Live setup

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 srp 2007 16:08

jedine tutove riesenie je cardbus, alebo onboard zvukna s asio4all a externym prevodnikom pripojenym na digital

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 srp 2007 16:49

kex : no alebo novy express bus .. to by malo byt este lepčí

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 21 srp 2007 19:46

tomthak: hele ja pouzivam esi u46dj na djing z traktora a jsem spokojenej. ableton se zivakem bych si z toho nelajznul. mel bych strach, ze se to bude sekat apod. usb mi funguje spolehlive, docilim dobrejch latenci, kdyz je treba, ale na muj vkus to na spolupraci s vicestopym zivym kejklem spotrebovava moc cpu.
jenom muj nazor (jak rika sasa)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 srp 2007 20:21

jdu panove udelat pokus.. notebook Thosiba 1,6GHz procesor Celeron 1jadro 256mb ram (otcuv notebook) je to v roskladu ma to na psani a internet tak asi vite jak to bude stabilni.. a jdu na to nainstalovat svuj origos ableton a zkusit tam narvat setup kterej bych cca pouzil. Joo a integrovana zvukovka.
Napisu vysledek :D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 srp 2007 08:40

Pytkin píše:kex : no alebo novy express bus .. to by malo byt este lepčí
no ale na expres nemas ziadnu sikovnu zvukovcicku, zatial... iste, je to len rychlejsi cardbus s inym konektorom. ale ak chces riesit problem dnes... mas smolu
kupovat ciste koli zivakom rme alebo apogee je asi oslovina. uz by sa mohli v maudiu rozhybat k nejakej audiophile express

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 22 srp 2007 09:00

kexik: to je presny, kvuli zivaku nema cenu kupovat fireface apod.
Chce to co nejlevnejsi reseni. Nekdo tvrdi ze USB je horsi nez firewire a ja ho videl 2x kleknout a uz ho ten den nenahodili. V jednom pripade to byla externi PCMCIA karta pro firewire rozhrani pac ten notebook to nemel.
Takze to chce nejakej notas kolem 17-18K s firewire (Fujitsu siemens dela ted za 18K Core Duo 1GB ram 120ka disk a firewire, Vista Home)
A k tomu ozonic a nebo klidne bez FW a k tomu nejakou USB zvuk a USB kontroler.

Jinak jsem to zkousel ten ableton na celeronu 1,6ghz 256 ram a bezelo to kupodivu uplne v klidu na 4 decky a asi 15efektů. Pravda latecne v haji pac integrovana zvukovka a nechtel sem tam nahravat zadny asio4all apod.
Otazkou je, jestli by to spadlo a jak casto.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 srp 2007 09:28

tomthak: bohuzial interne fw nie je zaruka nicoho a mnohe kombinacie interneho fw radica a zvukovky nefunguju dobre, viz forum... byt konkretne tebou, beriem indigo dj, ako som uz napisal... neni to az take drahe a je to istota
http://www.thomann.de/gb/echo_indigo_dj.htm

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 22 srp 2007 09:40

kexik: podivam se na ni co to umí, ale bylo by to asi nej reseni, co se tyce kompatibility + je to uvnitr PC takze nemusis resit misto. Jen se tu mrknu po ezone, jestli tuto zvukovku uz nekdo neresil, protoze by me zajimala latence.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 srp 2007 09:42

je to dost stara zalezitost, viacmenej tvrda klasika. velke minus je hlavne buducnost pcmcia diery. existuju redukcie, ale s tymi nik nema skusenosti


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 srp 2007 23:04

ja mam rme rad .. ja by som siel do neho :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 23 srp 2007 08:07

Pytkin: Ja nerikam, ze nemam RME rad, ale za ty penize je to tak na profi recording v terenu. Jsou levnejsi a presto funkcni varianty. Na zivo ti stejne nejde tolik o zvuk. Na jakych akcich mas dnes Pioneer DJM800 a solidni ozvuceni..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 srp 2007 08:41

Pytkin píše:ja mam rme rad .. ja by som siel do neho :)
rme je dost nesikovne, mas cardbus kartu plus celu rackovu krabicu k tomu... keby vyrobili nieco ako ten najmensi hdsp v pcmcia, len kartu s konektormi, to by bolo cool...

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 23 srp 2007 12:51

O zvuk by tedy jit mohlo, Pioneer DJM600 nebo tak je docela standart na akcich a ozvuceni taky, pokud nehrajes v kulturaku. A prave tim, ze je ten zvuk na akcich horsi by prece od tebe mel jit zvuk co mozna nejlepsi.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 23 srp 2007 12:58

Sonority: no nevim, jestli tobe dostacuje, co leze z DJM600 dnes uz ho DJs moc nechteji radsi 800kilo nebo Allen & Heal nebo vyssi radu Ecler.
Myslim si, ze pokud tam nebudes mit integrovanou zvukovku s brumy a bude tam neco srovnatelnyho treba s Esi Juli@ tak to bude v pohode. Jinak jsem mel na mysli taky kompletni ozvuceni typu reproduktory zesilovace kabelaz atd. Ne vzdy je zvuk na akcich uchazejici i profi akce jako byla naprd. Amazing City, tak mela dost chabe ozvuceni az bych si troufl tvrdit neprofesionalni.. Je hezke ze to rve a ze limiter nestiha, ale kdyz ze skladby neslysis nic jineho bez bici a k tomu jeste odrazy vsude kolem tak to pak je blbéé :) (to uz je OT)

Odpovědět