Modularni syntaky

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Prvotsky

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od Prvotsky »

ten heroinový potencial je mi po shlédnutí nabídky schneidersladen uplně jasný :))

Ale zase na druhou stranu se měl dojem že modular je cenově daleko víc mimo moje možnosti.

Sou tam připravené další dávky pro závisláky i v rozmezí 100 - 300 E - což neni zas tak nic hrůzného, ne? :D

moc zajímavý..

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

No - porovnávám si analog 4 od elektron což je velice pohodlná varianta - zvukově široká ale poměrně dost zprofanovaně znějící..

Versus mnou zmíněná varianta + microbrute místo beatstep a ripples filtrem - poskytuje velice širokou a zvukově neběžnou alternativu..

+ možnost dalšího rozšiřování přesně dle individuálního vkusu..

například tento:

[vimeo]http://www.mixcloud.com/84721845[/vimeo]

:shock:

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

Prvotsky: a si v tom! 8O)

Braids je dalsia genialitka od MI. okrem beznych priebehov, WT, FM, menej obvyklych syntez dostal do vienka v poslednom /zatial neoficialnom FW/ aj 808 kick, snare a hajtku. + ma genialny META mode - moznost riadenia prepinania medzi jednotlivymi syntezami CVckom.

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

Prvotsky: ak este mozem odporucat, na kupu novych modulov okrem schneidersladen je v Europe viacero obchodov. obligatny
Thomann ma obvykle dobre ceny na Doepfer. funguje jeden madarsky shop - http://www.analoguezone.com/, svedsky http://escapefromnoise.com a francuzsky http://www.modularsquare.com/ . mozno je ich viac, tieto poznam.
na b-stock-ove veci funguje www.muffwiggler.com/forum/ - mnoho uzivatelov aj z Europy.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

;) diky - dnes sem to dost resil a vychazi mi asi urcite modular cesta , akorat si este nejsem jisty jake bude to prvni srdce - dost se mi totiz libi zminovany atlantis od inteljell.. Premyslel sem totiz nedavno haky by bylo koupit sh 101 original.. Dam tomu cas ale urcite svet modularu zkusim. Nejevi se mi ted tak komplikovane a cenove nedosazitelne,coz me predtim dost odrazovalo.

m4x

Příspěvek od m4x »

SH-101 je spíš zprofanovanej, než zajímavej synth. SH-2 (za stejný peníz) nabídne podstatně víc, a o SH-5 a SH-7 ani nemluvě.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Rozumim - v tomhle směru mi šlo o ten charakter , kterej je hojně přepoužívanej v elektronice - te je pravda, ale stále mi dostává :)

Nicméně teď sem si stejně vybral jiný směr. Jak si ti líbí ten atlantis modul? Zkusim najít více ukázek , ale z té co sem dal výše se mi hodně zamlouvá..

m4x

Příspěvek od m4x »

Pokud ti nejde vysloveně o vintage nástroj, když pořídíš základní Doepfer A-100 Mini Modular System http://www.thomann.de/cz/doepfer_a_100_ ... system.htm, přestaneš řešit jak SH-101, tak i all in one Atlantis od intellijel. Dostaneš z toho spektrum zvuků, který požaduješ a nic tě nebude omezovat v budování svýho custom racku.

Když vintage, tak bych osobně preferoval SH-2. Dostaneš z toho to samý, co z SH-101 + díky druhému VCO podstatně širší spektrum zvuků. Koukal jsem na Ebay, kus ve sběratelským stavu pořídíš za stejný peníz jako SH-101. Pořízení SH-5 už je podstatně nákladnější.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Děkuji za typ!

Tohle je taky výborný a cenově dostupný a na začátek univerzální.

Nic méně já se včera zamiloval do této kombinace:
zdálo se mi o tom celou noc :roll:

To by as byl můj začátek - vše se mi zdá srozumitelné a tyto dva moduly jsou samostatně funknční a po okraj naplňují co sem očekával.

Nebudu na začátek kupovat ani microbrute - budu pracovat se sekvencerem.

Jenom výstup z atlantisu je mono, že?

m4x

Příspěvek od m4x »

Zajeď někam, kde si prohlídneš Eurorack vybavený třeba i jen základními Doepfer moduly. Přestaneš mít omezující sny. I kdybys měl rack nabitý moduly až ke stropu, nic ti nebude bránit využívat jen jedno VCO se sekvencerem. Otázkou je, co budeš dělat, až tě intellijel Atlantis přestane bavit, což bude brzo ;)

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

vážim si tvého doporučení - zřejmě to myslíš dobře, ale já jak se pro něco rozhodnu , tak přez to nejede vlak.

Uvidim jak to pojmu - jestli na tohle seženu separe malý custom rack. Určitě k tomu časem budu ale dokupovat další a když mě přestane atlantis brzo bavit , tak jí prostě prodám. To bude dobrý. Moc se těšim

Jinak koukal jsem na ten eurorack komplet co si postnul výše a to je super.Jak říkám sem zaskočen tím jak jsou tyto modulary dostupné.
Nevím proč sem žil v dojmu že to je záležitost jem pro alchymisty a stojí to nepoměrně více než běžné analog současné synthy.

dendy

Příspěvek od dendy »

prvotsky píše:vážim si tvého doporučení - zřejmě to myslíš dobře, ale já jak se pro něco rozhodnu , tak přez to nejede vlak.
to sa mi MOC paci, si moj clovek :-) ja som presne rovnaky... drzim palce, hned sa pochval az to bude doma :-)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

... jenom taková kontext poznámka, tyhle case jsou celkem problém, jsou moc mělké a některé (skoro všechny co nejsou dělané v SMD) moduly se do nich nevejdou ...

... btw komentář "dostupný" mě pobavil ... za Metropolis jsem dal asi 17.000,- (jenom sekvencer)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

a.tom.x - myslíš ten case v tom videu - ten desktopový viď? do standartního racku je to ok, že?

...case nejak pořeším - uvidim co bude za možnosti a co budu mít v plánu za další krok.

jako dostupný jesm spíš myslel ty doepfer moduly - například SEM filter za 2tis Kč mi opravdu přijde dostupný.

já sem si vybral 2 kousky , který k sobě záměrem patří a jsou to sice z těch dražsích - ale také o dost komplexnějších.

takže i když je tato varianta úzce specifikovaná - např vůči kompletnímu nástroji jako analog four - tak mi to hrozně moc zaujalo..

tahle kombinace 2 modulů mi přijde že přesně naplňuje to co sem hledal. A když si vemu jaké další varianty rozšíření se nabízejí...

prostě to zkusim - uvidím. Do konce ledna bych měl mít peníze na nákup - tak dám vědět.

a.tom.x - jak seš spokojený s Metropolis - zajímalo by mě jaký musí být přez něj ovladát třeba nějaký drum modul..

dendy

Příspěvek od dendy »

zaujimavy starter pack pre tych co chcu zacat s modularmi.. za 1250 EUR to vobec nieje marna zostava

http://www.synthtopia.com/content/2015/ ... er-system/
Obrázek

Odpovědět