Mate nekdo zkusenost s ROland JV-1010?
Mate nekdo zkusenost s ROland JV-1010?
Naskytla se mi prilezitost koupit tento zvukovy modul za cca 5000.Myslite, ze je to vyhodne:Nikdy jsem jeho zvuky neslysel.Potreboval bych nenarocny, ale alespon decentne znejici modul pro vseobecne pouziti (k MIDI klaviature, kdyz neni zapnuty pocitac. Dekuji za komentare!
Za ty penize to urcite ber, ma to hezky zvuky a navic do toho muzes ladovat externi karty s dalsima zvukama, je k mani hodne ruznejch, koukni sem:
http://www.planet-groove.com/roland/expansion.html
http://www.planet-groove.com/roland/expansion.html
Re: Mate nekdo zkusenost s ROland JV-1010?
JV1010 má širokou paletu "normálních" zvuků (na bázi vzorků) jako klavíry, varhany, smyčce, trubky, kytary, plochy.. Je tam toho mraky, přes 1000 presetů a samozřejmě plná editace. K tomu 64 hlasů polyfonie, slušná efektová jednotka. Zní to klasicky sladce rolandovsky. Pokud ti jde o tyhle zvuky, tak v téhle cenové relaci asi nic podobného neseženeš.ripper píše:Naskytla se mi prilezitost koupit tento zvukovy modul za cca 5000.Myslite, ze je to vyhodne:Nikdy jsem jeho zvuky neslysel.Potreboval bych nenarocny, ale alespon decentne znejici modul pro vseobecne pouziti (k MIDI klaviature, kdyz neni zapnuty pocitac. Dekuji za komentare!
Ja osobne povazujem kupu JV1010 za jednu z najlepsich v mojom zivote. Vtedy som za to dal este 27000Sk a k tomu 13000Sk za kartu HipHop.
Ten modul je presne to, comu hovorim bezkonkurencny pomer medzi cenou a kvalitou. Uplne zhodne /zvukom aj kvalitou/ zvuky ako JV1080, JV2080, XP50, XP80, XP30, bez zbytocnych chujovin /externa editacia staci/.
Keby take nieco urobila Yamaha z Motifu, nemam co riesit.
Ten modul je presne to, comu hovorim bezkonkurencny pomer medzi cenou a kvalitou. Uplne zhodne /zvukom aj kvalitou/ zvuky ako JV1080, JV2080, XP50, XP80, XP30, bez zbytocnych chujovin /externa editacia staci/.
Keby take nieco urobila Yamaha z Motifu, nemam co riesit.
Tak uz jsem ho poridil. Porad jsem si rikal, co je v tom za certovinu - a ono se preci jen neco najde - Value potak nefunguje, jak ma (spatne se jim pridavaji hodnoty a vzdycky si skoci zase na uvodni hodnotu) - snad to bude odstranitelna mechanicka zavada. Nevite, jestli je v Praze servis Roland? Snad by se to melo dat ovladat i pomoci MIDI, tak by to snad tolik nemuselo vadit, co rikate? Ale HRAJE! A moc pekne!
Bohuzel nedostal... Mohl bych se vsech majitelu zeptat, zda se daji pomoci nejake MIDI zpravy nejak prehazovat patche? Je jasne, ze pomoci program change se muzu dostat ke konkretnim patchum, ale rad bych prozatim suploval funkci defektniho kolecka tim, ze bych to same (to znamena pohyb v presetech nahoru/dolu) delal pomoci MIDI. Existuje nejaka takova funkce? Moc dekuji za radu/tip!