Logitech Gamepad jako ovladac pro transport DAW

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Logitech Gamepad jako ovladac pro transport DAW

Příspěvek od safa » 04 dub 2008 18:30

Zkouseli jste to nekdo ? Mam dola Logitecuv RUMBLE... cosi ... a v ovladacim SW se tam da na tlacitka namapovat jakakoliv klavesa. Zkouseli jste to nekdo vyuzit na ovladani DAW ? Mne to nejak neslo (Samplitude) ... tak by me zajimalo jestli jste nekdo treba s jinym softem nepokrocil dal.

PS: predem priznavam, ze me k tomuhle tematu inspirovalo sousedni Ondrashovo tema ;-), Ondrashi diky.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 dub 2008 23:20

safa : podla mna je idealny USB num pad .. na cubase/nuendo nemusis ani nic predefinovavat ..

inak
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5505

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 05 dub 2008 02:58

Mmno a ten USB numpad umi slouzt jako zvlast nadefinovanej numpad vedle normalniho numpadu ? Jde mi o to jestli se s normalnim numpadem na klavesnici nepobijou... . Navic ten RumblePad mne lakal moznosti nadefinovat na ty tlacitka jakoukoliv kombinaci klaves (treba na jmenny markery pouzivam "CTRL-`") ... na numpadu bych si musel fce v Samplitude predefinovat na cisla numpadu asi ne ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 05 dub 2008 08:43

Zkoušel jsem použít joysticky tuším přesně z tohohle joypadu na ovládání X-Y kontroleru - jde to parádně, ale to jde téměř s jakýmkoliv joystickem. To tě ale asi nezajímá (a věřím, že to už víš), tobě jde o tlačítka, což tedy netuším.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 dub 2008 15:38

safa : ano .. je to uplne ten isty num pad ako na klavesnici .. vyhodu to ma , len ze je maly .. cize sa zmesti na keyboard , kde sa bezna klavesnica nemusi zmestit .. To co chces ty, je samozrejme nieco ine ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 06 dub 2008 11:00

He, k vánocům sem dostal gamepad a je mi k ničemu. Že by se nakonec hodil? :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 dub 2008 12:07

pozeram ze existuje gamepad plugin do girderu... cimpadom by malo ist ovladat cokolvek akymkolvek gamepadom. pogooglujte "girder gamepad plugin"

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 06 dub 2008 12:31

kexik: Díky.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 07 dub 2008 22:56

kexik píše:pogooglujte "girder gamepad plugin"
... hehe, pogoogloval jsem jak jsi psal a to s jedinym vysledkem ;-)) :
Přílohy
ezgir.jpg
ezgir.jpg (52.66 KiB) Zobrazeno 364 x
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 07 dub 2008 22:59

safa: když tam nedáš ty uvozovky, tak to najde tunu odkazů a většina z nich, je přesně to co hledáš

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 07 dub 2008 23:00

Ale ja vim, jen me to pobavilo ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět