Lavry AD 10 - wow !
Nejak mne ten lavry nezajima natolik abych mu venoval vetsi pozornost a uz vubec ne abych se trapil s tim jak to funguje. Navic jak vidis sam lidi kteri sice rozumi necemu jinemu ale elektronice ani za mak nepripusti ani za nic, ze by tento produkt mohl byt jeste lepsi. Ja netvrdim ze o tom v lavry nevedi, ja si myslim ze je to zamerne. Jelikoz tam budou nejake osobni vztahy, nemam sebemensi duvod to resit. Nic to nemeni fakt ze je to vyrobek ktery patri k tomu lepsimu. Jinak s tou keramikou tolik pravdy nemas, nektera hmota je naopak jeste lepsi.
Ale v zadnem pripade si nemyslim ze je to absolutne nezlepsitena vec.
Ivo, zkousel jsi jiz - nebo budes mit na zkousku nyquist ADA?
Zajimal by mne Tvuj nazor
Dik
http://www.izcorp.com/ada-nyquist.php
Dik
Aha uz to zacinam chapat, ale ne ze bych si to kdy sam postavilkexik píše:myslim ze som prisiel na to, ako tento zazrak funguje, nunu, chyt sa niecoho
1. akm prevodnik sluzi len na ziskanie najvyssich bitov
2. 16x multiplexery su sucastou DRUHEHO prevodnika, ktory je 16BITOVY a zalozeny na spinanej rezistorovej matici a prevadza slabe signaly, kde uz je akm jendoducho malo presny. aky chip funguje ako komparator, mi nie je z fotiek jasne, ale musi tam v tom pripade byt.
cize do toho precizneho prevodnika ide signal zosilneny o 48dB (to je dynamicky rozsah 8bitoveho rozdielu medzi 16 a 24bit) a pokial zo vsetkych jeho bitov idu jednotky (prebudeny na doraz), berie dsp chip hodnotu z akm. ak sa na preciznom prevodniku objavia dake nuly, pouziva sa tento. uf...
otazka znie, preco neurobit aj ten precizny prevodnik z dalsieho akm???

Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

ja som nikde nepisal, ze o tom v lavry nevedia a isteze je to zamerne. uz je trapne pytat sa znova, ze preco. na tej doske proste nie je jediny foliovy kondenzator. moj dojem je, ze setrili na nespravnom mieste. jedina aplikacia, kde je keramika lepsia, su uplne male hodnoty v obvodoch s vysokou impedanciou, kde ma foliovy kondik vysoku indukcnost. tu ziadna taka aplikacia nie jenunu píše:Nejak mne ten lavry nezajima natolik abych mu venoval vetsi pozornost a uz vubec ne abych se trapil s tim jak to funguje. Navic jak vidis sam lidi kteri sice rozumi necemu jinemu ale elektronice ani za mak nepripusti ani za nic, ze by tento produkt mohl byt jeste lepsi. Ja netvrdim ze o tom v lavry nevedi, ja si myslim ze je to zamerne. Jelikoz tam budou nejake osobni vztahy, nemam sebemensi duvod to resit. Nic to nemeni fakt ze je to vyrobek ktery patri k tomu lepsimu. Jinak s tou keramikou tolik pravdy nemas, nektera hmota je naopak jeste lepsi.
Samozřejmě že to může být lepší a v případě jiných výrobků to lepší - nebo přinejmenším jiné rozhodně je. O tom nepochybuju ani v nejmenším. Jak už jsem zmínil, Black AD zní třeba citelně lépe než Blue AD. Ale připadá mi hodně nepravděpodobné, že by si pan Lavry nebyl vědom věcí, na které se tady poukazuje. Nemluvě o tom, že jiný z jeho výrobků (Lavry Gold) je už po léta legendárním synonymem pro nejvyšší možnou kvalitu konverze. Takže se zdá, že tomu pravděpodobně rozumí velmi dobře ...nunu píše:Nejak mne ten lavry nezajima natolik abych mu venoval vetsi pozornost a uz vubec ne abych se trapil s tim jak to funguje. Navic jak vidis sam lidi kteri sice rozumi necemu jinemu ale elektronice ani za mak nepripusti ani za nic, ze by tento produkt mohl byt jeste lepsi. Ja netvrdim ze o tom v lavry nevedi, ja si myslim ze je to zamerne. Jelikoz tam budou nejake osobni vztahy, nemam sebemensi duvod to resit. Nic to nemeni fakt ze je to vyrobek ktery patri k tomu lepsimu. Jinak s tou keramikou tolik pravdy nemas, nektera hmota je naopak jeste lepsi.
Osobní vazby tam nemám žádné (v nějakém "lobbistickém smyslu), kromě toho že jsem si s ním loni ve Vídni půl hodinky popovídal ... (a byl překvapen jak velice sympatický člověk to je - čekal jsem nějakého chladného odtažitého vědce) A kromě toho jsem všechny jeho převodníky právě prodal a nahradil lepšími, takže ani nemám zapotřebí "obhajovat" svoje nákupy a vlastnictví.

Ale - měl jsem možnost spoustu renomovaných AD DA převodníků tady mít a podrobně a dlouhodobě je využívat, porovnávat a něco na nich vytvořit: Apogee, Mytek, Lavry (Blue i Black), Lynx, Forssell, Digital Audio Denmark atd. Čili nějakou představu o tom jak fungují a znějí mám (a to je jejich základní pointa). A je pro mě vždycky zajímavé, když se o své dojmy a názory (byť jiné) podělí někdo, kdo si je též měl možnost vyzkoušet a má tedy nějakou reálnou cennou zkušenost.
Takže jsem zvědavý, s čím přijde Fova, který jako jediný přítomný má diskutovanou věc v ruce ... a jeho poznámky budu proto brát jako autentické ...
Stejně jako zkušenost někoho, kdo v daném výrobku něco vymění nebo vylepší a bude objektivně demonstrovat, že mu to prospělo ...
No člověče, přiznám se, že tohle vidím poprvévelvet píše:Ivo, zkousel jsi jiz - nebo budes mit na zkousku nyquist ADA?
Dik

Tak panove, sosejte a poslouchejte:
http://www.home.karneval.cz/0406520701/Lavry.mp3
http://www.home.karneval.cz/0406520701/A192.mp3
EDIT: Nize na strance je odkaz na WAVy !!!
Nahravano v me akusticky upravene mistnosti, ktera ale jeste neni definitivne odladena (uz docela dlouho cekam, az mi prijde postou merici mikrofon).
Pouzite vybaveni: mikrofon ADK CE s kardioidni charakteristikou, kovovy pop filter SE Electronics, preamp SPL Goldmike, kabely Sommer Cable Galilleo.
Prvni nahravka je delana pres Lavry s 96kHz a 24-bitovou hloubkou, ktery byl pripojeny pres SPDIF do Audiophile A192. U druhe nahravky byl Lavry vyrazeny a vystup z preampu sel primo do A192, takze tam jel prevodnik Audiophilky. Opet to bylo nahravane na 96kHz a 24-bitech.
To huceni na pozadi je pocitac. Jeste jsem ho uplne neodladil.
Je zajimave, ze v Lavry nahravce je slyset pocitac vic, nez v A192, prestoze jsem se hodne snazil mit stejnou uroven obou nahravek.
Nazory? Ja se zatim zdrzim
http://www.home.karneval.cz/0406520701/Lavry.mp3
http://www.home.karneval.cz/0406520701/A192.mp3
EDIT: Nize na strance je odkaz na WAVy !!!
Nahravano v me akusticky upravene mistnosti, ktera ale jeste neni definitivne odladena (uz docela dlouho cekam, az mi prijde postou merici mikrofon).
Pouzite vybaveni: mikrofon ADK CE s kardioidni charakteristikou, kovovy pop filter SE Electronics, preamp SPL Goldmike, kabely Sommer Cable Galilleo.
Prvni nahravka je delana pres Lavry s 96kHz a 24-bitovou hloubkou, ktery byl pripojeny pres SPDIF do Audiophile A192. U druhe nahravky byl Lavry vyrazeny a vystup z preampu sel primo do A192, takze tam jel prevodnik Audiophilky. Opet to bylo nahravane na 96kHz a 24-bitech.
To huceni na pozadi je pocitac. Jeste jsem ho uplne neodladil.
Je zajimave, ze v Lavry nahravce je slyset pocitac vic, nez v A192, prestoze jsem se hodne snazil mit stejnou uroven obou nahravek.
Nazory? Ja se zatim zdrzim

Naposledy upravil(a) fova dne 17 kvě 2008 23:59, celkem upraveno 1 x.
Lavry ma jakoby vic detailu na vyskach a je v nem vic slyset mistnost. Z toho ususzuju, ze jsi do nej zpival o neco hlasitejs a ty vysky muzou byt trochu dany i tim. rek bych, ze v mixu se rozdil ztrati.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
trocha drsne takuto porovnavacku podat v mp3... rozdiely mp3 pekne zamaze... ale sosam
edit: uplne ina poloha pri mikrofone v oboch ukazkach... to totalne prekryje samotny prevodnik, AP ma podstatne viac basov a lavry podstatne viac vysok a tvrde basy, ale to vsetko je ciste vzdialenostou od mikrofonu. nablizko ide o centimetre
edit: uplne ina poloha pri mikrofone v oboch ukazkach... to totalne prekryje samotny prevodnik, AP ma podstatne viac basov a lavry podstatne viac vysok a tvrde basy, ale to vsetko je ciste vzdialenostou od mikrofonu. nablizko ide o centimetre
Naposledy upravil(a) kexik dne 17 kvě 2008 23:15, celkem upraveno 1 x.
Amorph: Prave, ze jsem se snazil zpivat uplne stejne silne. Neupravoval jsem hlasitost po nahrani, takze to slysis tak, jak to bylo nabrane. Fakt me zarazilo, ze pres Lavry je ten comp slyset vic a pres A192 ne.
Kexik: Ja se nedostanu na to mistni uloziste, abych sem dal Wavy (nefunguje mi to a nevim proc) a na svem webu nemam dost mista, tak to musi byt v MP3.
Co se tyce te vzdalenosti od mikrofonu, i tady jsem se hodne snazil to mit stejne. Odchylka musela byt do 5cm.
Kexik: Ja se nedostanu na to mistni uloziste, abych sem dal Wavy (nefunguje mi to a nevim proc) a na svem webu nemam dost mista, tak to musi byt v MP3.
Co se tyce te vzdalenosti od mikrofonu, i tady jsem se hodne snazil to mit stejne. Odchylka musela byt do 5cm.
Ted jsem poslouchal jeste jednou WAVy a pak i MP3 a musim uznat, ze ty MP3 to dost degraduji.
Je to najednou bez vysek a celkove to zni sterilneji. Rozdil mezi prevodniky se opravdu stira.
Ivo mi umoznil ulozit wavy u nej, takze tady jsou na ne odkazy:
www.savita.cz/master5/Lavry.wav
www.savita.cz/master5/A192.wav
Jeden Wav ma 13.1MB a je to 96kHz ve 24-bitech, takze nektere prehravace s tim mohou mit problem.
Diky, Ivo
Je to najednou bez vysek a celkove to zni sterilneji. Rozdil mezi prevodniky se opravdu stira.
Ivo mi umoznil ulozit wavy u nej, takze tady jsou na ne odkazy:
www.savita.cz/master5/Lavry.wav
www.savita.cz/master5/A192.wav
Jeden Wav ma 13.1MB a je to 96kHz ve 24-bitech, takze nektere prehravace s tim mohou mit problem.
Diky, Ivo
I na tomto (jen mono) hlasu mi připadá stupeň rozdílů dost zjevný. Poloha mikrofonu i hlasu je v obou případech myslím podobná, ne-li totožná. A192 zní proti Lavry trošku "rozbředle" bez detailů, Lavry přínáší spoustu intimních nuancí, hloubky i prostoru (+ zvuk počítače = jedna z jemných nuancí).
Ještě více by ty rozdíly asi vynikly při stereo nahrávce.
Jinak velmi dobrá metoda AB testu by byla dát tvé SE malomebrány co neblíž na sebe, jednu zapojit přes Lavry, druhou přes A192 a zazpívat. Pak by to už bylo naprosto přímé srovnání ...
Ale zkus něco zabrnkat na kytaru stereo ..
Ještě více by ty rozdíly asi vynikly při stereo nahrávce.
Jinak velmi dobrá metoda AB testu by byla dát tvé SE malomebrány co neblíž na sebe, jednu zapojit přes Lavry, druhou přes A192 a zazpívat. Pak by to už bylo naprosto přímé srovnání ...
Ale zkus něco zabrnkat na kytaru stereo ..
Kdyz jsem poslouchal ty WAVy, tak mi prijde Lavry jako uplne jina liga. Ma to spoustu detailu, mohutny zvuk se na me jakoby vali z beden - je to tluste, dominantni 
Naproti tomu A192 zni tupe a sterilne. Cele je to, jako kdybych byl pri zpevu unaveny a cela mistnost byla pretlumena a pritom jsem se snazil pri zpevu do te A192 jeste vic oprit a dat do toho vice emoci, nez u Lavry.
No, timto prestavam prevodniky v A192 pouzivat
To s tim nahravanim jednoho mikrofonu pres Lavry a jednoho pres A192 me nenapadlo udelat.
Kytaru bych mohl nahrat, ale jak uz jsem ti psal, ta kytara je stare drevo a moje hra je zoufala. Stezi umacknu par akordu, takze to bych sem opravdu radsi nedaval.
Brzy bude nahravka vynikajiciho houslisty i pres stereopar, tak ji sem pak hodim.

Naproti tomu A192 zni tupe a sterilne. Cele je to, jako kdybych byl pri zpevu unaveny a cela mistnost byla pretlumena a pritom jsem se snazil pri zpevu do te A192 jeste vic oprit a dat do toho vice emoci, nez u Lavry.
No, timto prestavam prevodniky v A192 pouzivat

To s tim nahravanim jednoho mikrofonu pres Lavry a jednoho pres A192 me nenapadlo udelat.
Kytaru bych mohl nahrat, ale jak uz jsem ti psal, ta kytara je stare drevo a moje hra je zoufala. Stezi umacknu par akordu, takze to bych sem opravdu radsi nedaval.
Brzy bude nahravka vynikajiciho houslisty i pres stereopar, tak ji sem pak hodim.
Naposledy upravil(a) fova dne 18 kvě 2008 00:16, celkem upraveno 1 x.