MIDI over ethernet

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

MIDI over ethernet

Příspěvek od Pytkin » 19 srp 2008 12:06

Pouziva niekto MIDI cez ethernet ? Co konkretne ? Je to stabilne a spolahlive ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 19 srp 2008 14:04

Pytkin: Mel jsem to pro ableton stazeny demo MIDI OVER LAN. Chodilo to dobre meli sme MAC OSX a Win XP notebooky pro sync. Abletonu. Pocitej, ze tam je celkem dost velka latence mezi stroji takze to chce sync. Ableton konkretne umi udelat time shift stop takze se to dalo krasne synchronizovat.
Potom jsme zvolili sync. pres MIDI kontrolery, pac program stoji prasule a tohle maka uplne normalne zadara :c). Nevyhodou je samozrejme to, ze vic jak 5metru MIDI Kabelu se nedoporucuje. Kdezto LAN mas 100M :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 srp 2008 14:24

tom thak : kde si cital ze sa viac ako 5m na midi nedoporucuje .. osobne tu v praci pouzivam tak 10-15 a funguje .. a videl som na koncerte ze bol tahany kabel z podia k mixu .. tak 40-50m a fungovalo ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 19 srp 2008 14:30

Pytkin: Nemam s tim osobni zkusenost, ale bylo mi to doporuceno kdyz jsem zacinal s hudbou a ptal jsem tusim na klavesy.cz, zda maji delsi kabel nez 5metru. Takze spis to byla asi kachna. Jinak MIDI over lan -
http://www.musiclab.com/products/rpl_info.htm toto muzes testnout.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 srp 2008 14:39

Tom : jo jo uz som to vygooglil .. vyzera to fajn ..

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 19 srp 2008 14:53

MIDI je normální RS232, takže s běžnou kabeláží těch 5 m je akorát. Pro delší spoje lze z úspěchem použít 75Ohm koax, tam se dá kolem 50m dosáhnout v pohodě.

Odpovědět