Live setup
tomthak: hele ja pouzivam esi u46dj na djing z traktora a jsem spokojenej. ableton se zivakem bych si z toho nelajznul. mel bych strach, ze se to bude sekat apod. usb mi funguje spolehlive, docilim dobrejch latenci, kdyz je treba, ale na muj vkus to na spolupraci s vicestopym zivym kejklem spotrebovava moc cpu.
jenom muj nazor (jak rika sasa)
jenom muj nazor (jak rika sasa)
jdu panove udelat pokus.. notebook Thosiba 1,6GHz procesor Celeron 1jadro 256mb ram (otcuv notebook) je to v roskladu ma to na psani a internet tak asi vite jak to bude stabilni.. a jdu na to nainstalovat svuj origos ableton a zkusit tam narvat setup kterej bych cca pouzil. Joo a integrovana zvukovka.
Napisu vysledek
Napisu vysledek

no ale na expres nemas ziadnu sikovnu zvukovcicku, zatial... iste, je to len rychlejsi cardbus s inym konektorom. ale ak chces riesit problem dnes... mas smoluPytkin píše:kex : no alebo novy express bus .. to by malo byt este lepčí
kupovat ciste koli zivakom rme alebo apogee je asi oslovina. uz by sa mohli v maudiu rozhybat k nejakej audiophile express
kexik: to je presny, kvuli zivaku nema cenu kupovat fireface apod.
Chce to co nejlevnejsi reseni. Nekdo tvrdi ze USB je horsi nez firewire a ja ho videl 2x kleknout a uz ho ten den nenahodili. V jednom pripade to byla externi PCMCIA karta pro firewire rozhrani pac ten notebook to nemel.
Takze to chce nejakej notas kolem 17-18K s firewire (Fujitsu siemens dela ted za 18K Core Duo 1GB ram 120ka disk a firewire, Vista Home)
A k tomu ozonic a nebo klidne bez FW a k tomu nejakou USB zvuk a USB kontroler.
Jinak jsem to zkousel ten ableton na celeronu 1,6ghz 256 ram a bezelo to kupodivu uplne v klidu na 4 decky a asi 15efektů. Pravda latecne v haji pac integrovana zvukovka a nechtel sem tam nahravat zadny asio4all apod.
Otazkou je, jestli by to spadlo a jak casto.
Chce to co nejlevnejsi reseni. Nekdo tvrdi ze USB je horsi nez firewire a ja ho videl 2x kleknout a uz ho ten den nenahodili. V jednom pripade to byla externi PCMCIA karta pro firewire rozhrani pac ten notebook to nemel.
Takze to chce nejakej notas kolem 17-18K s firewire (Fujitsu siemens dela ted za 18K Core Duo 1GB ram 120ka disk a firewire, Vista Home)
A k tomu ozonic a nebo klidne bez FW a k tomu nejakou USB zvuk a USB kontroler.
Jinak jsem to zkousel ten ableton na celeronu 1,6ghz 256 ram a bezelo to kupodivu uplne v klidu na 4 decky a asi 15efektů. Pravda latecne v haji pac integrovana zvukovka a nechtel sem tam nahravat zadny asio4all apod.
Otazkou je, jestli by to spadlo a jak casto.
tomthak: bohuzial interne fw nie je zaruka nicoho a mnohe kombinacie interneho fw radica a zvukovky nefunguju dobre, viz forum... byt konkretne tebou, beriem indigo dj, ako som uz napisal... neni to az take drahe a je to istota
http://www.thomann.de/gb/echo_indigo_dj.htm
http://www.thomann.de/gb/echo_indigo_dj.htm
Sonority: no nevim, jestli tobe dostacuje, co leze z DJM600 dnes uz ho DJs moc nechteji radsi 800kilo nebo Allen & Heal nebo vyssi radu Ecler.
Myslim si, ze pokud tam nebudes mit integrovanou zvukovku s brumy a bude tam neco srovnatelnyho treba s Esi Juli@ tak to bude v pohode. Jinak jsem mel na mysli taky kompletni ozvuceni typu reproduktory zesilovace kabelaz atd. Ne vzdy je zvuk na akcich uchazejici i profi akce jako byla naprd. Amazing City, tak mela dost chabe ozvuceni az bych si troufl tvrdit neprofesionalni.. Je hezke ze to rve a ze limiter nestiha, ale kdyz ze skladby neslysis nic jineho bez bici a k tomu jeste odrazy vsude kolem tak to pak je blbéé
(to uz je OT)
Myslim si, ze pokud tam nebudes mit integrovanou zvukovku s brumy a bude tam neco srovnatelnyho treba s Esi Juli@ tak to bude v pohode. Jinak jsem mel na mysli taky kompletni ozvuceni typu reproduktory zesilovace kabelaz atd. Ne vzdy je zvuk na akcich uchazejici i profi akce jako byla naprd. Amazing City, tak mela dost chabe ozvuceni az bych si troufl tvrdit neprofesionalni.. Je hezke ze to rve a ze limiter nestiha, ale kdyz ze skladby neslysis nic jineho bez bici a k tomu jeste odrazy vsude kolem tak to pak je blbéé