Braids je dalsia genialitka od MI. okrem beznych priebehov, WT, FM, menej obvyklych syntez dostal do vienka v poslednom /zatial neoficialnom FW/ aj 808 kick, snare a hajtku. + ma genialny META mode - moznost riadenia prepinania medzi jednotlivymi syntezami CVckom.
diky - dnes sem to dost resil a vychazi mi asi urcite modular cesta , akorat si este nejsem jisty jake bude to prvni srdce - dost se mi totiz libi zminovany atlantis od inteljell.. Premyslel sem totiz nedavno haky by bylo koupit sh 101 original.. Dam tomu cas ale urcite svet modularu zkusim. Nejevi se mi ted tak komplikovane a cenove nedosazitelne,coz me predtim dost odrazovalo.
Rozumim - v tomhle směru mi šlo o ten charakter , kterej je hojně přepoužívanej v elektronice - te je pravda, ale stále mi dostává
Nicméně teď sem si stejně vybral jiný směr. Jak si ti líbí ten atlantis modul? Zkusim najít více ukázek , ale z té co sem dal výše se mi hodně zamlouvá..
Pokud ti nejde vysloveně o vintage nástroj, když pořídíš základní Doepfer A-100 Mini Modular System http://www.thomann.de/cz/doepfer_a_100_ ... system.htm, přestaneš řešit jak SH-101, tak i all in one Atlantis od intellijel. Dostaneš z toho spektrum zvuků, který požaduješ a nic tě nebude omezovat v budování svýho custom racku.
Když vintage, tak bych osobně preferoval SH-2. Dostaneš z toho to samý, co z SH-101 + díky druhému VCO podstatně širší spektrum zvuků. Koukal jsem na Ebay, kus ve sběratelským stavu pořídíš za stejný peníz jako SH-101. Pořízení SH-5 už je podstatně nákladnější.
Zajeď někam, kde si prohlídneš Eurorack vybavený třeba i jen základními Doepfer moduly. Přestaneš mít omezující sny. I kdybys měl rack nabitý moduly až ke stropu, nic ti nebude bránit využívat jen jedno VCO se sekvencerem. Otázkou je, co budeš dělat, až tě intellijel Atlantis přestane bavit, což bude brzo
vážim si tvého doporučení - zřejmě to myslíš dobře, ale já jak se pro něco rozhodnu , tak přez to nejede vlak.
Uvidim jak to pojmu - jestli na tohle seženu separe malý custom rack. Určitě k tomu časem budu ale dokupovat další a když mě přestane atlantis brzo bavit , tak jí prostě prodám. To bude dobrý. Moc se těšim
Jinak koukal jsem na ten eurorack komplet co si postnul výše a to je super.Jak říkám sem zaskočen tím jak jsou tyto modulary dostupné.
Nevím proč sem žil v dojmu že to je záležitost jem pro alchymisty a stojí to nepoměrně více než běžné analog současné synthy.
... jenom taková kontext poznámka, tyhle case jsou celkem problém, jsou moc mělké a některé (skoro všechny co nejsou dělané v SMD) moduly se do nich nevejdou ...
... btw komentář "dostupný" mě pobavil ... za Metropolis jsem dal asi 17.000,- (jenom sekvencer)