Na prvni pohled me prekvapilo jak velkej to je efekt, je zhruba o 25% vetsi nez jsem si ho predstavoval a jeho kroutidla kladou 2x tak vetsi odpor nez jsem si predstavoval
Zvuk filtru vlastne splnil ocekavani, chova se to presne jak si filtr predstavuju a prestoze to neni moznostma zadnej sherman, tak jsem behem chvilky na bici smycce nasel hodne poloh, ktery vsechny mely neco do sebe. Velkou roli v tom ma taky zkresleni (nastesti se to da vybudit dost brutalne) a i nenapadnej mix dry/wet.
Dobre to funguje i jako ekvalizer na pridavani vejsek (frekvence vysoko, rezonance dle chuti, pripadne dry/wet primichany) nebo specifickej zatlustovaci shelf (frekvence nekde ve stredech nebo nekde nizko, rezonance dle chuti a dry/wet taktez). Interakce vsech veci plus envelope, ktera funguje skvele i jako lehkej rozpohybovavac me generujou dobre pouzitelny pekne spinavy vysledky. Cistota me moc nezajimala, takze tim smerem jsem si s tim nehral.
Mel jsem trochu pochyby o tom, jestli takovej filtr nebude moc podobnej treba tomu co mam v roland sh09 nebo i v pro one. Ale neni, vsechny 3 jsou dost jiny a tohle kvuli par drobnostem (mix, drive, 2-4pole) ma o dost sirsi paletu nastaveni.
Nedalo mi to a nastartoval jsem demo UAD Moogerfooger filtru, jestli to nezastane stejnou ulohu +- stejne (a lip, protoze to ma fakt mnohem vic moznosti). I kdyz ten uad filtr v necem hw pripomina, tak i po velky snaze se mi nepodarilo ani jednoduchy nastaveni trefit byt jen podobny. Uad ma tak nejak defaultne takovej tupej zvuk a vlastne dost jinou barvu v zakladu. HW je primej, s rychlou obalkou a prijemnym zrnem, soft se snazi byt vic mekkej a vlastne mi to pripomina arturia minimoog filtr. Asi ty digi simulace takhle musej dopadnout... nevim co to je, zni mi to trochu jako nejakej chorus nebo co.
Prestoze UAD filtr je urcite pouzitelnej a kreativne umoznuuje fakt hodne a hezky veci, jestli jsem o nem kdy uvazoval, setkani s realnou veci mi rozhodovani hodne zjednodusilo.
Tady je zaznam casti mojeho seznamovani s tim co to dela. Neni to sice s videem, ale zato je to flac.
https://www.dropbox.com/s/5so9rf0cc04s2 ... wpass.flac
Jaky Moogerfoogery mate? Jaky jste zkouseli? Me by dost zajimal MF105 a mozna delay a mozna... maj toho hodne lakavyho