viem ze sa to tu preberalo uz niekolko krat. Vcelku mi je jasne ako vznika zemniaca slucka tak sa pokusim dat najavo ze neide o uplne beznu novacikovsku otazku typu: necital som nikde nic a vsetci mi sem bezte odpovedat

Doma mam samozrejme problem:
pouzivam 2 Fostex PM1 MKII monitory (maju symetricky vstup) zapojene bud do Maudio audiophile USB nesymetrickych vystupov (hot alebo cold je naprazdno) alebo Creative Audigy 2 PCI, tiez nesymetrickych vystupov (kabelaz ta ista).
Samozrejme, brumi to jak svina a je "pocut co sa deje v pocitaci" (pocas pohybu mysou pocut bzzzzz + vselijaky iny bordel co sa v PC odohrava).
Skusal som zapojit koniec nezapojeneho hotu cez velky odpor na GND, bez zmeny.
Skusal som oddelovacie vajicka / DI box na signalovu cestu, uspesne ale degradacia kvality bola neunosna.
Skusal som kratsie signalove kable a zmenu ich cesty, ciastocne zlepsenie ale stale nepouzitelne.
Nakoniec som skoncil pri 500W oddelovacom trafe cez ktore su napajane monitory. To funguje uplne spolahlivo, signal je uplne cisty, bez rusenia pocitacom alebo zemniacou sluckou. Je tam kvazi ground lift, takze moc bezpecne to nie je

Toto zapojenie zacina mat jednu obrovsku nevyhodu - pri dlhej prevadzke, ked idem vypnut reproduktory, takmer vzdy sa ozve obrovske práááásk. ak ich vypnem napr. 20 minut po zapnuti, je to len takmer neregestrovatelne. cim dlhsie su zapnute, tym vacsi prask to spravi, ako keby sa tam hromadil niekde naboj. okrem toho sa niekedy mimovolne ozve take male prask, ako z poskrabaneho vinylu.
A zrejme mame strasne nekvalitnu elektriku doma (rodinny dom), nakolko ked zapnem sietovu tlaciaren o 2 izby dalej, trafo sa ide zblaznit - z nicoho nic zacne duniet silnejsie ako normalne (normalne takmer vobec, len ked k nemu naslucham

Teraz mam dielmu. Idem su kupit zvukovku so symetrickym vystupom s doverou vo vyriesenie tychto problemov.
bude to s najvacsou pravdepodobnostou:
M-audio fasttrack pro alebo E-Mu 0204 USB, dovody teraz nebudem rozoberat, proste tieto 2 su najuzsi vyber pre mna vhodnych rieseni.
Fasttrack ma fantom, ktory budem potrebovat ale zas E-mu ma ground lift a je lacnejsia + bola robena rovno na Win 7.
A teraz: vyriesi moj problem rovno symetricke vedenie signalu z PC do reprakov alebo okrem toho budem este potrebovat aj ground lift, ak viem, ze mi ta slucka na danom mieste na 100 percent vznika a je ju pocut? Da sa to vobec dopredu odhadnut alebo je to vo hviezdach?
Dik moc dopredu

D.K.