Meter bridge
Meter bridge
Cau
Mam dotaz existuje-li nejaky meter bridge, za rozumny peniz ktery by fungoval pres midi/usb a zobrazoval by modulaci na jednotlivych klikach v DAW a idealni by bylo kdyby sel zprovoznit s mackie controlem cili kdybych prepinal vrstvy na mackiem prepinal by se i merak... mate s tim prosim nejakou zkusenost, nebo je to z rise snu?? dekuji
Mam dotaz existuje-li nejaky meter bridge, za rozumny peniz ktery by fungoval pres midi/usb a zobrazoval by modulaci na jednotlivych klikach v DAW a idealni by bylo kdyby sel zprovoznit s mackie controlem cili kdybych prepinal vrstvy na mackiem prepinal by se i merak... mate s tim prosim nejakou zkusenost, nebo je to z rise snu?? dekuji
Re: Meter bridge
niektore controlery kompatibilne s mackie control protocolom to maju zabydovane .. tusim aj behringeracky soft panel to uakzuje ..
Meter bridge je pro vizualni konrolu audio signalu a tak jsem tvoji otazku nepochopil. Asi si sedim na kabelech.
Co myslis modulaci na klikach v DAW ? Navic nevim co mas na mysli pod pojmem "kliky". Muzes podrobneji popsat na co to potrebujes ci k cemu to ma slouzit.

-
- Profesionál
No chce normální hw metry x kanálů.
Btw. modulace = úrověň na měřáku a klika = fader.
Btw. modulace = úrověň na měřáku a klika = fader.

Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
Aha tak klika slysim poprve. Tak uz mi to dava smysl.
Uz jsem sysel "šavle" v kontextu " povesit na savli" u toho jsem se hodne pobavil
Tak o takovem zarizeni nevim, myslim ze metry jsou vzdy pro dany desk ci pro pripojeni k desku. Opravdu nevim jsetli se neco takoveho vyrabelo( USB MB) navic k cemu by to bylo?

-
- Profesionál
Nemusel by třebas přepínat na mix window a jet tracking jenom v edit okně. Takový okno má třebas Digital performer. Je to praktický.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
V poho, ale neni snadnejsi a levnejsi mit dva monitory? Mix a edit? Aby mohl merit analog in musel by to mit pichnuty na mixu a ne do USB kde mu to bude ukazovat uz digitalni signal. Proto jsem nepochopil na co potrebuje externi MB do usb kdyz mu na to staci monitor. Nevim jakej ma soft ale C7 se daji v pohode naprogramovat MIDI pro tyhle ucely. Ja mam takhle udelany TMP pro DM-4800 i kdyz ma tyto funkce jiz v zakladu. Navic novy update ( zatim nemam bo jsem jiz 3,5 mesice bez netu) ma nove usporadani a ulozeni editu synchronizovaneho s mixem. No to uz jsem nekde jinde. 

Jo diky za odpověď, me slo o funkci jak ji pochopil Liquid.... vim ze muzu mit dva monitory na jednom aranz a na druhym mix ale jelikož pracuji tak ze mam vždy před sebou aranz a mix vedle, tak když se kouknu na mix chvili trva nez se zorijentuji a to je pro me otravny rad bych mel metry před sebou hardwerove ( vim ze by to asi rozmerove netrefilo Mackie control ale i tak by to bylo pohodlnejsi) třeba jak se prodavaj meter bridge napr k yamaham... ale usb variantu jsem zadnou pogooglu nenasel tak se ptam
V poho ale myslim ze takovy metry se nevyrabej. Metry se vyrabeji jako doplnek k mixpultum a nejsou levny, ten co mam ja stoji okolo € 1000. Ono by spis pomohlo nastavit si pracovni okno tak jak potrebujes napr. 1/2 edit 1/2 mix protoze i kdyz budes mit metr nad ci pod monitorem nikdy nebudes schopny sledovat deni na obou zarizenich naraz ale neznam tvoje potreby takze je to tezke poradit. Navic peak metry ti toho moc nereknou a jsou v podstate az na nekolik vyjimek ( posilani digitalniho signalu do analogoveho systemu ) nepotrebny. To je ale jina story
cluso : a jaky DAW pouzivas ? alebo som prehliadol ?
ja myslim ze by slo daco naprogramovat .. ale urcite na pocitacovu obrazovku .. HW je moc drahy ..
ja myslim ze by slo daco naprogramovat .. ale urcite na pocitacovu obrazovku .. HW je moc drahy ..
Tak mi to nedalo a projel jsem net. Nasel jsem neco co sice neni do usb, ale pdivat se na to muzes. Jdi na http://www.jlmaudio.com a mrkni na VUPPMGR40v 3kit je to v sekci VU meters. Jsou tam i odkazy na videa na YT.
Edit: jeste jsem objevil na jejich foru ze maji adaptery pro pouziti s SPDIF, TOSLINK, AES- EBU a USB takze asi to co hledas a je to za dostupnou cenu.
vice info : http://www.jlmaudio.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=233
Edit: jeste jsem objevil na jejich foru ze maji adaptery pro pouziti s SPDIF, TOSLINK, AES- EBU a USB takze asi to co hledas a je to za dostupnou cenu.
vice info : http://www.jlmaudio.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=233
Pytkin: Sry, protools (ne ze bych v nem buh vi jak umel zacinam)... ale to co pises mi taky nejak prolitlo hlavou, jako dat to na 3. monitor a ten třeba ze dvou tretin zapistit do stolu, ma to takovy dve mouchy který mi vadej a sice ze v PT mixu nejde vypnout zobrazeni faderu (aby tam zustaly jen metry), a taky to ze podle me nejde to mix okno otevřít dvakrát jako ze bys to mel jednou se vsim vsady a druhy jenom metry. asi nejvic me bavilo to co psal liquid jak je to reseny v Digital performerku. Zajimavy
Stan: Jo diky to je moc pekny bohužel tohle je pro me vyssi inzenyrska, ale takhle by to asi urcite slo. mam doma knizku od nejaky cesky studovany holciny: zaklady midi, tak si ji asi prectu.
Stan: Jo diky to je moc pekny bohužel tohle je pro me vyssi inzenyrska, ale takhle by to asi urcite slo. mam doma knizku od nejaky cesky studovany holciny: zaklady midi, tak si ji asi prectu.

cluso : a jaky controler momentalne k protools pouzivas ?
Bcf 2000, plánuju upgrade... na lepsi controler, no a mackie pro me z toho vyslo vitezne akorát me mrzi ze nemá prave metry narozdil od qcona nebo behringra xtouch, ale to jak jsem se koukal nevypada ze by k nemu byly možny dokoupit rozsirovaci "baye"
-
- Profesionál
Hele bacha já s tim Mackiem několikrát dělal a co si pamatuju, tak zrovna u těch metrů co na něm jsou je z nějakýho důvodu (HUI?) docela zpoždění oproti těm na obrazovce tj. "reálu". Navíc jsou tak titěrný, stejně jako třebas u Avid ArtistMixu, že na to moc smysl koukat nemá. Ale aspoň tam neni to zpoždění a ukazuje to Avidu správně.