MIDI kontrolery

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Cyril

MIDI kontrolery

Příspěvek od Cyril »

Nenasel jsem na ezone nejakou vetsi debatu na toto tema, tak snad tady... Mate nejake tipy na MIDI kontrolery? Me docela laka B-CONTROL ROTARY BCR2000. Michat mysi mi prijde opravdu hodne "nemuzikalni", a tak bych se rad poohlidl po nejake levne simulaci mixpultu (se zvukem cistsim, nez jakykoliv high-end!!! I kdyz, high-end ma zas nevyhodu, ze jim ten zvuk prochazi, haha) :)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Vase nazory/zkusenosti - fadery vs. otocny knoby? Koupe dvou lacinych Uli kontroleru najednou? ...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Já používám Yamahu 01v jako MIDI remote, Doepfer Drehbank na sys-ex ovládaný hardware synths a Keyfax Phatboy jako jednoduchej MIDI CC vysílač. Měl jsem Dopefer Pocket ctrl., Evolution UC-16 a UC-33, který se docela daly.

Na ovládání mixu v Cubase jednoznačně doporučuju něco s motorovými fadery + otoč. knoby, ale fungoval mi celkem OK i ten Evolution UC-33. nedoporoučuju Keyfax Phatboy a obecně tyhle menší kontrolery. Behringer jsem viděl na vlastní oči a aniž bych hodnotil jeho funkčnost a možnosti, tak jsem z něj měl pocit, že vypdal jak z Vietnamský tržnice, ale účel asi splňuje.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Atome prosim ta a ten Evolution UC33E sa da napojit napriklad na Kurzweil K2000VP a assignut si ho na realtime control? Pustil som sa do VAST programovania zvukov a chcel by som urobit nejake co by boli pouzitelne aj na K2500/2600 so slidermi.

hubert

Příspěvek od hubert »

Chvilu som robil s UC-33 na Nuende.....ale nemotorizovane fadre su pri mixe dost o nicom......je to take nemotorne :D Nez mat osem nemotorizovanych fadrov to uz radsej len jeden ale motorizovany.....odkedy som predal moj TASCAM FW1884 tak poskulujem po tomto:

Skusal som to vo Frankfurte a moc sa mi to pacilo..... <a href="http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,2486" target="_blank">frontier</a>

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

cyril: ja sem to tady resil uz asi tak pred rokem a k zadnemu velkemu zaveru sme se tehdy nedostali.. problemy sou dva: ty kontrolery, ktere fungujou, sou cenove uplne mimo...

http://www.euphonix.com/post/products/s ... m_5-mc.htm

http://www.digidesign.com/index.cfm?nav ... egoryid=28

no a pak je tu uz pouze mackie se svym control systemem.. nicmene i tohle je cenove (pri 16ti faderech a jednom C4 modulu) hodne drahej spas..

ostatni gerety resej pouze otazku vetsich ci mensich kompromisu, do idealniho DAW ovladace maji ovsem hodne daleko.. ja sem prozatim zustal u klavesnice s mysi..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Me ty kontrolery prijdou naprosto silene predrazeny. Neskutecne! To je ta vyroba tak draha? O tolik drazsi, nez vyroba masterkeyboardu?

nick_valensi

co ja osobne vidim za nejvetsi problem, programovani midi.. dokud ty kontrolery nebudou fungovat na bazi nejake automaticke detekce (tzn. napr. kliknutim na aktivni plugin se nactou i hodnoty na controlleru) tak to nema smysl..

nick_valensi

cyril: no moment, bavis se o plnohodnotnem DAW kontroleru typu mackie control nebo o masterkeyboardu, kterej bude mit vic knobu a nakej ten fader, ktere obcas vyuzijes i pri michacce? jinak ty motory sou zrejme drahe jak svina..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

nick: bavim se o necem, co vypada jako velkej mixpult/konzole, akorat je to treba z plastu a fadery ovladaj fadery v daw... treba 32 velkych faderu... neverim, ze je to tak drahy vyrobit...

nick_valensi

no ja se osobne divim, ze este nikdo nedela (plnohodnotnej) kontroler stredni tridy.. pritom je to vec, kterou by si koupily mraky lidi.. sem cekal s cim pride novej mackie, ale krom usb interface tam neni novyho vubec nic (meterbridge, vetsi displaye atd.). btw. ma mackie conroll nekdo z vas?

celkove mi z toho vychazi, ze vyroba asi nebude az tak levna/jednoducha zalezitost..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hubert : ten frontier vyzera zaujimavo .. v disku ho maju za cenu 6990 KC , co neni vela , kedze ma okrem faderu aj 3 enkodery s displejom a ten pasik je tiez zaujimavy .. celkom ergonomicky to vyzera ..
Obrázek
http://www.frontierdesign.com/Products/AlphaTrack

Na porovnanie mediatech predava Presonus Faderport za 5790 KC ale nema asi tolko funkcii..
Obrázek
http://www.presonus.com/faderport.html

Otazny je ten fader .. presonus pise ze super kvalitny ALPS ..
Fader port tam ma pekne video ako to funguje ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nick_valensi : tiez sme onehda diskurovali nad kontrolermi a je to dost nepokryty segment .. ponuka je dost zalostna .. zaujimavy tascam 2400 uz nerobia ..

hubert

Příspěvek od hubert »

Hej fakt sa s nim skvelo robi.....Ribbon sa da pouzit na scrollovanie po projekte alebo zoomovanie, na displayi nabiehaju vzdy prave editovane parametre.....ma to prijemnu ergonomiu. Faderport som vypozeraval tiez, ma o kusok lepsiu cenu, ale podstatne horsiu vybavu, napevno definovany kontroler na panoramu....vobec netusim ako sa s tym daju editovat napr. sendy alebo EQ.....zial nemal som ho kde vyskusat v Mediatechu ho nemaju....

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Odpovědět