Microsoft predstavil tablet SURFACE
Re: Microsoft predstavil tablet SURFACE
Pockaj a ine firmy toto maju jasne pomenovane? Ja mam pocit ze prave vacsina komercnych rozhodne nie...
Mně osobně se tento produkt nepozdává. Buď bych zvolil nějaký menší 13" notebook ( či ultrabook) nebo klasický tablet jako je např. iPad. Můj názor
.

Vacsina uspesnych firiem v tom ma dost jasno.... Hlavne ak ide o trh so skutocnou konkurenciou.dano píše:Pockaj a ine firmy toto maju jasne pomenovane? Ja mam pocit ze prave vacsina komercnych rozhodne nie...
Staci pozriet len napr. klavesy od Yamaha, Korg, Roland - uplne jednoznacne vidno "segmentaciu" produktov.
Workstation - zlozity, s velkym displejom ale lacnou klaviaturou. Live Piano - malo funkcii a tocitok, mensi display, ale o 100% drahsia a lepsia velka vyvazena klaviatura.... Pre deti, maldez, zaciatocnikov lacnejsie veci, lepsie vybavene produkty pre semi-Pro a potom funkciami nabite a technicky vyspele Pro...
Naproti tomu delenie Windows na Home a Pro je skor na smiech, nez uzitocne...

Myslím, že cílová skupina lidí je trochu jiná. Já nekoupím mobilní zařízení na kterém nemůžu pracovat (= office aplikace). Zařízení které mi z velké části nahradí notebook a jako bonus ho můžu používat jako tablet, má pro mě větší přitažlivost. Zatím byl pro mne hlavním kandidátem Asus Prime, teď uvidím jestli tohle nebude lepší. Ipad bych nevyužil. Koupil sem ho přítelkyni, tak vím o čem mluvím.Ivo píše:Myslím že cílová skupina a způsob využití je naprosto stejný jako pro iPad a spol (Surface - podstatně lepší konektivita)
Sranda vsak ostava na mieste, kedy ludia nevedia poriadne ovladat zariadenie a hodnotia ho...
Me na tom odrazuje ta "plastova" konatrukce.. preci jen
apple ma lepsi konstrukci caseu u svych produktu.
No a pak ten internet explorer.. to bude taky des,
takze ihned instalovat jiny browser.
Jinak konektivita.. na co potrebujes u iPadu usb..
pripojis to k pc pres jejich usb kabel.
Takze jediny, co me chybi je rozsiritelna pamet
pomoci pametovych karet.
Je naprosto jasne proc to tam apple nema..
Chteji se vyhnout tisicum uzivatelum, co jim budou psat,
ze neco necunguje.. ono je preci jen bezpecnejsi vyvinout hw
a na nej spolehlivy OS, nez podporovat miliony ruznych variant
usb zatizeni a vyrobcu sd karet. Navic kompatibilita s novym OS.
Ted treba Microsoft paradne odepsal nokie, protoze
nejde upgradovat na novy Os a musis si koupit jinej HW.
apple ma lepsi konstrukci caseu u svych produktu.
No a pak ten internet explorer.. to bude taky des,
takze ihned instalovat jiny browser.
Jinak konektivita.. na co potrebujes u iPadu usb..
Takze jediny, co me chybi je rozsiritelna pamet
pomoci pametovych karet.
Je naprosto jasne proc to tam apple nema..
Chteji se vyhnout tisicum uzivatelum, co jim budou psat,
ze neco necunguje.. ono je preci jen bezpecnejsi vyvinout hw
a na nej spolehlivy OS, nez podporovat miliony ruznych variant
usb zatizeni a vyrobcu sd karet. Navic kompatibilita s novym OS.
Ted treba Microsoft paradne odepsal nokie, protoze
nejde upgradovat na novy Os a musis si koupit jinej HW.
To sice ano, ale proti obyčejnému průzkumníku na obou stranách a prostému přesunutí věcí jsou rituály se synchronizací s iTunes (a to ještě možné jen na jednom PC) dost opruzující ... aspon pro mě ... A hodně si vždycky rozmyslím jestli na ten iPad chci něco dát (knihy, film) a většinou se mi nakonec nechce tohle podstoupit. Minulý týden jsem potřeboval na semináři v Košicích přesunout prezentaci z MBP na iPad, zkoušel jsem to přes ten wifi file transfer, předtím to fungovalo, ted vůbec, tak jsem to po 10 min snažení vzdal ...TOM-Thak píše: Jinak konektivita.. na co potrebujes u iPadu usb..
ist na trh s dotykovym tabletom kde uz defautlne je jeho sucastou aj klavesnica mi pride take trosku uletene .. tablet je primarne proste dotykove zariadenie, jeho ovladanie (to je vec OS) by malo byt dokonale intuitivne a jednoduche a na vsetky zakladne pouzitia takeho zariadenia by mala byt klavesnica zbytocnost .. takze pchat na trh tablet s "by default" klavesnicou /ak to dobre chapem/ je take no, ako keby vyrobca uz dobredu priznaval ze to dotykove ovladanie nema vyriesene az tak optimalne tak radsej tam dame aj tu klavesnicu...
ivo: ale zase tebe NIC a NIKDE nefunguje tak ako ma, ty si proste casopriestorova anomalia co sa tyka techniky ...
ivo: ale zase tebe NIC a NIKDE nefunguje tak ako ma, ty si proste casopriestorova anomalia co sa tyka techniky ...
+1
- presno toto som chcel povedat - pride mi to ako dalsi macko-pes z dielne mrkvosoft. zase sa nevedia rozhodnut, co tam da a co nedat, tak tam narvu touchdisplej aj keyboard.
ale kedze existuje vela ludi, ktori nemaju uplne jasne vyhraneny ucel pouzitia, tak si to zakaznika najde
- presno toto som chcel povedat - pride mi to ako dalsi macko-pes z dielne mrkvosoft. zase sa nevedia rozhodnut, co tam da a co nedat, tak tam narvu touchdisplej aj keyboard.
ale kedze existuje vela ludi, ktori nemaju uplne jasne vyhraneny ucel pouzitia, tak si to zakaznika najde
no oni chcu skorej spravit co najuniverzalnejsie zariadenie .. i ked vo mne to potom vyvolava dojem , ze to nebude ani dobra macka ani pes .. no ale nechajme sa prekvapit .. ked si to clovek chyti do ruky .. potom mozme hodnotit ..
este ma napada .. kdesi som cital , ze tam bude tusim na tu pro verziu treba kupit Office .. na tu lacnejsiu nie .. tam uz bude daky v cene (alebo som to poplietok a je to naopak ?) .. co ma ale napada , ze ako sa ten office bude ovladat bez mysi .. Mate skusenost ?
este ma napada .. kdesi som cital , ze tam bude tusim na tu pro verziu treba kupit Office .. na tu lacnejsiu nie .. tam uz bude daky v cene (alebo som to poplietok a je to naopak ?) .. co ma ale napada , ze ako sa ten office bude ovladat bez mysi .. Mate skusenost ?
Pytkin píše:pri tejto prilezitosti ma napadla klasika ..
2Ivo: Chapu, ze itunes se synchronizaci a ovladanim jsou vojeb oproti mass storage.
Nicmene ja mam teda zkusenost synchronizaci svyho iPhone pres iCloud a nemam problem s tim, ze by to slo jen na jedno PC.
Naopak.. kdykoli se podivam v praci na kalendar, do telefonniho seznamu apod. a obcas me i prekvapi,
kdyz mi vyskoci upominka v kalendari, co mam v mobilu, a zazvoni i na MACu.
Jasne, bez internetu jsou tahle zarizeni dost k nicemu a vsechny iCloudy, iTunes apod., ale s tim uz se dneska tak nejak
pocita, ze mas v mobilu 3Gcko a v praci a doma wi-fi popr. v kavarne.
Nicmene ja mam teda zkusenost synchronizaci svyho iPhone pres iCloud a nemam problem s tim, ze by to slo jen na jedno PC.
Naopak.. kdykoli se podivam v praci na kalendar, do telefonniho seznamu apod. a obcas me i prekvapi,
kdyz mi vyskoci upominka v kalendari, co mam v mobilu, a zazvoni i na MACu.
Jasne, bez internetu jsou tahle zarizeni dost k nicemu a vsechny iCloudy, iTunes apod., ale s tim uz se dneska tak nejak
pocita, ze mas v mobilu 3Gcko a v praci a doma wi-fi popr. v kavarne.
Však ta klávesnice ta není napevno, je to jen v rámci obalu, člověk ji může použít a nemusí. Takových obalů je i na ipad spousty
no ja to pochopil tak, ze pres metro se to chova jako tablet, kdyz metro vypnes tak jako notas s windows.
ja som myslel ze metro je default vo win8 .. to sa da vypnut ?
v xboxe sa to napriklad neda vypnut .. od urciteho dashboardu je len metro .. teda v originale .. v alternative mozes mat co chces ..
v xboxe sa to napriklad neda vypnut .. od urciteho dashboardu je len metro .. teda v originale .. v alternative mozes mat co chces ..