Lavry Blue (+ ukazky)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 27 kvě 2005 13:49

Filtr tam musi byt vzdycky, a samozrejme levnejsi filtry znej hur a vadi to vic pri 44.1, min pri 48 a este min pri 96... ale jak se ukazuje nejde jen o nejaky netopiri ultrazvukovy frekvence, ktery sou na levnejch prevodnicich tim, co by bylo problem. Je to taky Jitter, kterej se vyssi samplovaci frekvenci zrovna nezlepsi. A ta ztrata hloubky a nepevny basy se daj spis prisoudit jitteru nez LP fitru. LP filtr muze tady udelat ty rozmazany vejsky, to nejspis jo.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 kvě 2005 16:02

ffox: uz som to tu pisal delta audiophile ziadny vstupny filter nema, nakolko ako spravne pises sigmadelta ho principialne mat nemusi ( realita je ze ho mat musi ale to by nebola zvukovka za 3000); vacsina prevodnikov ma filter nastaveny napevno na 20kHz, podstata prinosu vyssej samplovacky neni totiz preniest sirsie pasmo ale lepsie popisat to pocutelne... popis signalu piloveho a sinusoveho na 20kHz je totiz pri samplovacke 44kHz uplne rovnaky a pritom oba ako vieme zneju v reali inac... samozrejme ze 90% ludi nepocuje 20kHz (ja osobne nepocujem uz ani 18) ale ten samy jav existuje aj pri frekvenciach nizsich...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 kvě 2005 16:04

matucha: obavam sa ze za tie basy na audiofilke je zodpovedny vstupny zosilovac a najma vazbove kondenzatory ktore su nevalnej kvalitya nedostatocnych kapacit... mozno by sralo za uvahu ich vymenit

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 27 kvě 2005 16:10

hm nebo vymenit celou kartu

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 27 kvě 2005 16:31

kexik: Vpodstatě tam kde se vzorkuje by měl být LPF, aby se zamezilo vzniku falešných nižších frekvencí. Jak poznáš že ta Delta ho nemá? Ty máš schéma všech obvodů na tý kartě? Nicméně u převodníků který maj převzorkování je ten LPF podstatně měkčí a výsledný samplerate se dosáhne downsamplingem s pomocí filtru digitálního.

Jinak 20 kHz sínus zní ČLOVĚKU v reálu přesně stejně jako 20 kHz pila, protože pilu odlišují od sínusu VYŠŠÍ harmonické frekvence, které jsou v případě 20 kHz pily vyšší než 20 kHz (40, 60, 80, 100 kHz a dále), a ty už člověk neslyší.

Jiná věc jsou frekvence o málo nižší než je samplerate/2, ty by taky mohly způsobovat nějaké falešné nižší frekvence, nicméně jsem o tom zatím nic moc neslyšel.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 kvě 2005 16:56

ffoxx: z casov ked som na nieco potreboval schemu som uz vyrastol... karta ma standardne zapojeny kodek od AKM a pred tym je len stereo OZ s beznou kmitoctovou kompenzaciou, ktory sice funguje ako filter ale iba 12dB na oktavu co je nic...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 27 kvě 2005 17:31

Pěkná diskuse :)
Já k tomu můžu jenom říct, že to spíše než k přemýšlení používám k nahrávání a zní to mnohem lépe (přirozeněji, tepleji, průzračněji) než kterýkoliv jiý AD převodnik, který jsem měl možnost vyzkoušet. Totéž DA.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2005 13:07

matucha : necital si dakde dake porovnanie prevodnikov (trebars MOTU,RME , pripadne Lavry , Apogee) s vnutornymi prevodnikmi Yamaha digitalnych pultov ? Trebars DM2000

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 kvě 2005 13:29

Ne, ale DM2000 sem mel moznost slyset oproti apogee miniDACu a byly trochu vyskovejsi a zdaleka nemely tak peknej bas. A miniDAC ma podle iva do Lavry DA docela daleko.

Na DM jamahy celkem lidi nenadavaj. Ale je celkem bezny, ze k tomu maj budto Rosetu 800 nebo AD16x a DA16x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2005 01:58

matucha : ok .. dik ..

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 10 říj 2005 20:21

uff...som si vypocul tie ukazky (pro1) a necakal som ze tam bude az takyto rozdiel, ked vezmem do uvahy fakt ze som to porovnaval pri pocuvani cez m-audio quattro (a ?apko bedne)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 11 říj 2005 00:25

Matucho prosimtě, kdybys jednoho opravdu krásného dne došel k názoru, že SCI ProOne je syntík, který ke svému životu nepotřebuješ, neváhej mi napsat :) Myslím, že by se mi nad SixTrakem dobře vyjímal...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 říj 2005 00:41

hehe, no ted se vyjima u me v pokoji... blbne mu klavesnice a zda se mi, ze prestal fungovat atack/decay... nemel sem uz vubec cas se v nem stourat nez sem odjel... doufam, ze to byl nejakej renonc z moji strany

klavesnici opravim s tim neni problem, ale tohle..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 říj 2005 01:27

AJ atack/decay opravis ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 03 srp 2006 12:39


Odpovědět