MIDI 2 CV

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

MIDI 2 CV

Příspěvek od MonkeyFighter » 16 dub 2004 14:01

koukal sem vsude mozne ale vubec nevim kde sezenu nejakej midi/cv prevodnik a ani nemam predstavu kolikpak asi muze stat(jenom priblizne)?popripade nejaky schema kdyby se dal zbastlit...DIK

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 16 dub 2004 14:43

tusim ze je neco na
http://www.chd-el.cz/index.php?id=137
MCV-1 MIDI to CV/Trig Converter 3 990 Kč

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 16 dub 2004 14:55

Nebo tohle: http://www.doepfer.de/mcv4.htm za 109?
btw: nestál původně ten MCV-1 o dost míň?

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 16 dub 2004 14:57

Bodyia: Myslim, ze jo. Ja ho mam (Doepfer MCV1) a mam pocit, ze byl tak za 100 DM. Ale je to uz dlouho a moc si to nepamatuju... Sasa

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 16 dub 2004 15:05

Já myslel ten CHD elektroservis, jestliže mě pamě? neklame, tak byl něco lehce přes 2t. Dopfery byly vždycky dražší, teď je to naopak.
Ale vlastně je to jedno:-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 dub 2004 13:01

overeny midi to cv schematic ponuka paia:

http://www.paia.com/midi2cv.htm

mozes si u nich aj kupit jednotlive moduly uz zbastlene... akurat su to amici a neviem, ci ti to shipnu aj do europy

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 19 dub 2004 20:45

Ta Paia je dobrá, 8 cv outs se může hodně hodit. Za sto babek pěkný:-)

Hezkej bastl je i tohle: http://m.bareille.free.fr/mcv628/mcv628.html - zvláš? tím, že se autor podělil i o nastavovací sw, který umí jednotlivý dolaďování jednotlivých tónů

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 dub 2004 18:32

CHD je OK mám od nich:

MDCB-2 (MIDI-DCB) Juno 60 (dříve MDCB-1)
MCV-1 (MIDI-CV)
a MIDI - DinSync

akorát je to v obyčejnejch krabičkách a jak koukám tak hoši podražili.


T.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 22 pro 2005 21:30

Tak jsem šel taky do značky CHD elektroservis. Pořídil jsem (k Yamaze CS10) MIDI-CV/Trig převodník MCV-1.
K tomuto nástroji ještě nebyl testován, takže jsem z počátku nemohl využít plného rozsahu 5 oktáv, které VCO CS10 umí.
Ale po krátké korespondenci s vývojářem CHD elektroservisu, jsem dostal jednoduchý návod, jak provést tuning a vše šlape naprosto excelentně.
Nevím, jestli zahraniční konkurence vyjde levněji (zvláš? s poštovným), ale pokud je tam rozdíl pár korun, tak stejně raději podpořím českého výrobce... :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 24 pro 2005 14:54

>>>> ale pokud je tam rozdíl pár korun, tak stejně raději podpořím českého výrobce...

presne, tak to ma byt. :D
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 10 lis 2006 12:19

bodyia píše:
a.tom.x píše: Jo a pak taky je problém u synthů s více oscilátory, že občas mají CV vstupy pro každý OSC zvlášť (třeba moje Yamaha CS15 tak to pak musí být něco dvojitého - třeba Kenton nebo dva jednoduché CV převodníky
Tome, je nutný tam mít dva převodníky? Jsem se teď díval, jak to mám u sebe a tři oscilátory mi napájí jeden CV výstup (pak je to samozřejmě mono, jestli používáš CS15ku duofonně tak není zbytí).
Pokud nechceš CS15 využívat jako 2 jednooscilátorové syntezátory (takový předchůdce MIDI-multitimbrálu), tak není problém udělat paralelně zapojený kabel a řídit z MCV-1 oba současně (takto lze řetězit i více analogů se shodným standardem)

Zepár údajů výrobce (MCV1) a měření (má CS15) :

CV-out:
MCV-1 Imax = 2mA
CS15 = 0,13mA (oba oscilátory současně)

S-Trig:
MCV-1 Imax = 50mA
CS15 = 0,3mA (oba oscilátory současně)

Čili teoreticky lze na MCV1 připojit až 15 CéeSpatnáctek najednou :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 10 lis 2006 13:02

Tudy píše:... Čili teoreticky lze na MCV1 připojit až 15 CéeSpatnáctek najednou :)
Tudy, tak do toho bych šel;-) Jenom by určitě bylo potřeba nastavit ladění v jednotlivých nástrojích včetně jednotlivých kroků. Ovšem výsledný zvuk si ani netroufám představovat, uuuaaa!:-)
btw: dobrý MIDI>CV převodník je i SuperBassStation, převodník v něm funguje nezávisle, dá se přepnout do všech třech CV/Hz módů a jako bonus člověk dostane SBSS zvuky;-)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 10 lis 2006 17:22

bodyia píše:...Jenom by určitě bylo potřeba nastavit ladění v jednotlivých nástrojích včetně jednotlivých kroků...
Ladění není problém - čudlík ladění oscilátoru je funkční i při externím řízení výšky tónu.
Jak to myslíš s těmi jednotlivými kroky? Do všech nástrojů jde vždy stejné řídící napětí (např "C"éčka mají 250mV, 500mV, 1V, 2V, 4V).
Mám to vyzkoušeno alespoň takto: spřažená CS10 a druhý oscilátor z CS15 a funguje to skvěle :)

První oscilátor CS15 mi zatím na externí řízení nějak blbne, ale počítám, že to brzo dám do kupy (zřejmě nějaký svod na konektorové desce) a udělám si kabel na všechny 3 oscilátory současně :twisted:
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 19 led 2008 23:42

a co převodník midi-trig? jak to tam funguje třeba zrovna u té yamahy CS10? trig spouští nějakou určitou notu? umim si to představit třeba u bubeníka, ale u kláves mi to nejde do hlavy, kterou notu vlastně zapne nebo vypne. tam je asi potřeba stejně použít CV aby to zahrálo melodii, ne? ten je totiž strašně jednoduchej na výrobu..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 19 led 2008 23:53

Trig ti to pustí, CV ti určuje ladění noty
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět