Live setup

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Live setup

Příspěvek od TOM-Thak » 20 srp 2007 15:33

Ahoj, dost uvažuji o tom, že jako DJ a producer začnu hrát živáky CD mě už nebaví.. chtěl bych notebook + ableton + kontroler nejlépe i s audio rozhraním. Na pár stop v abletonu audio efekty a pripojeni zvukovky / controelru staci podle me notebook Core Duo + 1GB ram.
Jde mi predevsim o 2 veci - 1) spolehlivost tzn. nektere notebooky co sem videl klekly vzdy a vsude tak aby to pri akci nekleklo (IBM? DELL? THOSIBA? MACBOOK?) Soft sam o sobe neni moc narocnej na vytizeni PC.

Druha vec je latence. Cim nizsi tim lepsi. (rad bych se vyvaroval firewire, protoze kazdy koho sem videl s firewire tak mu to kleklo pri nejlepsi pred akci)

Jeste nevim jak s ramkou na ableton, protoze kdyz chces levnejsi notas tak to ma vetsinou 512 a nebo kdyz to ma gigu tak to zas nema OS.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 srp 2007 15:37

Ja osobne bych zvazil Macbook, mam s MacOS X lepsi zkusenosti co se tyce stability a spolehlivosti nez s Windows... a navic to bude vypadat mnohem lip, nez nejakej posranej PC plastak :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 srp 2007 15:45

akurat ableton pod osx bezi udajne na maslu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 srp 2007 15:54

tom : ak sa bojis FW , tak chod do RME .. Multiface .. ku ktoremu je cardbus (teraz tusim uz aj express) card .. NTB by som odporucil toshibu ..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 20 srp 2007 15:55

PS nema nekdo na prodej PICMIC k RME?
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 srp 2007 16:11

Jasny a co takove ty Alesis kontrolery / Novation co maji v sobe USB zvukarnu ? napr. http://www.klavesy.cz/CZ/product.asp?ID ... ory=730000

to bych vyuzil jako klapky ve studiu a navic bych na to mohl hrat live

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 srp 2007 16:13

Ha tak oprava - oni to maj blbe na strankach ono to tu zvukovku asi zrejme nema :D

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 20 srp 2007 17:10

Jo rozhodně na live ableton,pokud možno tak 6stku ,pač 5 žere cpu ,jak sviňa ,teda aspoň na mym Powerbooku..Jinak s PC notebook zkušenost nemám,protože moc do počítačů nevidím,tak sem šel rovnou do maca,odehrál sem s tím víc jak 30 koncertů bez problémů...Jinak zvukovku co se týče stability ,tak rozhodně RME ,mám FW 400...měl sem chvíli Tascama FW 1082- zvukově fajn,ale stabilita nic moc-pokud to chceš tahat po koncertech tak moc nedoporučuju-další velká krabice:-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 srp 2007 17:28

rfs: po koncertech ne resp. zalezi jakej typ zivaku. Ja bych jel normalni DJ set prokladanej dohravanim na klapky a pripravenym scenarem v abletonu. Takze me by stacil nakej notas za 18K kterej ma 1,7 Core Duo a 1gb ram a na to nahazet songy ve wavu + samply pripravenej ableton projekt a pripojit na to pres FW treba M-Audio Ozonic a ten by mi delal asio a zvukarnu a kontrolerem bych ovladal veci v PC pripadne bych vzal nekdy mix a zapojil syntaky nezavisle na PC.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 srp 2007 18:02

Tom : ved si nechcel FW zvukovku !

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 srp 2007 19:04

Rozhonde bych bral notebook s intel chipsetem a 2gb ramky...
kdyz sem pridal 1gb ram na 2gb ram do meho asuse tak sem mohl snizit o polovinu latenci zvukovky .....

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 srp 2007 20:33

Nekupoval bych Core Duo, ale Core 2 Duo, byt tebou, dneska uz je to levny a rozdil ve vykonu je dost markantni, architektura Core Duo se moc nepovedla.

DelayLama
Příspěvky: 17
Registrován: 16 srp 2007 21:54

Příspěvek od DelayLama » 20 srp 2007 20:44

TOM-Thak: Kdybys chtěl keyboard se zvukovkou, tak jediné, co znám, je M-Audio Ozone nebo M-Audio Ozonic.

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 20 srp 2007 22:26

TOM-Thak píše:Ha tak oprava - oni to maj blbe na strankach ono to tu zvukovku asi zrejme nema :D
Novaton X-Station ma krome jineho 2xIn/2xOut audio pres USB + moznost provozu na baterky. Jinak taky dnes muzu jen doporucit Mac OS X a MacBook, nabo novy Mac Mini ma uz Core2Duo!

Ale taky mam osobni nekolikaletou zkusenost s live processingem na Win XP. Mel jsem dva systemy, jeden na praci a druhy orezany a vyladeny jen na live ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 20 srp 2007 23:01

No, nevim..mam Fujitsu Siemens , Core duo 1.8 a 1 Giga ram, zvukovku/kontroler Edirol ur-80 na USB, a nikdy me to s abletonem nespadlo doma ani na akci (sem prave zaklepal na drevo). Ale ty 2 giga pameti na skodu nebudou. Kdyz pustim naraz osm 60megovejch 24bit wavek, tak se mi parkrat stalo, ze to skobrtlo. No, mozna je chyba u me.

Odpovědět