Mate nekdo zkusenost s ROland JV-1010?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Mate nekdo zkusenost s ROland JV-1010?

Příspěvek od ripper » 08 pro 2007 10:58

Naskytla se mi prilezitost koupit tento zvukovy modul za cca 5000.Myslite, ze je to vyhodne:Nikdy jsem jeho zvuky neslysel.Potreboval bych nenarocny, ale alespon decentne znejici modul pro vseobecne pouziti (k MIDI klaviature, kdyz neni zapnuty pocitac. Dekuji za komentare!

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 08 pro 2007 11:44

za 5 tisic by som to bral hned! zvukovy modul 90tych rokov :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 08 pro 2007 12:02

Diky. A jde si nekde udelat predstavu, jak ta masinka zni? Jsou nekde na webu k poslechu dema?

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 08 pro 2007 12:26

Za ty penize to urcite ber, ma to hezky zvuky a navic do toho muzes ladovat externi karty s dalsima zvukama, je k mani hodne ruznejch, koukni sem:

http://www.planet-groove.com/roland/expansion.html

fantozzi2
Příspěvky: 53
Registrován: 25 lis 2007 18:07

Příspěvek od fantozzi2 » 08 pro 2007 12:29

super modul. ja na to hraju a i kdyz se chystam nafantoma, na 1010 nedam dopustit.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 08 pro 2007 12:56

Nepouzivali to prodigy na prvnich albech?

Edit: Tak oprava to byl U-220 :-)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Re: Mate nekdo zkusenost s ROland JV-1010?

Příspěvek od Ctirad » 08 pro 2007 14:21

ripper píše:Naskytla se mi prilezitost koupit tento zvukovy modul za cca 5000.Myslite, ze je to vyhodne:Nikdy jsem jeho zvuky neslysel.Potreboval bych nenarocny, ale alespon decentne znejici modul pro vseobecne pouziti (k MIDI klaviature, kdyz neni zapnuty pocitac. Dekuji za komentare!
JV1010 má širokou paletu "normálních" zvuků (na bázi vzorků) jako klavíry, varhany, smyčce, trubky, kytary, plochy.. Je tam toho mraky, přes 1000 presetů a samozřejmě plná editace. K tomu 64 hlasů polyfonie, slušná efektová jednotka. Zní to klasicky sladce rolandovsky. Pokud ti jde o tyhle zvuky, tak v téhle cenové relaci asi nic podobného neseženeš.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 10 pro 2007 15:23

Ja osobne povazujem kupu JV1010 za jednu z najlepsich v mojom zivote. Vtedy som za to dal este 27000Sk a k tomu 13000Sk za kartu HipHop.

Ten modul je presne to, comu hovorim bezkonkurencny pomer medzi cenou a kvalitou. Uplne zhodne /zvukom aj kvalitou/ zvuky ako JV1080, JV2080, XP50, XP80, XP30, bez zbytocnych chujovin /externa editacia staci/.

Keby take nieco urobila Yamaha z Motifu, nemam co riesit.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 10 pro 2007 15:30

dano : to si na nejako nepomylil? ved jv1010 stala fungel nova 20 litrov... nemyslis JV1080 alebo 2080?

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 pro 2007 15:50

demsky píše:dano : to si na nejako nepomylil? ved jv1010 stala fungel nova v 20 litrov...
To už muselo bejt po nějakym zlevnění. Já to před lety kupoval jeté (!) za nějakých 18k českých a to byla super koupě, protože v bazarech byly k vidění za 22-24k.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 10 pro 2007 17:40

demsky píše:dano : to si na nejako nepomylil? ved jv1010 stala fungel nova 20 litrov... nemyslis JV1080 alebo 2080?
urcite tak malo nestal... a to som mal za 27000 aj so zlavou, ked som este makal v Muzikeri

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 10 pro 2007 23:56

Tak uz jsem ho poridil. Porad jsem si rikal, co je v tom za certovinu - a ono se preci jen neco najde - Value potak nefunguje, jak ma (spatne se jim pridavaji hodnoty a vzdycky si skoci zase na uvodni hodnotu) - snad to bude odstranitelna mechanicka zavada. Nevite, jestli je v Praze servis Roland? Snad by se to melo dat ovladat i pomoci MIDI, tak by to snad tolik nemuselo vadit, co rikate? Ale HRAJE! A moc pekne!

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 12 pro 2007 14:58

no blahozelam ku kupe. ci ta vada bude alebo nebude vadit je len a len na tebe. pokial vsetko budes editovat externe cez MIDI, moze ti to byt jedno. pokial nie, tak ti to vadit bude urcite.

mimochodom dostal si k tomu aj soft Emagic Soundiver?

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 12 pro 2007 21:19

Bohuzel nedostal... Mohl bych se vsech majitelu zeptat, zda se daji pomoci nejake MIDI zpravy nejak prehazovat patche? Je jasne, ze pomoci program change se muzu dostat ke konkretnim patchum, ale rad bych prozatim suploval funkci defektniho kolecka tim, ze bych to same (to znamena pohyb v presetech nahoru/dolu) delal pomoci MIDI. Existuje nejaka takova funkce? Moc dekuji za radu/tip!

fantozzi2
Příspěvky: 53
Registrován: 25 lis 2007 18:07

Příspěvek od fantozzi2 » 13 pro 2007 00:27

ja na to mam na masteru kolecko a tlacitka +/-

Odpovědět