Modularni syntaky

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Adam
Příspěvky: 62
Registrován: 30 dub 2008 09:12

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od Adam » 14 kvě 2017 18:09


monoque
Příspěvky: 610
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od monoque » 14 kvě 2017 19:12

no ja hledal novy case...takze ted vaham jestli investovat do elite nebo grau modular...jinak chtel jsem testnout eloquencer a ten musim mit...jinak par dni po musikmesse(coz je cimdal vetsi pruser) to byla spis dovolena...superbooth je extrem....dostal jsem chut na erica synth,endorphine...a dostal jsem tip na vege tortilu,kterou jsem konzumoval 3 dny...krom piva teda...co vazne spachat neakou session v Praze?

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1262
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od Prvotsky » 14 kvě 2017 22:44

Chlapci tak to je parada! Velká gratulace Sašo k takovýmu parádnímu setupu. U mě je nový "jenom" moog Minitaur , pro který sem se rozhodl , když sem měl pocit že mi schází jednoduchý pevný bass. Velká spokojenost a naplněné očekávání. Má taky 4 CV inputy, ale za vše asi hovoří, že sem ho zatím využíval hlavně v rámci Abletonu a přez dedikovaný editor. Já teď aktuálně stále hlavně objevuju Ableton. Mě osobně prostředí a pohodlí DAW maximálně vyhovuje. Moduláry vnímám jako extrémě zajímavé zdroje zvuků a taky si uvědomuju extra kreativitu, kterou poskytují díky fyzickému kontaktu. Já to málo co z modulárů zatím mám ( intellijel metropolis + atlantis a kenton modular solo MIDI to CV ) ani nevnímám jako nějaký modular setup, ale jako parádní uzavřený externí synth jehož možnosti zatím využívám tak z 50%. Vše sem si vzájemně propojil přez zvukovku, takže můžu například mooga prohnat atlantis filtrem atd. Mutable instruments Ambika , kterou sem už měl předtím je pro mě taky stále ohromným zdrojem zajímavých a kvalitních zvuků. Ještě mám pře sebou prozkoumat možnosti modulace CV signálu z Abletonu.. Mám momentálně pocit , že možnosti mám skoro neomezené, spíš se teď zaměřuji na to jak je naplnit a dodělávat tracky. Kdybych ale teď měl něco dalšího pořídit - je pravda , že přednost by dostaly asi hlavně další moduly - například MI Elements s Rainmaker , MN Maths + nějaké zajímavé drone generátory , Tip Top drum moduly atd :) Kdyby byla nějaká session - klíďo bych vzal co mám a přišel bych se přiučit.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od mONOGRAm » 15 kvě 2017 11:13

Prvotsky: Elements mam tiez 8O). btw, ak by si ho chcel/mal cas vyskusat, mal by som ist do Prahy buduci tyzden na par dni.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od mONOGRAm » 15 kvě 2017 11:15

Adam: cim konkretnym Ta zaujal ten Gotharman? ma toho v ponuke viac /niektore krabice dokonca s moznostou ciastocneho ovladania cez dedikovany breakout box CV signalom z modularu/.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1262
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od Prvotsky » 15 kvě 2017 13:30

Díky Miro moc za nabídku - až budeš v Praze , tak se zkus ozvat - mohli bysme vytahnout na pivo i Sašu ( monoque ). Rád bych Elements vyzkoušel - ale nemám volné místo v case. Jedině, že bys ho vzal už v nějakym kejzu. Mohli bychom ho pak vyzkoušet u mě doma třeba kdyby byl čas. Ale není to nutné - slyšel sem hodně ukázek a ten modul mě fakt baví. Co ty - využíváš ho? A na co se ti hodí nejvíc?

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od mONOGRAm » 15 kvě 2017 15:43

Prvotsky: Honzo, neviem, ako dlho sa v Prahe zdrzim. a budeme sa asi skor flakat po okoli /ma prist aj kamarat z nemecka/. ale ak by som ostal dlhsie, tak sa samozrejme velmi rad stretnem. len maly kejs zial nemam. takze jedine, ak by som doniesol Elements, popripade ine moduly a vyskusali ich v Tvojom kejse.
Elements som vymenil za Rings /aj ked Rings sa mi pacil ako rezonator o cosi viac/. nemal som este vela priestoru na hlbsiu analyzu /hned po nom mi dosiel Ornaments+Crime a Tides/, kazdopadne zaujimava je moznost pouzit ako budice rezonatora sample zo vstavanej ram-ky. model vzduchoveho stlpca budem musiet este hlbsie poskumat. plus super je aj ten 2OP FM rezim.
a este mam ako zdroj DSPsynth CZ dva ks modulov. jasne, velmi rad by som sa stretol a pokecal/pokrutil, ak by bol priestor 8O)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1262
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od Prvotsky » 15 kvě 2017 17:50

Ok - proste se ozvi kdyz budes mit cas a uvidime. Ten modul netahej - ja se ted stejne nechci rozptylovat nicim jinym nez co mam doma :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od mONOGRAm » 15 kvě 2017 19:18

Prvotsky: preco netahat? ved sme dospeli, nenechame sa zlakat prvotnym pozlatkom 8O))).
ak Ta mozem poprosit cislo do PM. dakujem.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1262
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od Prvotsky » 15 kvě 2017 20:31

já sem v tomhle bohužel takovej kapr.. dáš na udici a já po tom hned vyjedu. jestli tomu na slovensku rozumíte stejně :) :D

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od mONOGRAm » 16 kvě 2017 09:18

Prvotsky: aj u nas ma mnoho ryb vecny hlad 80)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1262
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od Prvotsky » 16 kvě 2017 14:54

aha.. takze sem si projel ty vami zminovane moduly a mam pocit že endorphine na mě nahodil nefer návnadu v podobě furthrrr a grand terminal.. musim jeste prozkoumat ale zdá se to :roll: nepěkně úžasná kombinace.. :roll:

furthrr:

monoque
Příspěvky: 610
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od monoque » 17 kvě 2017 15:06

Furthrr me moc bavi, to chces:-)


Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1262
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Modularni syntaky

Příspěvek od Prvotsky » 21 kvě 2017 16:15

Prosim- snazim se nakalibrovat Moog Minitaur abych jeho cv pitch/gate input mohl pouzit s metropolis sequencerem.

Metropolis Gate output: OV for off, 5V for on - to funguje
Metropolis Pitch output : in the range of 0-5V and scaled to 1V/oct - nefunguje

Moog Minitaur ma ve svem editoru moznosti:

CV NOTE CALIBRATION START - spusti proces ladeni od nejspodnejsich do nejvyssich tonu

PITCH CV CALIBRATION +1V

PITCH CV CALIBRATION +4V

Metropolis seq ale ma ale rozpeti 3 oktav.. C0 - C3

V logice toho mála co vím , jsem tedy spustil calibraci prez midi cv prevodnik a pak pri prehrani noty C0 jsem
klikl na PITCH CV CALIBRATION + 1V
pri prehrani noty C4jsem
klikl na PITCH CV CALIBRATION + 1V

Ale vysledek je ze minitaur prehrava zmateny sled tonu a rozhodne ne napric vice oktavami..

Neresil ste tohle nekdo? Nemuzete nekdo poradit?

Odpovědět