Meter bridge

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
cluso
Příspěvky: 43
Registrován: 06 úno 2013 22:16

Meter bridge

Příspěvek od cluso » 14 čer 2014 01:34

Cau

Mam dotaz existuje-li nejaky meter bridge, za rozumny peniz ktery by fungoval pres midi/usb a zobrazoval by modulaci na jednotlivych klikach v DAW a idealni by bylo kdyby sel zprovoznit s mackie controlem cili kdybych prepinal vrstvy na mackiem prepinal by se i merak... mate s tim prosim nejakou zkusenost, nebo je to z rise snu?? dekuji

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Meter bridge

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2014 01:54

niektore controlery kompatibilne s mackie control protocolom to maju zabydovane .. tusim aj behringeracky soft panel to uakzuje ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Meter bridge

Příspěvek od Stan » 15 čer 2014 14:35

Meter bridge je pro vizualni konrolu audio signalu a tak jsem tvoji otazku nepochopil. Asi si sedim na kabelech. ;) Co myslis modulaci na klikach v DAW ? Navic nevim co mas na mysli pod pojmem "kliky". Muzes podrobneji popsat na co to potrebujes ci k cemu to ma slouzit.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Meter bridge

Příspěvek od Liquid Sound » 15 čer 2014 14:39

No chce normální hw metry x kanálů.

Btw. modulace = úrověň na měřáku a klika = fader. :wink:
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Meter bridge

Příspěvek od Stan » 15 čer 2014 15:15

Aha tak klika slysim poprve. Tak uz mi to dava smysl. ;) Uz jsem sysel "šavle" v kontextu " povesit na savli" u toho jsem se hodne pobavil ;) Tak o takovem zarizeni nevim, myslim ze metry jsou vzdy pro dany desk ci pro pripojeni k desku. Opravdu nevim jsetli se neco takoveho vyrabelo( USB MB) navic k cemu by to bylo?

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Meter bridge

Příspěvek od Liquid Sound » 15 čer 2014 15:26

Nemusel by třebas přepínat na mix window a jet tracking jenom v edit okně. Takový okno má třebas Digital performer. Je to praktický.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Meter bridge

Příspěvek od Stan » 15 čer 2014 15:47

V poho, ale neni snadnejsi a levnejsi mit dva monitory? Mix a edit? Aby mohl merit analog in musel by to mit pichnuty na mixu a ne do USB kde mu to bude ukazovat uz digitalni signal. Proto jsem nepochopil na co potrebuje externi MB do usb kdyz mu na to staci monitor. Nevim jakej ma soft ale C7 se daji v pohode naprogramovat MIDI pro tyhle ucely. Ja mam takhle udelany TMP pro DM-4800 i kdyz ma tyto funkce jiz v zakladu. Navic novy update ( zatim nemam bo jsem jiz 3,5 mesice bez netu) ma nove usporadani a ulozeni editu synchronizovaneho s mixem. No to uz jsem nekde jinde. ;)

cluso
Příspěvky: 43
Registrován: 06 úno 2013 22:16

Re: Meter bridge

Příspěvek od cluso » 15 čer 2014 16:10

Jo diky za odpověď, me slo o funkci jak ji pochopil Liquid.... vim ze muzu mit dva monitory na jednom aranz a na druhym mix ale jelikož pracuji tak ze mam vždy před sebou aranz a mix vedle, tak když se kouknu na mix chvili trva nez se zorijentuji a to je pro me otravny rad bych mel metry před sebou hardwerove ( vim ze by to asi rozmerove netrefilo Mackie control ale i tak by to bylo pohodlnejsi) třeba jak se prodavaj meter bridge napr k yamaham... ale usb variantu jsem zadnou pogooglu nenasel tak se ptam

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Meter bridge

Příspěvek od Stan » 15 čer 2014 18:20

V poho ale myslim ze takovy metry se nevyrabej. Metry se vyrabeji jako doplnek k mixpultum a nejsou levny, ten co mam ja stoji okolo € 1000. Ono by spis pomohlo nastavit si pracovni okno tak jak potrebujes napr. 1/2 edit 1/2 mix protoze i kdyz budes mit metr nad ci pod monitorem nikdy nebudes schopny sledovat deni na obou zarizenich naraz ale neznam tvoje potreby takze je to tezke poradit. Navic peak metry ti toho moc nereknou a jsou v podstate az na nekolik vyjimek ( posilani digitalniho signalu do analogoveho systemu ) nepotrebny. To je ale jina story

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Meter bridge

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2014 21:57

cluso : a jaky DAW pouzivas ? alebo som prehliadol ?

ja myslim ze by slo daco naprogramovat .. ale urcite na pocitacovu obrazovku .. HW je moc drahy ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Meter bridge

Příspěvek od Stan » 15 čer 2014 22:26

Tak mi to nedalo a projel jsem net. Nasel jsem neco co sice neni do usb, ale pdivat se na to muzes. Jdi na http://www.jlmaudio.com a mrkni na VUPPMGR40v 3kit je to v sekci VU meters. Jsou tam i odkazy na videa na YT.

Edit: jeste jsem objevil na jejich foru ze maji adaptery pro pouziti s SPDIF, TOSLINK, AES- EBU a USB takze asi to co hledas a je to za dostupnou cenu.
vice info : http://www.jlmaudio.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=233

cluso
Příspěvky: 43
Registrován: 06 úno 2013 22:16

Re: Meter bridge

Příspěvek od cluso » 15 čer 2014 23:01

Pytkin: Sry, protools (ne ze bych v nem buh vi jak umel zacinam)... ale to co pises mi taky nejak prolitlo hlavou, jako dat to na 3. monitor a ten třeba ze dvou tretin zapistit do stolu, ma to takovy dve mouchy který mi vadej a sice ze v PT mixu nejde vypnout zobrazeni faderu (aby tam zustaly jen metry), a taky to ze podle me nejde to mix okno otevřít dvakrát jako ze bys to mel jednou se vsim vsady a druhy jenom metry. asi nejvic me bavilo to co psal liquid jak je to reseny v Digital performerku. Zajimavy

Stan: Jo diky to je moc pekny bohužel tohle je pro me vyssi inzenyrska, ale takhle by to asi urcite slo. mam doma knizku od nejaky cesky studovany holciny: zaklady midi, tak si ji asi prectu. :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Meter bridge

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2014 23:55

cluso : a jaky controler momentalne k protools pouzivas ?

cluso
Příspěvky: 43
Registrován: 06 úno 2013 22:16

Re: Meter bridge

Příspěvek od cluso » 16 čer 2014 00:07

Bcf 2000, plánuju upgrade... na lepsi controler, no a mackie pro me z toho vyslo vitezne akorát me mrzi ze nemá prave metry narozdil od qcona nebo behringra xtouch, ale to jak jsem se koukal nevypada ze by k nemu byly možny dokoupit rozsirovaci "baye"

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Meter bridge

Příspěvek od Liquid Sound » 16 čer 2014 00:29

Hele bacha já s tim Mackiem několikrát dělal a co si pamatuju, tak zrovna u těch metrů co na něm jsou je z nějakýho důvodu (HUI?) docela zpoždění oproti těm na obrazovce tj. "reálu". Navíc jsou tak titěrný, stejně jako třebas u Avid ArtistMixu, že na to moc smysl koukat nemá. Ale aspoň tam neni to zpoždění a ukazuje to Avidu správně.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět