MIDI kontrolery

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

podle me se displeje nahradit nedaji virtualnimi. Neumim si predstavit jak bych rychle sahnul na savli, na ktere neni popisek co to je, respektive jak probiha listovani (posuny po grupach) atd. to pak uplne odpada to kouzlo michani
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

c9000

Příspěvek od c9000 »

když jsme u těch midi kontrolerů, dosat aktuálně přemýšlím o
NOVATION NOCTURN
-jednoduchý rýchlý a levný
pokud s ním máte někdo zkušenost budu rád když mi napíšete vaše postřehy.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a.tom.x píše:podle me se displeje nahradit nedaji virtualnimi. Neumim si predstavit jak bych rychle sahnul na savli, na ktere neni popisek co to je, respektive jak probiha listovani (posuny po grupach) atd. to pak uplne odpada to kouzlo michani
Netvrdim ze sa daju uplne nahradit .. Ale ked zariadenie nema displeje , tak virtualny displej na pocitaci je super vec .. bez neho je to dost nepouzitelne .. prave na tom displeji vidis popis , toho co je na sabli .. cize rychlo mozes na tu sablu tahat .. tak isto trebars vyberat efekty do insertu .. atd .. bez virtualneho displeja je controler uplne na hovno .. pokial cloveku staci PAN a VOL , tak potom samozrejme neni virtualny displej potrebny :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

c9000 píše:když jsme u těch midi kontrolerů, dosat aktuálně přemýšlím o
NOVATION NOCTURN
-jednoduchý rýchlý a levný
pokud s ním máte někdo zkušenost budu rád když mi napíšete vaše postřehy.
mam - druhej den jsem ho vratil, funkce rychlyho prirazeni nefunguje, jak ma. zbytek jo, ale stejne mi to spis brzdilo workflow. pro me zklamani a nedotazenej produkt.

c9000

Příspěvek od c9000 »

hmm škoda, jak to myslíš nefunguje jak ma?
jinak nevíš o nějaký alternetivě?

Profesionál

c9000 píše:hmm škoda, jak to myslíš nefunguje jak ma?
jinak nevíš o nějaký alternetivě?
otaceni knobu 'speed dial' zpusobovalo posouvani kurzoru mysi po obrazovce (nejen mne), takze se kurzor zahy odsunul z virtualniho knobu, ktery si chtel ovladat, a prirazeni se zrusilo.

kupoval sem prave kvuli tyhle f-ci; jestli ti jde o zbytek, nemel by snad bejt problem.

c9000

Příspěvek od c9000 »

tak to v to mpřípadě sis mohl podržet myš a namapovat to takhle ne?
takže to funguje tak že si otevřu třeba minimostu dám myš na volume a zakroutím knobem? a tak se to přiřadí, a co midi learn? fungovalo

Profesionál

c9000 píše:tak to v to mp%u159ípad%u11b sis mohl podr%u17eet my%u161 a namapovat to takhle ne?
tak%u17ee to funguje tak %u17ee si otev%u159u t%u159eba minimostu dám my%u161 na volume a zakroutím knobem? a tak se to p%u159i%u159adí, a co midi learn? fungovalo
ma to hacek navic, instalator vytvori kopii kazdyho vst pluginu s koncovkou automap, a pokud chces vyuzivat f-ce nocturnu, je treba mit otevrenou nocturnovskou verzi pluginu. doporucuju si treba procist jejich web, abys zjistil, jestli ti to stoji za to. mne ne, spis uz bych si zpatky koupil control surface, co sem prodal, ale celkove jsem zjistil, ze pro me sou vyhodnejsi investice do beden, prevodniku, mikrofonu nebo akustiky ;p

c9000

Příspěvek od c9000 »

no sem asi natvrdlej ale nevidím v tom zas takový problém, pokud si nocturn vytvoří na každý vst svůj map, tak to vst jen otevřu, on se nahraje a můžu kroutit ne? popřípadě detaily přepínat myší a zbytek budu mít uloženej v tom mapu jak potřebuju, takže mi to příde že je to docela rychlý a použitelný, co Ergonomie? jak se ty potáky chovaj? myslím tuhost a zpracování.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

c9000 : no ze tam mas potom kazdy plugin 2x .. v zozname ..

c9000

Příspěvek od c9000 »

jo takhle, a nejde to tam zrobit jen na jeden? jestli je to tak že budu mít z jednoho dva tak to je na p...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

c9000 : no manualne ich zmazat/presunut z foldra VSTplugins by mozno mohlo fungovat .. pokial nie su priamo viazane na tie podovne DLLka .. mozno su , a potom by to neslo :)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hele, to ze mi udela kopii vst a prida automap je prece pouze zalezitost vice mista na disku, ne? Mam RemoteSL a 2x mi to teda plugin nenahrava. Navic, kroutit knobama muzu skoro u vsech VST anich bych pouzival automap verzi vst, proste se to prirazuje samo.

Profesionál

Pytkin píše:c9000 : no manualne ich zmazat/presunut z foldra VSTplugins by mozno mohlo fungovat .. pokial nie su priamo viazane na tie podovne DLLka .. mozno su , a potom by to neslo :)
sou vazane. to by byl slusnej narust obemu dat. _automap .dll-ka maji jen par kb.

c9000: tak vidis, pro tebe to zda se je vyhodny, jdi do toho.. zpracovani se zdalo dobry.

Profesionál

upman píše:Hele, to ze mi udela kopii vst a prida automap je prece pouze zalezitost vice mista na disku, ne? Mam RemoteSL a 2x mi to teda plugin nenahrava. Navic, kroutit knobama muzu skoro u vsech VST anich bych pouzival automap verzi vst, proste se to prirazuje samo.
nevim, jak to presne funguje u remoteSL, ale tusim, ze stejne. pokud nenahrajes automap verzi, funguje zarizeni jako kazdej jinej midi kontroler, vcetne moznosti prirazeni - zavisi na DAW. v pripade _automap verze tohle zajisti integrovanej software Automap Universal, kde si prednastavis templaty na ruzny pluginy (na knob 1 chci mit u SSL pluginu freq 1. bandu, na knobu 2 Q a tak podobne). plus f-ce rychlyho prirazeni, kdy jsi mysi nad jakymkoli automatizovatelnym knobem, zakroutis a ovladas (coz nefunguje dobre, proto sem hned vracel zpatky).

Odpovědět