MIDI kontrolery

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 pro 2007 13:53

Mne sa inak hrozne paci od Euphonixu MC pro

tento guided tour k tomu je famozny
http://www.euphonix.com/post/products/m ... _intro.htm

Obrázek
Obrázek
http://www.euphonix.com/post/products/mc/mc.htm

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 12 pro 2007 14:21

tak sem prave zjistil, ze extendery k mackie control systemu jedou stejne jako starsi model pres midi, protoze nemaj usb... tim padem to cele "nove, vylepsene" usb pripojeni ztraci smysl..
ja sem rozhodnutej fungovat s mysi a klavesnici tak dlouho, dokud nekdo neudela opravdu poradnej kontroler, kde se nebude muset vsechno slozite nastavovat a nebude stat jako pul auta..

k tem euphonixum.. docela by me zajimalo, jak to funguje s tim jejich protokolem.. esli tam clovek taky musi vic nastavovat nez michat...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 12 pro 2007 14:43

No jak uz tady nekdon psal, nema cenu midi kontroler, ktery sam nedetekuje plugin. Prosel jsem jich hafo (a cena je fakt postavena na hlavu za trochu plastu) a nakonec jsem zustal u dvou:

KORG padKontrol - s trigger tlacidlama na odstrelovani loop a kraveni se samplama
http://www.sweetwater.com/store/detail/PadKONTROL/

Novation SL-37 - jako master, umi detekovat jaky plugin je zrovna aktivni a podle toho se nastavi. Dal jsem za nekj 9k z 2. ruky a zatim asi nejlepsi investice.
http://www.sweetwater.com/store/detail/ReMOTEsl37/
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 pro 2007 15:49

nick_valensi : Ja myslim ze ten EUCON je vymysleny tak aby to fungovalo .. proste je to profesionalne riesenie a verim ze to proste chodi , tak ako ma ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 pro 2007 15:50

upman : to ale nie su kontrolery na ovladanie DAW ..

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 12 pro 2007 16:04

Taky mam Korg Pad kontrol, a k nemu jeste

Bitstream3x
http://www.waveidea.com/en/products/bitstream_3x/

Novation SL, bych chtel dokoupit jako dalsi kontroler, bo mi prijde vcelku dobrej a vetsinou kdo ho ma, tak ho chvali az do nebe...

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 12 pro 2007 16:37

Uz jsem to jednou postoval do mene je vice, nicmene sem se to hodi vic...


3 x midibox lc vcetne vsech pridavnych modulu...

Obrázek

Docela vazne se zajimam o tu vyrobu a to vcetne vseho, co to vyzaduje, tzn-. prekresleni plosnaku, profi vyroba casu, softwarovy prace a ne uplne snadny poshaneni vsech potrebnych soucastek. Cyrilova poznamka, ze by za to dal 500€ je krapet zcesty, vzhledem k tomu, ze jeden motorizovanej ALPS touch motorfader prijde cca na 20€, coz dava docela napekny cislo v souctu... Vysledna cena takovyho vyrobku by byla cca 30 000,-, nicmene se mi nepodarilo presne zjistit, jak to je na ucapps.de s licencni politikou, jestli se to vubec muze komercne prodavat :roll:
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 12 pro 2007 18:02

2 pytkin: no Novation je podle me na ovladani DAW - ovladam s ni Abletona jako z praku, mix, efekty, vsechno to umi samo. Zaroven to ovlada pluginy, proste bomba. Umi to i ProTools, Cubase, Logic a dalsi....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 pro 2007 18:36

upman : to ma motoricke fadre ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 12 pro 2007 20:01

fiha ten presonus sa mi hodne paci.. a ta cena je fakt prijemna ...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 pro 2007 22:48

parek píše:Cyrilova poznamka, ze by za to dal 500€ je krapet zcesty, vzhledem k tomu, ze jeden motorizovanej ALPS touch motorfader prijde cca na 20€, coz dava docela napekny cislo v souctu...
jo tak, tak uz je mi to jasny, proc je to tak drahy... diky
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 pro 2007 00:17

dendy : ten frontier mi mozno priapada este zaujimavejsi .. ma displej a dalsie 3 otocne knoby a ten ribon .. displej je fajn , ze vidis co nastavujes .. a cena je len o malo vyssia ako faderpot .. Ale chcelo by to si na to siahnut ..

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 13 pro 2007 01:14

Ja si nemuzu pomoct, ale me osobne vsechny tyhle kontrolery spis zdrzovaly, tak sem je zavrhl. Zkousel jsem jich vetsinu a vzdycky jsem zustal u mysi. Co od kontoleru potrebuju jsou hlavne fyzicky potenciometry od EQ, Compressoru a AUX Sendu, to je pro mne zasadni. A nejaky mapovani hrstky nekolika "universalnich" potaku tohle bohuzel nezastoupi. Jedinej kdo tohle nabizi je system od Digidesign - ICON D-Control. Bohuzel jeho castka je vic nez hodne neumerna tomu co bych ziskal .......i kdyz to je pak uz uplne jina prace: )


Obrázek
Obrázek

.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 13 pro 2007 09:25

ecson: nehlede na to, ze bys musel zmenit i DAW..

ja osobne postradam jednu zasadni vec a sice: krom rady motorizovanych faderu a prehledne master sekce by mel plnohodnotnej kontroler umet ovladat pluginy na bazi jakehosi vymakaneho channel stripu.. tzn. u kazdeho faderu by bylo tlacitko, po jehoz zmacknuti by se naloadovala plugin sekce dane stopy - rekneme nekde v prave casti kontroleru, kde by bylo nakych 50 knobu a displayu..), po kliknuti na to same tlacitko u jineho faderu by se v teto (channel strip/plugin sekci) naloadovaly parametry dalsiho kanalu.. dokud tohle nebude nejak standardizovane a nebude to fungovat vice mene automaticky, tak ty kontolery postradaj smysl.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 13 pro 2007 10:26

2 Pytkin: motorizovany fadery to nema, ale z Abletonu muzu zmenit hodnoty prirazenych param - akorat pak nesedi s pozici tahla/potaku. Stejne ale spis koukam na display, takze kde je tahlo mi je sumak.

V Abletonu snad vychytali konecne par chybicek, takze ted to bude slapat jako hodinky... Jak rikam, nemit to to autom. mapovani pluginu, tak je to na pytel, ale s tim parada.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět