretoze idealna gitara neexistuje. Vzdy je ladenie vec kompromisu - ak si naladis spravne struny podla ladicky, nemusia ti uplne spravne ladit akordy v polohach. Ak si naladis jednu strunu podla ladicky a ostatne struny doladis podla nej na flazolety v 5. a 7. polohe (co je 100% presne podla fyziky), zistis, ze to nesedi uplne presne s ladickou. Dalsia vec je, ze ako mas dostelovane oktavy na 12. prazci. Dalsia vec je, ze struny starnu kazdym dnom a menia sa im vlastnosti. Dalsia vec je, ze ako pritlacas struny k prazcom, tak ich zaroven aj natahujes a do istej miery nadladujes. Kazdu hrubku struny ale inym sposobom... atd. atd. - skratka gitara sa ladi kompromisne a ladickou na prazdne struny je to najmenej presne.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Cyril píše:Co tenhle Beh*****r? Trochu drazsi, ale mohlo by to bejt zas hezky pohodlny (velky ledky)...
... cyrile, prosim te, co znamenaj ty hvezdicky ? 8)

Jinak myslim, ze tahle ladicka se po funkcni strance docela pocedla ... jen ten sikmej predni panel je z plastu ... ale rack case je kovova a rackovy usi taky. Navic ma dva vstupy a umi slouzit jako A/B prepinac (tj. prepina jeden nebo druhej vstup do vystupu) coz je docela sikovny IMHO .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Cyril

Příspěvek od Cyril »

safa: sprosty slova se prece cenzurujou, jako f*ck :))) Jinak diky za info, mozna si tuhle sprostarnu koupim :)

Odpovědět