Minimoog E vs. Voyager

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Tudy

Re: Minimoog E vs. Voyager

Příspěvek od Tudy »

Cigi, ty po něm musíš hodně toužit, když se takhle (trapně) snažíš stáhnout cenu..
cigi píše:Se stradivarkama to muze srovnavat akorat blb, kterej nevi, ktera bije. Jeste jsem neslysel, ze by elektricke obvody casem zraly jak vino
To byl jen marný pokus, jak docílit toho, aby se ti konečně rozsvítilo. Jestli je to pro tebe jasnější, tak si to přirovnej třeba k Fordu Mustang s lehkým tuningem z nějaké uznáváné dílny.
Na tomhle autě taky nemá co zrát a nějak mi nepřijde, že by jeho cena klesala.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

kexik

Příspěvek od kexik »

cigi píše:
Se stradivarkama to muze srovnavat akorat blb, kterej nevi, ktera bije. Jeste jsem neslysel, ze by elektricke obvody casem zraly jak vino. Proste at pocitam jak pocitam, jako dobra investice mi to nevychazi. Je to depreciating asset: Depreciating assets include such items as computers, electric tools, furniture and motor vehicles. :cry:
ja myslim ze len blb o tom este NEPOCUL... v elektrickych obvodoch zreje spusta veci, predovsetkym jadra transformatorov a cievok.
k vasmu sporu len tolko, ze voyager ma spinany zdroj a moduly poprepajane samoreznymi mnohozilakmi, co naozaj nepatri do highend audio pristroja a casom bude zdrojom problemov... mini ma klasicky zdroj so stabilizatorom z diskretnych tranzistorov, ktory zasa nestabilizuje poriadne a je hlavnym zdrojom uladovania osc. dalsie velke rozdiely su v celej konstrukcii, mini je all discrete konstrukcia (s vynimkou osc), kym voyager pouziva tranzistorove polia.
dalsia vec dost zabavna na celom spore je to, ze porovnavate jeden model s druhym, ale analogy su KUSOVE zalezitosti. medzi jednym kusom mini D a druhym kusom mini D mozu byt vacsie rozdiely vo zvuku ako medzi mini a voyagerom. vysledok je suma posobenia niekolko sto suciastok s paradnym rozptylom parametrov. prave preto je analogia s huslami velmi presna. DOBRE hrajuci kus je hoden velkych penazi aj ked radovy novy model je lacnejsi.

bassline

Příspěvek od bassline »

ja myslim ze tento inzerat je urceny zberatelom ktori su ochotni za to zaplatit, tak nema moc vyznam riesit cenu.....kto chce tak to kupi....

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

kexik píše:
cigi píše:
Se stradivarkama to muze srovnavat akorat blb, kterej nevi, ktera bije. Jeste jsem neslysel, ze by elektricke obvody casem zraly jak vino. Proste at pocitam jak pocitam, jako dobra investice mi to nevychazi. Je to depreciating asset: Depreciating assets include such items as computers, electric tools, furniture and motor vehicles. :cry:
ja myslim ze len blb o tom este NEPOCUL... v elektrickych obvodoch zreje spusta veci, predovsetkym jadra transformatorov a cievok.
k vasmu sporu len tolko, ze voyager ma spinany zdroj a moduly poprepajane samoreznymi mnohozilakmi, co naozaj nepatri do highend audio pristroja a casom bude zdrojom problemov... mini ma klasicky zdroj so stabilizatorom z diskretnych tranzistorov, ktory zasa nestabilizuje poriadne a je hlavnym zdrojom uladovania osc. dalsie velke rozdiely su v celej konstrukcii, mini je all discrete konstrukcia (s vynimkou osc), kym voyager pouziva tranzistorove polia.
dalsia vec dost zabavna na celom spore je to, ze porovnavate jeden model s druhym, ale analogy su KUSOVE zalezitosti. medzi jednym kusom mini D a druhym kusom mini D mozu byt vacsie rozdiely vo zvuku ako medzi mini a voyagerom. vysledok je suma posobenia niekolko sto suciastok s paradnym rozptylom parametrov. prave preto je analogia s huslami velmi presna. DOBRE hrajuci kus je hoden velkych penazi aj ked radovy novy model je lacnejsi.
Amen
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

cigi

Příspěvek od cigi »

Ad Kexik: ja s tim srovnavanim zvuku Mini vs. Voyager nezacal, ale urcite je to poznamka k veci :D

S tim zranim nekterych soucastek v analogovych nastrojich to je urcite zajimava myslenka, ale porad si myslim, ze u Stradivarek jde o neco jineho. Poptam se na to, urcite hodne inspirativni comment, dik za nej.

Jinak co se tyce tlaceni ceny dolu, tak ja na tom opravdu zadny zajem nemam. Ja stare nastroje nekupuju a nesbiram, mam jine konicky. Akorat mi prislo, ze tu maji nekteri lide ponekud iracionalni reakce a zavadejici komentare a to Ecko se vsim, co kolem nej a znacky Minimoog v UK delo, ma pro me docela spatnej vibe. Uz ale do tehle diskuze psat nebudu, aby Kayko nemel pocit, ze mu kazim business.

Odpovědět