Mic + Mic preamp

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
fova

Příspěvek od fova »

Ja osobne se radsi spoleham na vlastni zkusenost a na reference od uzivatelu, ktere povazuji za zkusene v oboru.

Vysledky takovych zebricku nemaji pro me velkou vahu, protoze nevim, jak se k takovemu zaveru doslo a co vsechno je v pozadi cele te akce.

Jestli ti sedi NT1, tak si ji pouzivej a at se ti dari. Ja zustanu u Oktavy.

A treba si nekdy v budoucnu take koupim neco od Rode - NT2 :-)

designer

Příspěvek od designer »

fova píše:Ja osobne se radsi spoleham na vlastni zkusenost a na reference od uzivatelu, ktere povazuji za zkusene v oboru.

Vysledky takovych zebricku nemaji pro me velkou vahu, protoze nevim, jak se k takovemu zaveru doslo a co vsechno je v pozadi cele te akce.

Jestli ti sedi NT1, tak si ji pouzivej a at se ti dari. Ja zustanu u Oktavy.

A treba si nekdy v budoucnu take koupim neco od Rode - NT2 :-)
diki,ale v zivote som nemal este Rode(ani Oktavu) ale NT2a by som tiez prijal:-)
Aj ja vzdy sledujem referencie od uzivatelov,ale uz som na to prisiel,ze najcastejsie je to na ho..o. Naozaj.Castejsie ma presvedcia odborne casopisy-testy,zvukove ukazky atd.A osobna skusenost-na to je moznost velmi malokedy(vynimkou je sE).

designer

Příspěvek od designer »

Inac pocul som ze M-Audio Solaris je podobne kvalitny ako NT1A, len ma ovela vyrovnanejsiu frekvencnu charakteristiku +multi pattern.A teraz uz ma skoro taku istu cenu ako ten Rode

syncro

Příspěvek od syncro »

designer: "preco Oktava nikdy nic nevyhra? -MIPA, TECH, FutureMusic a pod. A Rode preco ano?" Že by Rode investovalo větší budget do marketingových akcí? Respektive asi následovně: V MIPA hlasují zástupci audio časopisů, Rode pravidelně zadává jejich časopisům reklamu, Oktava prakticky vůbec... Těmhle awards a "odborným časopisům" moc velkou váhu přikládat opravdu nehodlám. Mě osobně mnohem víc zajímá, jak se s daným přístrojem nahrává, než co ten přístroj vyhrává.

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Aj Karel Gott vyhral 7369 krat Zlateho ftaka, takze ho na zaklade toho asi pocuvas, ze ?

p.s. nic v zlom Karle 8)

designer

Příspěvek od designer »

syncro píše:designer: "preco Oktava nikdy nic nevyhra? -MIPA, TECH, FutureMusic a pod. A Rode preco ano?" %u17de by Rode investovalo v%u11bt%u161í budget do marketingových akcí? Respektive asi následovn%u11b: V MIPA hlasují zástupci audio %u10dasopis%u16f, Rode pravideln%u11b zadává jejich %u10dasopis%u16fm reklamu, Oktava prakticky v%u16fbec... T%u11bmhle awards a "odborným %u10dasopis%u16fm" moc velkou váhu p%u159ikládat opravdu nehodlám. M%u11b osobn%u11b mnohem víc zajímá, jak se s daným p%u159ístrojem nahrává, ne%u17e co ten p%u159ístroj vyhrává.

Jen m%u16fj názor, Sa%u161a
ze by nieco vyhrava lebo zadava reklamu? ani neumann nezadava a vyhral-a bola tam aj Rode,aj Beyerdynamic(2007)
2002-tiez neumann vs Rode,Sennheiser atd.
a tu neide len o mikrofonoch.Keby to bolo tak jak hovoris, Staggy by boli najlepsie gitary
Nehovorim, ze ked nieco nic nevyhra tak je zly, ale povedat to ze tie vyhry vobec nic neznamenaju....nezmysel
aj mna viac zaujima, ako sa s danym pristrojom nahrava,ale odkial by som to mal vediet?
Naposledy upravil(a) designer dne 17 zář 2007 15:53, celkem upraveno 3 x.

designer

Příspěvek od designer »

PiKey píše:Aj Karel Gott vyhral 7369 krat Zlateho ftaka, takze ho na zaklade toho asi pocuvas, ze ?

p.s. nic v zlom Karle 8)
nepocuvam, ale ked tolkokrat vyhral tak je asi dobry spevak,nie?

syncro

Příspěvek od syncro »

designer: "ale povedat to ze tie vyhry vobec nic neznamenaju....nezmysel"

A co tedy podle tebe a pro tebe znamenají? Tady jsou nominace MIPA z mikrofonní (studiové) oblasti za poslední roky. Pro mě osobně neznamenají vůbec nic... Budeš si vybavovat studio podle nominací? Myslíš, že to tak nějaké studio dělá?

2007 Studio Microphone
Neumann TLM49
beyerdynamic MC840
Rode Classic II

2006 Studio Microphone
DPA 4006 TL
Rode NT-2A
Schoeps CMIT 5U

2005 Studio Microphone
AKG C414 B-XLII
Neumann M149
Schoeps CMD 2U

2004 Studio Microphone
Neumann TLM 127
Rode K2
Shure KSM44

2003 Studio Microphone
AKG C2000B
Blue Baby Bottle
Shure KSM141

2002 Vocal Microphone
Neumann KMS 105
Rode NTK
Sennheiser Evolution E 865

2001 Microphones
AKG C4000
Neumann KMS 105
Shure KSM-44

"ako sa s danym pristrojom nahrava,ale odkial by som to mal vediet?" Třeba by sis ho mohl půjčit domů na otestování, jít si ho někam vyzkoušet, pronajmout si ho, atd.

"Keby to bolo tak jak hovoris, Staggy by boli najlepsie gitary"
Stagg je levná startovací záležitost pro lidi, kteří o nástrojích ještě nic neví a který si podle mne ani nehraje na něco, co by mělo dostat cenu. Oni k prodeji pro svou cílovou skupinu žádnou cenu z marketingového hlediska vůbec nepotřebují.

Nic ve zlém, nakupuj dál podle testů 8-)

Saša
GunJah Records

designer

Příspěvek od designer »

syncro píše:designer: "ale povedat to ze tie vyhry vobec nic neznamenaju....nezmysel"

A co tedy podle tebe a pro tebe znamenají? Tady jsou nominace MIPA z mikrofonní (studiové) oblasti za poslední roky. Pro mě osobně neznamenají vůbec nic... Budeš si vybavovat studio podle nominací? Myslíš, že to tak nějaké studio dělá?

2007 Studio Microphone
Neumann TLM49
beyerdynamic MC840
Rode Classic II

2006 Studio Microphone
DPA 4006 TL
Rode NT-2A
Schoeps CMIT 5U

2005 Studio Microphone
AKG C414 B-XLII
Neumann M149
Schoeps CMD 2U

2004 Studio Microphone
Neumann TLM 127
Rode K2
Shure KSM44

2003 Studio Microphone
AKG C2000B
Blue Baby Bottle
Shure KSM141

2002 Vocal Microphone
Neumann KMS 105
Rode NTK
Sennheiser Evolution E 865

2001 Microphones
AKG C4000
Neumann KMS 105
Shure KSM-44

"ako sa s danym pristrojom nahrava,ale odkial by som to mal vediet?" Třeba by sis ho mohl půjčit domů na otestování, jít si ho někam vyzkoušet, pronajmout si ho, atd.

"Keby to bolo tak jak hovoris, Staggy by boli najlepsie gitary"
Stagg je levná startovací záležitost pro lidi, kteří o nástrojích ještě nic neví a který si podle mne ani nehraje na něco, co by mělo dostat cenu. Oni k prodeji pro svou cílovou skupinu žádnou cenu z marketingového hlediska vůbec nepotřebují.

Nic ve zlém, nakupuj dál podle testů 8-)

Saša
Neumann,Beyerdynamic,Shure,AKG,Sennheiser,Rode,Schoeps...jasne ze su tam len preto, lebo "pravidelne zadavaju reklamu" (H)
Nemyslim si, ze si niekto vybavuje studio podla nominacii, ale si myslim-viem ze tieto mikrofony velmi casto pouzivaju v studiach-lebo su dobre.

"Třeba by sis ho mohl půjčit domů na otestování, jít si ho někam vyzkoušet, pronajmout si ho, atd. " -tak prosim Ta porad mi, kde mi pozicavaju mikrofony,ja poznam len Safa Shop. Alebo ist do obchodu vyskusat si...to ale naozaj nema zmysel

"Stagg je levná startovací záležitost pro lidi, kteří o nástrojích ještě nic neví a který si podle mne ani nehraje na něco, co by mělo dostat cenu. Oni k prodeji pro svou cílovou skupinu žádnou cenu z marketingového hlediska vůbec nepotřebují. " -bolo by to tak v tom pripade, keby Stagg by bola jedina takato znacka.Este som nevidel taky hudobny casopis,kde by nebola Stagg reklama.
Inac Stagg uz ma aj dost kvalitne produkty,napr. akusticke a elektroak. gitary s velmi kvalitnou elektronikou zn.B-band.

ripper

Příspěvek od ripper »

Zda se, ze NT2A ma mezi Vami o hodne lepsi hodnoceni, je to tak?

Tudy

Příspěvek od Tudy »

designer píše:
syncro píše:Třeba by sis ho mohl půjčit domů na otestování, jít si ho někam vyzkoušet, pronajmout si ho, atd...
...Alebo ist do obchodu vyskusat si...to ale naozaj nema zmysel.
No vidíš a já přitom plánuji vzít si jednoho dne svůj preamp, sluchátka, akustickou kytaru a zajet si do jedoho obchodu, vyzkoušet vyhlídnutý mikrofon a na místě porovnat s tím, který mám.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

syncro

Příspěvek od syncro »

designer: Máš svou pravdu. Tvůj názor respektuji, můj jsem popsal dostatečně. Další diskuze postrádá smysl.

Děkuji, Saša
GunJah Records

fova

Příspěvek od fova »

designer píše: "Třeba by sis ho mohl půjčit domů na otestování, jít si ho někam vyzkoušet, pronajmout si ho, atd. " -tak prosim Ta porad mi, kde mi pozicavaju mikrofony,ja poznam len Safa Shop. Alebo ist do obchodu vyskusat si...to ale naozaj nema zmysel
Svoje mikrofony bych ti asi nepujcil, protoze nemam jistotu, co s nima budes doma vyvadet, ale urcite by sis je mohl vyzkouset u me ve studijku. A verim, ze lidi s takovym postojem by se tu naslo nekolik.
Vim, ze takova setkani lidi z branze jsou hooodne prinosna pro obe strany. Zrovna ted o vikendu u me byl jeden clovek tady z fora.

Jinak mi take prijde, ze nase nazory byly dostatecne prezentovane, takze navrhuji to ukoncit.
At se nam kazdemu dari pri vyberu mikrofonu a vyvarujeme se spatnych koupi!
Naposledy upravil(a) fova dne 17 zář 2007 23:19, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

ripper píše:Zda se, ze NT2A ma mezi Vami o hodne lepsi hodnoceni, je to tak?
NT2 byva nazyvan "U87 pro chude".
Podobne jako u NT1 je zde ale problem s tim, ze stare NT2 "Made in China" byvaji hodnocene mnohem vyse co se tyce zvuku nez nove NT2A. Takze je otazkou, zda nekoupit spise ten stary model.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

designer píše: "Třeba by sis ho mohl půjčit domů na otestování, jít si ho někam vyzkoušet, pronajmout si ho, atd. " -tak prosim Ta porad mi, kde mi pozicavaju mikrofony,ja poznam len Safa Shop. Alebo ist do obchodu vyskusat si...to ale naozaj nema zmysel
Ja mam pocit ze aj u nas je to uz celkom zabehnuta prax .. Ja si casto poziciavam veci z mediatechu a vzdy mi celkom vidu v ustrety ..
designer píše: "Stagg je levná startovací záležitost pro lidi, kteří o nástrojích ještě nic neví a který si podle mne ani nehraje na něco, co by mělo dostat cenu. Oni k prodeji pro svou cílovou skupinu žádnou cenu z marketingového hlediska vůbec nepotřebují. " -bolo by to tak v tom pripade, keby Stagg by bola jedina takato znacka.Este som nevidel taky hudobny casopis,kde by nebola Stagg reklama.
Ja som naopak este nevidel hudobny casopis , kde by STAGG mal reklamu .. Vela rokov som cital Keys a Keyboard .. A teraz uz nejaky ten rok cutam Sound On Sound .. A v zivote som tam nevidel STAGG reklamovat ..

Odpovědět