No, ono to asi není tak jednoznačné ... U spousty ukázek a porovnání není skoro žádný rozdíl ITB a OTB (případně je tam rozdíl psychologický). Další věc je že pokud člověk nemá špičkové převodníky, může víc ztratit než získat ... Svého času udělal Lynn Fuston ještě těžší kalibr: přímo CD - mixáž v ProTools vs. na Neve konzole. Výsledky nebyly vůbec jednoznačné ... Pěkné hračky, výrobce jistě potěší extra cash, ale blind test by mohl být nemilosrdný ... A člověk by se mohl škrábat za uchem za co vlastně těch 100k dal .. Nemluvě o jednoduchosti práce ITB proti trošku neobratnému summing boxu (na konzole je to samozřejmě jednodušší). Ale kdo ví ... třeba něco bude fungovat o trochu lépe
no ono jinak prace na konzoli je nepohodlna
summing box je jednoduchy--funguje to uplne stejne jako ITB proste nic nemusis resit jen pak do dalsi stopy nahrajes stereo summu...jinak trochu jinak summing funguje u hudby kde potrebujes co nejvetsi cistotu a jinak u neceho jako moderni rock pop atd..
rozdil tam 100%je ..a jestli udelaj konvertory 5-% rozdil a summing +15% budu spokojen
jinak tady je summing shootout http://vintageking.com/site/files/sumshoot.htm
Zajimavej rozstrel. Sice jen v praci na sluchatka, ale i tak tam slysim malinky rozdily i kdyz tady je tezky rict presne v cem. Jednoznacny je podle me to, ze Neve jde prekvapive hodne do zkresleni. Nejplnejsi a nejprijemnejsi zvuk mi prisel u Inward Connections. Rozdil oproti daw mixu to je, ale zda se mi, ze pro beznyho posluchace naprosto neznatelnej.
Amorph píše:Rozdil oproti daw mixu to je, ale zda se mi, ze pro beznyho posluchace naprosto neznatelnej.
Je to pravděpodobné ...
Ovšem hledat jasné zvukové rozdíly mezi jednotlivými DAW je dost zajímavá věc ... Jsou i tací co přísahají že třeba Samplitude 8 "zní" lépe než Samplitude 7 apod. ...
Hele a jeste me napadla takova vec, nebylo by lepsi vrazit sto litru do monitoru? P11ky jsou urcite bezva, ale nezaslouzil by si clovek na tvoji urovni hiend bedny?
ja ma pocit ze je hodne dobre znam a na moji mistnost zatim staci...casem chci Klein +Hummely-ale zatim co mi na mixech chybi je to ze kdyz to projedu amekem classicem tak to najednou dostaen obrovskou siri , kterou proste v pocitaci neudelam...
chtelo yb to nejlepe novou mistnost a monitory ale an to opravdu nemam