Meter bridge

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Meter bridge

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 00:51

no ja by som teda radsej hladal nejaky kontroler s metrami .. trebars ten AVID ARTIST .. riesit to dodatocne bude na hovno .. a znova na hovno :)

a uprotoolsu sa to neda nejak prevdazkovat ako v Nuage ? ze kontroler ma potenciometre , a metre sa zobrazuju na obrazovke ?
Obrázek

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1939
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Meter bridge

Příspěvek od Stan » 16 čer 2014 01:18

Artist je sice v poho jako kontroler ale metry jsou fakt maly. Mam tu MC control na druhym compu a metry se pro seriozni mereni ci kontrolu nedaji pouzit, teda ja jsem je neshledal pouzitenymi mam li byt presnejsi. Za ty samy penize se da koupit starsi mix s metrama, ale jestli budou presny je otazkou. Spise si porid C7 nebo DP a na externi metry za vykasli. Ja by jsem doporucil C7 protoze ti bude blizssi pri prechdu z PT ale to zalezi jaky styl hudby delas.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Meter bridge

Příspěvek od Liquid Sound » 16 čer 2014 08:53

Proč by měl měnit daw kvůli metrům? Co je to proboha za nesmyslnou radu?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Meter bridge

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 09:06

Kde navyse bude na tom viac menej na stejno :) ak uz by som menil , tak na logic , kde sa da vsetko nastavit ako len chces ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Meter bridge

Příspěvek od Liquid Sound » 16 čer 2014 10:29

Tezko rict, jak mu Logic zhmotni na stole ty hardwarovy metry o kterejch byla rec... ;)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1939
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Meter bridge

Příspěvek od Stan » 16 čer 2014 10:59

Jak to popsal tak mu nevyhovuje GUI, proto jsem se zminil o moznosti zmeny DAW jelikoz se mu jine reseni nezda vyhovujici. To je vse. :)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Meter bridge

Příspěvek od Liquid Sound » 16 čer 2014 11:56

Prosím najdi v týhle citaci: Cau Mam dotaz existuje-li nejaky meter bridge, za rozumny peniz ktery by fungoval pres midi/usb a zobrazoval by modulaci na jednotlivych klikach v DAW a idealni by bylo kdyby sel zprovoznit s mackie controlem cili kdybych prepinal vrstvy na mackiem prepinal by se i merak... mate s tim prosim nejakou zkusenost, nebo je to z rise snu?? dekuji kde se píše něco o (daw) GUI. Někteří "rádci" jsou opravdu zlej sen. :palec-:
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Meter bridge

Příspěvek od Liquid Sound » 16 čer 2014 12:14

cluso píše:Pytkin: Sry, protools (ne ze bych v nem buh vi jak umel zacinam)... ale to co pises mi taky nejak prolitlo hlavou, jako dat to na 3. monitor a ten třeba ze dvou tretin zapistit do stolu, ma to takovy dve mouchy který mi vadej a sice ze v PT mixu nejde vypnout zobrazeni faderu (aby tam zustaly jen metry), a taky to ze podle me nejde to mix okno otevřít dvakrát jako ze bys to mel jednou se vsim vsady a druhy jenom metry. asi nejvic me bavilo to co psal liquid jak je to reseny v Digital performerku. Zajimavy
Jo to je featura, po který už uživatelé volaj docela dlouho. Bylo by to jednoduchý a dělalo by to přesně to, co je potřeba. Btw. počítám že možnosti Narrow mix a "fat" meters znáš… Tušim Option + Command + N a potom Control + Option + Command a klinkneš kamkoliv na metry. Vizualizace je s "fat" meteringem imho lepší.

Ještě jsem and tim dneska přemejšlel v tramvaji. Nějakej malej levnej meter brodge na usb jsem na webu nenašel a tak se zdá, že je to dost možná další drobná díra na trhu. Jediný co se tomu tak trochu blíží je V-Control od Neyrinck. Metry to ukazuje suprově a navíc to slouží i jako dotykovej controler. Ale třebas ledkovej 24ch usb meter bridge prostě nikdo, zdá se, nedělá.
Pytkin píše:a uprotoolsu sa to neda nejak prevdazkovat ako v Nuage ?
Četl jsem si ted dotaz asi třikrát, ale sorry vůbec tomu nerozumim resp. nechápu na co se ptáš. :wink:
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1939
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Meter bridge

Příspěvek od Stan » 16 čer 2014 12:42

@ LS : Moje prispevky na tomhe foru nejsou doufam az tak od veci tak nevim proc se do me navazis ze radim blbe a titulujes me "radilem" cti cely komentare nez neco takovyho vypustis K DAW jsme se dostali po nekolika odpovedich a nakonec zminil tohle
cluso píše:v PT mixu nejde vypnout zobrazeni faderu (aby tam zustaly jen metry), a taky to ze podle me nejde to mix okno otevřít dvakrát jako ze bys to mel jednou se vsim vsady a druhy jenom metry. asi nejvic me bavilo to co psal liquid jak je to reseny v Digital performerku.
Tohle mu nabizi napriklad C7 ci uz zminovany DP. Tim ze ses profik neznamena ze ostatni vedi prd :shock: :palec-:
No ale jestli to tak vidis tak to tady radeji zabalim protoze tohle nemam zapotrebi :!:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Meter bridge

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 15:32

Liquid Sound píše:
Pytkin píše:a uprotoolsu sa to neda nejak prevdazkovat ako v Nuage ?
Četl jsem si ted dotaz asi třikrát, ale sorry vůbec tomu nerozumim resp. nechápu na co se ptáš. :wink:
NO myslel som to tak , ze si nastavis na obrazovke trebars 8 faderov , alebo 16 faderov .. nastavis sirku na obrazovke .. pod to si das controler .. a vizualne je to nad sebou .. HW mas potenciometre a knoby a na obrazovke vidis metre, ledky a vsetko mozne .. pytal som sa , ci protools nema taku moznost zobrazenia obrazovky .. Ale podla toho co pises , tak asi nie ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Meter bridge

Příspěvek od Liquid Sound » 16 čer 2014 16:46

Aha už asi chápu. Tak to jsem si nevšim. V PT má mix možnost dvou šířek zobrazení kanálů na mixu a už to by s třebas s Artistmixem nesedělo.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět