live hraní

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
martin.h

live hraní

Příspěvek od martin.h »

cau.potřeboval bych poradit s výběrem hardwaru na live hraní techna.dik

jackies

Příspěvek od jackies »

repráky, bicí a casio

Hena

Příspěvek od Hena »

myslíš konkrétně co?groovebox,nebo syntezátor?

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

Nootebook + zvukovka + nějakej ten vypujčenej soft. Já vim že je to nuda čumět na maníka za noťasem, ale je to nejlevnější a nejefektivnější řešení. Chceš dělat muziku, nebo donekonečna řešit propojení, kabely, napájení, místo, transport a milión dalších problémů s nějakejma grooveboxama, který stejně maj ve výsledku hnusnej zvuk? Setup z kvalitních přístrojů (nesnášim slovo mašinky) je otázka hodně peněz, trpělivosti a hlavně zkušeností.

delay

Příspěvek od delay »

Brenda Walsh píše:...milión dalších problémů s nějakejma grooveboxama, který stejně maj ve výsledku hnusnej zvuk?
Nemůžeš obecně tvrdit, že groovebox má špatnej zvuk. Asi jak kterej ne? :twisted: Nejlepší je kombinace obojího, vybírat hledat. Jinak HW je stabilnější a spolehlivější, nicméně editace je samozřejmě lepší ve spojení s PC. Naopak si moc nedovedu představit, že bych měl live hrát na notebook, minimálně bych potřeboval nějakej hodně sofistikovanej kontroler. A synth rozhodně HW, třeba maličkej MicroX má o poznání lepší zvuk než různý VSTi co sem zkoušel...

dendy

Příspěvek od dendy »

no techno svojou strukturou je celkom jednoduche na hranie live - v podsatte zapinas/vypinas loopy a tocis filtrami .. takze na to imho uplne idealny nejaky akai sampler trebars mpc 500 -vka ... synthy v tomto pripade nemaju moc velky vyznam, techno je skorej o samploch a hodne kompresii takze ja osobne na techno live act

alebo korg ESX-1 (sampler/groovebox takze do neho naladujes z kompu svoje sample a hras), jeden kamos z neho dokocna tiez hrava live techno - takze osvedcena vec :)

BS

Příspěvek od BS »

notebook + ableton + nejaky ty kontrolery.

na grooveboxy samplery a podobny veci se vykasli....

Brenda Walsh

No kterej groovebox má dobrej zvuk? Neni to ani pořádnej syntezátor, ani sampler. Obyčejný levný VAčka (třeba Micro X) mívají zpravidla lepší zvuk než všechny tyhle gorooveboxy. samozřejmě záleží na způsobu použití. Pokud chce někdo jen doplnit třeba DJset, tak mu ten groovebox stačí. Já už mam těhle věcí plný zuby. Udělal jsme na nich spoustu věcí pro live hraní, který v rámci nějaký párty vždycky fungovaly, ale když pak chceš ty věci nějakým způsobem třeba nahrát, tak aby jsi je mohl zveřejnit na netu atd. tak zjišťuješ, že ten zvuk je šílenej, a že aby ty věci trochu hrály, tak by se to muselo komplet předělat, a většina zvuků nahradit sw. Je to fajn si hrát na akcích s těma čudlíkama na grooveboxech, to že ten zvuk neni uplně 100% ani tak nevadí, ale dělat potom tu věc v podstatě od začátku znova mě prostě nebaví. Proto si myslim, že kombinace Notebook + ext. zvukovka a samozřejmě kontroler je nejlepší pro člověka, kterej eště vůbec netuší jak jeho live hraní má vypadat, a jak dopadne, už je pro to, že nemusí odělovat skládání a "produkování" svých věcí od live hraní. Z vlastní zkušenosti vim, že "HW fetish" může bejt docela zavádějící a scestná záležitost.

Brenda Walsh

Současný techno už ani neni tak o samplech, si myslim. Je hodně o zvuku syntezátoru (bez ohledu na všechny procesy kterýma je zvuk synťáku, ať už hw nebo sw prohnanej posléze) Netvrdim že ze samplerem by to nešlo, to rozhodně ne. Akai MPC 500 + např. MikroX je podle mě lepsí než ESX. Na druhou stranu už to neni to komplexní řešení v jedný krabici.

delay

Příspěvek od delay »

Můžeš zmínit o jakým grooveboxu to píšeš? Já mám E-MU MP7 s dvěma 32MB ROMkama, některý zvuky jsou uplůně debilní, jiný průměrný a další třetinu tvoří kvalitní vzorky, se kterejma sem se v PC nepotkal. Celá hudba z mašiny dělat nejde. Nehraje to, protože zpravidla nemáš šanci oddělit pásma a dobře naefektovat, na druhé straně máš filtry a modulaci, což zase v PC až tak nefunguje. Já to mám na doma a ačkoli už několikrát sem chtěl prodat, zatím si to nechávám. Však sem psal, že ideál je kombinace obojího. není to prdel no, najít svůj zvuk.

dirtymusic

Příspěvek od dirtymusic »

dneska uz na lajfku neni videt cloveka se syntakama. Fakt jsem par let nikoho nevidel (kdyz nepocitam tekk a typka obdklopenyho levnou řadou electribe´s). Dokonce i lidi ve svete prosluly neskutecnejma videama kde jsou obklopeny na podiu krabicema chodej uz jen s ibookem a kontrolerem. Přijde mi to až smutný.. Je fakt ze je to proste nejefektivnejsi reseni. grooveboxy maji na hovno zvuk a jsou velky a tezky (ty lepsi). Pro me byla nejlepsi Yamaha SU700, je skvělá, milion moznosti, skvely filtry, modulace, u kazdyho loopy přiřaditelnej knob, ribbon, ale co s tim dneska, kdyz to samy umi ableton a s kontrolerem a notebookem to váží 3kg a zvuky se do toho neladujou z poruchovy zipky. Třeba SpeedyJ hrál kolik let jenom ze dvou SU700. A dneska má ibook:)

Brenda Walsh

e-mu MP7 je zvukově jeden z nejpovedenějších, to je pravda, taky se tak často neprodává. Na druhou stranu, když vezmu třeba tebou zmíněný filtry, tak třeba E-mu 6400, kterej je má naprosto geniální, a dá se sehnat za poměrně málo peněz (já idiot ho prodal před 4 rokama za 12k), a to je přístroj, kterej bych klíďo používal i v homestudiu i dnes. Mluvil jsem o nejrozšířenějších grooveboxech tj. korgy, rolandy, jamahy co se objevujou v inzerátech každej den. I ty lepší z nich (jamaha RS7000, roland 808,909) jsou jen workstationy pro live jam, all-in-one boxy - univerzálnost na úkor konkrétního. Ty nemůžou už dnes konkurovat poctivé práci v DAW.

dirtymusic

Příspěvek od dirtymusic »

e-mu mp7 je určitě super, ale do filtru není vstup pro filtraci ext. zvuku a vlastní samply nelze. Použitelnejch zvuků bych řekl že v tom časem ubejvá. Strašně jsem to chtěl a když jsem to pak slyšel na vlastní ucho,...

Brenda Walsh

dirtymusic: No je to smutný, taky mě to štve, ale neni se čemu divit. Udržet krok se současným zvukem pomocí pár live live přístrojů vyžaduje hodně času a úsilí, který budou daleko efektivněji využitý prácí v DAW. I hvězdy elektronický muziky, který maj prostředky na vybavení, o kterým se nám ani nezdá, si snadno spočítají, že než se srát s transportem, zapojením a vůbec provedením jejich hudby na HW, tak je daleko efektivnější nootebok, se kterým se dá i snadněji navázat na studiovou práci.
Osobně mě tohle téma hodně zajímá, a pořád se nevzdávám naděje že budu svojí muziku nějak zajímavě prezentovat i živě, ale taky si pořád kladu otázku estli to má vůbec význam. Z tohodle pohledu je levnej groovebox na živý blbnutí ideálním řešením.

delay

Příspěvek od delay »

dirtymusic píše:e-mu mp7 je určitě super, ale do filtru není vstup pro filtraci ext. zvuku a vlastní samply nelze. Použitelnejch zvuků bych řekl že v tom časem ubejvá. Strašně jsem to chtěl a když jsem to pak slyšel na vlastní ucho,...
Jo, tohle je pravda.... Já si to nchávám malinko z nostalgie. Je to už taková moje relikvie, asi jí dám do skleněný vitríny v obýváku a pořádně nasvítím. jednou za čas vytáhnu a bude...
Naposledy upravil(a) delay dne 04 bře 2009 11:48, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět