Looper pro hardware synth

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
renhoek
Příspěvky: 6
Registrován: 28 srp 2017 12:17

Looper pro hardware synth

Příspěvek od renhoek » 16 zář 2017 10:57

Zdarec lidi. Potřeboval bych poradit, který looper by byl nejvíce vhodný pro použití na stole spolu s klávesovýma synťákama? Mám představu takovou, že bych měl zapojené jak věci na stole, tak i po ruce kytaru a baskytaru. Můj favorit je asi Elektro Harmonix 45000, ale je to docela nákladná investice. Nebo je k tomu klasický looper nevhodný a měl bych si koupit nějakou jinou vhodnější věc? Potřeboval bych poradit od zkušenějších...

juan
Příspěvky: 113
Registrován: 10 úno 2004 11:44

Re: Looper pro hardware synth

Příspěvek od juan » 16 zář 2017 11:04

Ja ke klavesam pouzivam boss rc-202 a je to zabava. Otazka je, co presne od toho chces.

renhoek
Příspěvky: 6
Registrován: 28 srp 2017 12:17

Re: Looper pro hardware synth

Příspěvek od renhoek » 16 zář 2017 13:15

Chci prostě hrát nějaký live set, ale mám jen dvě ruce :-) Řekněme, že si chci nahrát do looperu nějaké smyčce, do kterého pak budu hrát nějakou vyhrávku + pustím i nějaký sekvencer.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1502
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Looper pro hardware synth

Příspěvek od tony9 » 16 zář 2017 16:29

Loopery mě taky zajímají.

renhoek
Příspěvky: 6
Registrován: 28 srp 2017 12:17

Re: Looper pro hardware synth

Příspěvek od renhoek » 16 zář 2017 16:36

Hlavně chci, aby měl připojení MIDI kvůli synchronizaci hodin, což ten BOSS RC-202 jak vidím má. Jsou dvě stopy dostačující?

Uživatelský avatar
charonme
Příspěvky: 1189
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Looper pro hardware synth

Příspěvek od charonme » 19 zář 2017 14:07

starsi ipad + nejaky dock (napr alesis io dock alebo behringer iStudio IS202) + loopy HD appka

juan
Příspěvky: 113
Registrován: 10 úno 2004 11:44

Re: Looper pro hardware synth

Příspěvek od juan » 19 zář 2017 16:24

Nevim, Loopy jsem zkousel a je to nuda proti RC-202. Dve stopy jsou v pohode prave v pripade jak pises - ze mas sekvencer a neco k tomu. Ja mam jako sekvencer Electribe 2 + nejakyho bubenika + Korg Volca keys nebo bass a k tomy syncuju RC-202 a hraju do toho syntaky a zpevy, pak ty dve stopy staci.
Na RC-202 je dobry, ze mas input efekty a pak output (na samplovany loopy) efekty, takze si s tim nahranym matrosem clovek vyhraje, filtry, vselijaky sekacky, zabavy celkem spousta.
To prave na iPadu si tolik legrace clovek neuzije, mas sice hodne loopu, ale muzes je tak vypinat a zapinat.

renhoek
Příspěvky: 6
Registrován: 28 srp 2017 12:17

Re: Looper pro hardware synth

Příspěvek od renhoek » 20 zář 2017 11:32

iPad vlastním, ale nechci to řešit přes software. Možná ho budu do budoucna využívat jako multiefekt ke kytaře, ale co se hraní jako takového týče, tak to chci mít všechno hardware zvlášť.

Odpovědět