Minimoog E vs. Voyager
Minimoog E vs. Voyager
Hele Kayko, ja jenom pomeruji cena/vykon pohledem cloveka, co to chce mit na delani muziky, brat sebou na koncerty atd. Ale chapu, ze v tomhle pripade jde predevsim o sberatelsky kousek.
Jinak jsi mozna slysel, ze mimo UK se ta vec, kterou prodavas, nesmi nazyvat ani Moog a ani Minimoog, tak bys mel tenhle inzos prejmenovat, aby na Tebe ti skutecni MoogMusic zalozeni Bobem Moogem neposlali pravniky:))
m.
Jinak jsi mozna slysel, ze mimo UK se ta vec, kterou prodavas, nesmi nazyvat ani Moog a ani Minimoog, tak bys mel tenhle inzos prejmenovat, aby na Tebe ti skutecni MoogMusic zalozeni Bobem Moogem neposlali pravniky:))
m.
Re: Predava sa Minimoog E
cigi, hele... voayger mám taky a má ho tady na eZone dost lidí... a byť ho mám rád, rozhodně to není nejlépe hrající věc z mýho gearu a původní mini ho rozdrtí docela snadno. je to tak, smiř se s tím, a zkus trochu přemýšlet, než napíšeš nějaký další podobně chytrý příspěvek.
Bodyio, tohle je vecna diskuze, co je lepsi. Bezi na mnoha forech nejenom ceskych a nejaka rozhodna odpoved nikde. Proste tu jsou dva tabory. A jestli mas pocit, ze Tvuj Mini rozdrti Voyager, tak to je Tvuj nazor, kterej Ti neberu, ale chtel bych Te videt, jak sebou staryho Mini beres v lete kazdej vikend na nejakej festak, kde budes hrat. Jednak je otazka, jestli by mu behem setu vydrzelo ladeni. A druha vec je, ze to leto by bylo 100% jeho posledni - prevozy, zmeny teplot, rozdilne vlhkosti vzduchu, prach a ja nevim co jeste, to by neprezil. Napis nejakej koncert, kde budes mit svyho Miniho, strasne rad se prijdu podivat, frajere:))

Kdo si koupí tohle ultra raritní Ečko, tak ho bude brát nejspíš podobně, tj na hraní, zábavu a krásu. Ev. jako investici.
Ačkoliv spousta Mini odehrála tisíce konzertů od 70' do teď, netuším, kde bereš přesvědčení, že Voyager snese víc. O tom ale diskuze není, omlouvám se Kaykovi za OT.
Co vydrzi Voyager je samozrejme ve hvezdach, ale tak nejak k nemu mam v tomhle smeru velkou duveru...a taky ten strasnej ATA Case od Mooga:)).
Jinak zpatky k velsskemu Ecku. Ta poznamka o investici je zajimava a taky jsem o tom premyslel. Kayko pise, ze ho prodava o neco min, nez za kolik ho poridil. Je samozrejme otazka, kdy ho koupil, ale predpokladam, ze pred nekolika lety, mozna i vic jak pred peti. Pak to ale nevypada, ze by se jednalo o investici, ktera se vraci....i kdyz na Slovensku presli na eura docela vyhodne, coz asi zamichalo s inflaci. Na druhou stranu se Ecko nove prodavalo za GBP 1500, coz je momentalne asi 40 litru, takze prvnimu majiteli, kdyby to ted prodal za tu osmdesatku, by to asi neco vydelalo, i kdyz opet je ve hre inflance. Zatim mi to prijde, ze se jedna spis o vec pro radost a eventuelni bizarni performance:)) a nejsem si jisty, jestli to za dalsich pet let pujde prodat treba za 120, ale kdo vi.
Ale dost o penezich jsou Velikonoce. Dneska budu kontemplovat na Parsifalovi ve Videnske statni opere...zadne syntaky:))
Jinak zpatky k velsskemu Ecku. Ta poznamka o investici je zajimava a taky jsem o tom premyslel. Kayko pise, ze ho prodava o neco min, nez za kolik ho poridil. Je samozrejme otazka, kdy ho koupil, ale predpokladam, ze pred nekolika lety, mozna i vic jak pred peti. Pak to ale nevypada, ze by se jednalo o investici, ktera se vraci....i kdyz na Slovensku presli na eura docela vyhodne, coz asi zamichalo s inflaci. Na druhou stranu se Ecko nove prodavalo za GBP 1500, coz je momentalne asi 40 litru, takze prvnimu majiteli, kdyby to ted prodal za tu osmdesatku, by to asi neco vydelalo, i kdyz opet je ve hre inflance. Zatim mi to prijde, ze se jedna spis o vec pro radost a eventuelni bizarni performance:)) a nejsem si jisty, jestli to za dalsich pet let pujde prodat treba za 120, ale kdo vi.
Ale dost o penezich jsou Velikonoce. Dneska budu kontemplovat na Parsifalovi ve Videnske statni opere...zadne syntaky:))
Práve naopak. Kedže Ma to Ecko midi, tak mi príde reálne pouzitelny pri práci.
Re: Minimoog E vs. Voyager
Bodo, dik a nemas sa zaco ospravedlnovat
, som rad ked sa k danej problematike vyjadruju ludia, ktory naozaj vedia.
Prosim Ta, kde beres to nadsenie sa vyjadrovat k veciam o ktorych vies tak malo
Takze po poriadku,
Bob Moog predal v 78` v Moog Music svoj podiel a takisto pouzivanie svojho mena ako obchodnej a vyrobnej znacky.
Firma postupne upadala a v prvej polovici 80`(poslednou vecou bol prototyp polysynthu Moog SL-8 predstaveny na AES v 84`) definitivne ukoncila svoju cinnost, rozpredala invertar a svojim konanim sa pod US obchodnym zakonom aj vzdala naroku na pouzivanie znacky. Co v tej chvili mohlo byt Bobovi jedno, lebo on sa ho vzdal uz davno...
Takze obchodna znacka Moog bola pravne a po urcitom case, ked neprejavil Bob Moog zaujem, "svojim sposobom" na poli hard obchodu aj moralne volna.
Danu situaciu vyuzili traja ludkovia, ktory mali skupeny invertar so stareho Moog Music a k tomu viazane prisluchajuce prava na dalsie pouzitie.
Alex Winter a jeho firmicka, ktora sa volala Moog Music Ltd v Caerphilly vo Walese (z toho to hovorove Welshky Minimoog), ktory dany model E aj fyzicky vyrobil a predaval a kedze mu slovo marketing a obchod moc nehovorilo, tak skoncil u par kusoch Ecka a par vyrobenych modularnych modulov.
Don Martin z US ktoreho firma Moog Music Inc. vyrabala reissue moduly pre Moog modular, vlastny modular a dalsiu obdobu Miniho tzv. Donimoog.
Michael Bucki z Buffala, ktory zalozil spolocnost Moog CE, ktora vyrabala takisto moduly pre Moog modular 55 a IIIC.
Neskor sa M. Bucki v priatelskej atmosfere dohodol s Bobom Moogom a predal mu naspat prava na Moog a svoju firmu premenoval na Modusonic a nadalej vyraba to co vyrabal
Bob nasledne premenoval svoju Big Briar Inc. na Big Briar Moog Music a nasledne aj "Voyager by Bob Moog" uz bol "Minimoog Voyager", ale nie v UK kde ako spomeniem neskor, v tej chvili mohol byt predavany iba ako Voyager by Bob Moog.
Neskor v US isiel Bob Moog na sud s Donom Martinom, kde v 2002 vyhral Bob spor o pouzivanie obchodneho mena, nakolko v US obchodnom zakone je vsuvka, ktora hovori, ze ked je obchodna znacka zaroven menom vseobecne znamej osoby, moze byt pre verejnost zavadzajuce a pre drzitela mena poskodzujuce konanie pouzivatela danej obchodnej znacky, pokial osoba s danym menom nesuhlasi s pouzivanim znacky, ktora nesie jeho meno....uff.
Tento rozsudok bol akceptovany viacmenej vsade okrem UK, kde to narazilo na ich lokalny obchodny zakonnik, ktory spominanu vsuvku resp. vynimku neakceptuje, kedze oficialne ma na pouzivanie znacky Moog a Mnimoog v UK od 96`prava Alex Winter.
Ecko stalo 1500 Libier, ale co to asi tak spravi s cenou, ked tych par kusov sa o chvilu minie a dalsie uz nebudu? A navyse sa ukazalo, ze to funguje a to velmi dobre. Minimalne to, ze moj stal pred troma rokmi spomenutu sumu a musel som prenho doslova utekat do Nemecka a dalsi sa cerstvo predal za podobnych podmienok, nakolko u predavajuceho zauradovala skor potreba Eurovych papierikov.
A neviem, bizarny performance je skor o ludoch
, o radosti urcite a hlavne ked sa to spoji s perfektnou stabilitou a pouzitelnostou. Otazka ostava, ze na live je v pripade vzacneho vyskytu stale vhodnejsi Voyager, alebo rovno slusne VA.
Este jedna vec, dlhsiu dobu som mal troch Minimoogov. Z toho dve Dcka, takze som sa mohol naporovnavat od podlahy.
Vela krat pri blind teste som nevedel, ktory prave dava ci E, alebo D. V sucastnosti mam uz "iba" dvoch a po dlhsom rozhodovani som sa rozhodol si nechat Dcko. Ale je to skor o pocite s nastroja ako exaktny vyber.
A este ako spominal Bodyia, Voyager uz je inde. Je to vyborny nastroj na dnesnu dobu, len ma jeden problem ..... a to svojho predchodcu.

cigi píše:Hele Kayko, ja jenom pomeruji cena/vykon pohledem cloveka, co to chce mit na delani muziky, brat sebou na koncerty atd. Ale chapu, ze v tomhle pripade jde predevsim o sberatelsky kousek.
to je snad uplne jasneaj ked sa jedna v podstate oproti Dcku o mladocha na zbytocne sessions by som ho urcite nebral.
m.
Prosim Ta, kde beres to nadsenie sa vyjadrovat k veciam o ktorych vies tak malo

Takze po poriadku,
Bob Moog predal v 78` v Moog Music svoj podiel a takisto pouzivanie svojho mena ako obchodnej a vyrobnej znacky.
Firma postupne upadala a v prvej polovici 80`(poslednou vecou bol prototyp polysynthu Moog SL-8 predstaveny na AES v 84`) definitivne ukoncila svoju cinnost, rozpredala invertar a svojim konanim sa pod US obchodnym zakonom aj vzdala naroku na pouzivanie znacky. Co v tej chvili mohlo byt Bobovi jedno, lebo on sa ho vzdal uz davno...
Takze obchodna znacka Moog bola pravne a po urcitom case, ked neprejavil Bob Moog zaujem, "svojim sposobom" na poli hard obchodu aj moralne volna.
Danu situaciu vyuzili traja ludkovia, ktory mali skupeny invertar so stareho Moog Music a k tomu viazane prisluchajuce prava na dalsie pouzitie.
Alex Winter a jeho firmicka, ktora sa volala Moog Music Ltd v Caerphilly vo Walese (z toho to hovorove Welshky Minimoog), ktory dany model E aj fyzicky vyrobil a predaval a kedze mu slovo marketing a obchod moc nehovorilo, tak skoncil u par kusoch Ecka a par vyrobenych modularnych modulov.
Don Martin z US ktoreho firma Moog Music Inc. vyrabala reissue moduly pre Moog modular, vlastny modular a dalsiu obdobu Miniho tzv. Donimoog.
Michael Bucki z Buffala, ktory zalozil spolocnost Moog CE, ktora vyrabala takisto moduly pre Moog modular 55 a IIIC.
Neskor sa M. Bucki v priatelskej atmosfere dohodol s Bobom Moogom a predal mu naspat prava na Moog a svoju firmu premenoval na Modusonic a nadalej vyraba to co vyrabal

Bob nasledne premenoval svoju Big Briar Inc. na Big Briar Moog Music a nasledne aj "Voyager by Bob Moog" uz bol "Minimoog Voyager", ale nie v UK kde ako spomeniem neskor, v tej chvili mohol byt predavany iba ako Voyager by Bob Moog.
Neskor v US isiel Bob Moog na sud s Donom Martinom, kde v 2002 vyhral Bob spor o pouzivanie obchodneho mena, nakolko v US obchodnom zakone je vsuvka, ktora hovori, ze ked je obchodna znacka zaroven menom vseobecne znamej osoby, moze byt pre verejnost zavadzajuce a pre drzitela mena poskodzujuce konanie pouzivatela danej obchodnej znacky, pokial osoba s danym menom nesuhlasi s pouzivanim znacky, ktora nesie jeho meno....uff.
Tento rozsudok bol akceptovany viacmenej vsade okrem UK, kde to narazilo na ich lokalny obchodny zakonnik, ktory spominanu vsuvku resp. vynimku neakceptuje, kedze oficialne ma na pouzivanie znacky Moog a Mnimoog v UK od 96`prava Alex Winter.
Ecko stalo 1500 Libier, ale co to asi tak spravi s cenou, ked tych par kusov sa o chvilu minie a dalsie uz nebudu? A navyse sa ukazalo, ze to funguje a to velmi dobre. Minimalne to, ze moj stal pred troma rokmi spomenutu sumu a musel som prenho doslova utekat do Nemecka a dalsi sa cerstvo predal za podobnych podmienok, nakolko u predavajuceho zauradovala skor potreba Eurovych papierikov.
A neviem, bizarny performance je skor o ludoch

Este jedna vec, dlhsiu dobu som mal troch Minimoogov. Z toho dve Dcka, takze som sa mohol naporovnavat od podlahy.
Vela krat pri blind teste som nevedel, ktory prave dava ci E, alebo D. V sucastnosti mam uz "iba" dvoch a po dlhsom rozhodovani som sa rozhodol si nechat Dcko. Ale je to skor o pocite s nastroja ako exaktny vyber.
A este ako spominal Bodyia, Voyager uz je inde. Je to vyborny nastroj na dnesnu dobu, len ma jeden problem ..... a to svojho predchodcu.
Naposledy upravil(a) KAYKO dne 05 dub 2010 10:56, celkem upraveno 1 x.
A Libra byla tehdy taky o dost drazsi nez tedKAYKO píše:
Ecko stalo 1500 Libier ....
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
To je pravda. Libra sa dlho hybala 50 - 60 Sk za libru cize zhruba okolo 45- 50 Czk/libra.
Hele nechci Ti brat nadseni, ale ten Tvuj dlouhy historicky elaborat, jehoz fakta samozrejme znam, nerika podle me nic jineho, nez ze Ecko je Adidas se ctyrmi pruhy a nikde mimo UK ta velska firma nesmi znacku Moog pouzivat.Prosim Ta, kde beres to nadsenie sa vyjadrovat k veciam o ktorych vies tak malo
Fakt si nemuzu pomoct, ale prijde mi, ze Ecko je slepa vyvojova vetev mezi Mini D a Voyagerem. Ve sve dobe se to nechytlo. Proc asi? Je jich sice jenom pet na svete, ale original Moog to neni, atd. Vymlouvat se na neschopny marketing neni na miste, jak znamo dobre zbozi se prodava samo.
Je take dobre nezapominat, ze Bob Moog designoval nastroje pro zive hrani, ne pro utirani prachu. Zduraznoval to skoro v kazdem rozhovoru, co poskytnul, a duraz na to dava i soucasna MoogMusic.
Samozrejme ze libra byla vic, ale to jenom ukazuje na to, ze to nebyla dobra investice. Ledaze by tehdy nekdo mel hotovost v GBP, kterou vydelal v UK a za kterou to koupil a ted to prodal za tech 80 ceskych. Mne se to libi, kdyz je nekdo do neceho hodne zapalenej, to vzdycky obdivuju a takovych lidi si vazim. Takze big respect Kayko. Nekdo se urcite najde, kdo to koupi, ale rozhodne to podle me nebude kupovat jako investici, bude to spis srdecni zalezitost, coz je svym zpusobem daleko lepsi, takze tak jako tak drzim palce

Kazdopadne bych se ale nenavazel do Voyagera, ze jeho jedinou chybou je jeho predchudce...pockejte za 20 let, cas ukaze, zpatecnici

ja myslim ze to Ecko je dobra investicia .. ked je na svete 5 kusov , tak to je raritka a na ebay sa po tom len tak zaprasi .. otazne je , ci je fajn to pusit dakemu trotlovi do nemecka ..
ufff Cigi, podla mna Ti fakta hovoria pramalo co si uz mal moznost dokazat a ked si na Ecku nehral tak sa k tomu moc nevyjadruj, lebo vsetko su to Tvoje dohady spoza obrazovky. Mozno o tych 20 rokov bude s Tebou debat na urovni. Zatial tento debat koncim.
Jo jo, i ty Stradivárky jsou vlastně podvod a nevydařená kopie původních Amátek. Koupil by si je jen idiot..cigi píše:...Samozrejme ze libra byla vic, ale to jenom ukazuje na to, ze to nebyla dobra investice...
...pockejte za 20 let, cas ukaze, zpatecnici

Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Kayko, tenhle argument, ze jsem na Ecko nehral, beru. Ale na druhou stranu si ani nevybavuju jedinou zasadni nahravku, na ktere by Ecko bylo (kdyztak postni nejake linky). A nemuzes se mnou nesouhlasit, ze to, co udelalo z Mini D legendu, je taky to, ze se objevil na spouste vyznamnych nahravek sve doby, hrali na to nejlepsi muzikanti sve doby (mnozi z nich ted mimochodem presedlali na Voyager) a nejakym zpusobem to posunulo hudebni vyvoj dopredu. Ecko jen kopie neceho, co uz tu bylo.KAYKO píše:ufff Cigi, podla mna Ti fakta hovoria pramalo co si uz mal moznost dokazat a ked si na Ecku nehral tak sa k tomu moc nevyjadruj,
A co se tyce tech fakt, tak by se to dalo taky shrnout takto: typek ve Walesu si koupil soucastky, okopiroval napad nekoho jineho a uplne bezskrupulozne vyuzil skuliny v zakone a privlastnil si jmeno, na ktere moralne nemel a nema zadne pravo. A kdyz chtel Bob Moog v UK prodavat Voyager, tak typek z Walesu se odmitl dohodnout, trval si na svem, ze Minimoog je jeho znacka, a Voyager se v UK musi prodavat jako Voyager by Bob Moog, ne jako Minimoog Voyager. MoogMusic kvuli tomu museli preprogramovavat menu ve Voyagerovi, menit stitky a popisky na Voyagerovi atd. Tak tohle mi prijde od toho borce z Walesu vpodstate jako pekna svinarna, hodne hodne leva, cimz treba pro me je hodne problematicky o tom nastroji uvazovat jinak nez v nedobrem.
Se stradivarkama to muze srovnavat akorat blb, kterej nevi, ktera bije. Jeste jsem neslysel, ze by elektricke obvody casem zraly jak vino. Proste at pocitam jak pocitam, jako dobra investice mi to nevychazi. Je to depreciating asset: Depreciating assets include such items as computers, electric tools, furniture and motor vehicles.

A jeste ke zvuku Voyagera a starych Mini, at se bavime o necem pozitivnim, a ne o tom, kdo komu ukradnul znacku atd.
Ja na Voyager hraju pres kvalitni lampovej aparat, kterej zvuku pridava na vintage charakteru, muze mu dodavat hodne na syrovosti nebo na vrelosti (zalezi na nastaveni). Na ruznych zahranicnich forech doporucuji hnat Voyagera pres levnejsi overdrivy (napriklad od Behringera), ze se tim zvuk spravne nakouri a opet dostane vintage charakter. Aby to ale znelo stejne jako starej Mini rozhodne neni muj cil. Proste Voyager beru jako presne to, co jsem dlouho hledal, neco, co se presne hodi do muziky, kterou chci delat. Neco, co ma obecne potencial opet posunout hudebni vyvoj dopredu, i kdyz si samozrejme nemyslim, ze bych ja byl genius, ktery s tim pohne. Muj ucitel jazzovyho piana, kdyz me slysel poprve hrat na Voyagera, o kterym do te doby vpodstate nic nevedel, tak to okomental, ze se jedna o hodne futuristicky nastroj. A o to jde. Orientovat se na budoucnost, ne minulost
Premyslel jsem o tom, kde se ti staromilci uznavajici jenom syntaky vyrobene pred rokem 1981 berou. Dospel jsem k zaveru, ze to je jako s poucenou historickou interpretaci ve vazne hudbe - proste nekdo to tak ma a nekdo to ma jinak. Nekdo preferuje, kdyz se barokni hudba hraje na repliky baroknich nastroju. Misto strun na houslich praseci strivka atd. Jinym to zni falesne a uprednostnuji, kdyz se barokni i starsi hudba hraje na soucasne nastroje. Ja preferuji to druhe. Je to sice historicky nepresne, ale podle me tam lze dostat diky novym nastrojum nove emoce a zazitek je alespon pro me lepsi. U replik historickych nastroju mam pocit, ze me jejich poslech vysava misto, aby mi dodaval energii. Ten samy pocit mam i ze spousty starych syntaku.
Jinak Ecko zni urcite suprove, to Kaykovi neberu. Problematicka mi prijde ta cena, za kterou se tu nabizi. Original Mini D se ve slusnem stavu prodava za USD 2000 - 2500 a za stejnou cenu jde sehnat Voyager z druhe ruky. A rovnez problematicke mi prijde oznacovat koupi Ecka jako dobrou investici, fakt to nevychazi. Muselo by se stat neco nepredvidatelneho, napriklad, ze by se MoogMusic rozhodli vsech pet za kazdou cenu vykoupit, aby je sprovodili ze sveta, pak by se jejich cena bezpochyby vyznamne zvysila
....nebo by na to musel nejakej hodne slavnej muzikant neco zasadniho nahrat...
Ja na Voyager hraju pres kvalitni lampovej aparat, kterej zvuku pridava na vintage charakteru, muze mu dodavat hodne na syrovosti nebo na vrelosti (zalezi na nastaveni). Na ruznych zahranicnich forech doporucuji hnat Voyagera pres levnejsi overdrivy (napriklad od Behringera), ze se tim zvuk spravne nakouri a opet dostane vintage charakter. Aby to ale znelo stejne jako starej Mini rozhodne neni muj cil. Proste Voyager beru jako presne to, co jsem dlouho hledal, neco, co se presne hodi do muziky, kterou chci delat. Neco, co ma obecne potencial opet posunout hudebni vyvoj dopredu, i kdyz si samozrejme nemyslim, ze bych ja byl genius, ktery s tim pohne. Muj ucitel jazzovyho piana, kdyz me slysel poprve hrat na Voyagera, o kterym do te doby vpodstate nic nevedel, tak to okomental, ze se jedna o hodne futuristicky nastroj. A o to jde. Orientovat se na budoucnost, ne minulost

Premyslel jsem o tom, kde se ti staromilci uznavajici jenom syntaky vyrobene pred rokem 1981 berou. Dospel jsem k zaveru, ze to je jako s poucenou historickou interpretaci ve vazne hudbe - proste nekdo to tak ma a nekdo to ma jinak. Nekdo preferuje, kdyz se barokni hudba hraje na repliky baroknich nastroju. Misto strun na houslich praseci strivka atd. Jinym to zni falesne a uprednostnuji, kdyz se barokni i starsi hudba hraje na soucasne nastroje. Ja preferuji to druhe. Je to sice historicky nepresne, ale podle me tam lze dostat diky novym nastrojum nove emoce a zazitek je alespon pro me lepsi. U replik historickych nastroju mam pocit, ze me jejich poslech vysava misto, aby mi dodaval energii. Ten samy pocit mam i ze spousty starych syntaku.
Jinak Ecko zni urcite suprove, to Kaykovi neberu. Problematicka mi prijde ta cena, za kterou se tu nabizi. Original Mini D se ve slusnem stavu prodava za USD 2000 - 2500 a za stejnou cenu jde sehnat Voyager z druhe ruky. A rovnez problematicke mi prijde oznacovat koupi Ecka jako dobrou investici, fakt to nevychazi. Muselo by se stat neco nepredvidatelneho, napriklad, ze by se MoogMusic rozhodli vsech pet za kazdou cenu vykoupit, aby je sprovodili ze sveta, pak by se jejich cena bezpochyby vyznamne zvysila