MPC 500 víc padů víc hraje

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 16 srp 2012 12:04

Ahoj, přemýšlím o koupi mpc 500 na živý hraní (hraju v reálným čase oneshot zvuky prstama bez sekvencování) jenže ta potvora má jen 12 padů.... mám doma m-audio trigger finger kterej používám k S3000XL (namontovaný v racku takže to tahat na nějaký menší akce je vopruz), no a tak mě zajímá, jestli u mpc 500 je možný, když připíchnu trigger finger si tak rozšířit nálož padů z 12 na 28.... nebudu na tom moc sekvencit, ani se v tom víc nějak vrtat, všechen zvuk si udělám na S3000XL, ale potřebuju prostě to mpc s triggerfingerem dohromady jen kvůli těm oneshotům. takže otázka: JDE MÍT NA MPC 500 DVACETOSM SAMPLŮ, JAK NA INTERNÍCH TAK I EXTERNÍCH PADECH ZÁROVĚŇ? dík moc

KonradOx
Příspěvky: 39
Registrován: 02 bře 2010 23:34

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od KonradOx » 16 srp 2012 13:10

Čo Novation Launchpad alebo hocaka midi klavesnica ? akurát že k nim potrebuješ pc

Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 16 srp 2012 13:28

Nechci už do hudby zapojovat pc.... s počítačem se toho nadělám dost v práci, takže se k nějakejm DAW už za žádnou cenu nevrátím:)) nebaví mě to prostě... zajímá mě to s tim mpc, protože to je krabice kterou strčim do tašky a jeto... dřív jsem hrával přes ableton nebo fruity loops právě v kombinaci launchpad + trigger finger, ale od doby co mám ten sampler tak už na počítač ohledně zvuku ani nesáhnu... určitě se tady najde někdo kdo má s MPC 500 nějaký zkušenosti a poradí)

CliffhAnger
Příspěvky: 97
Registrován: 18 srp 2009 12:30

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od CliffhAnger » 16 srp 2012 16:15

Jasně že můžeš. Na MPC si vytvoř program chromatickej(je to trochu vopruz páč musíš po jednom padu nastavovat noty, ale de to) ať se v tom vyznáš ten si ulož a vždycky si ho nalouduj jako default než budeš přiřazovat samply. Pak už si v bance A nahodíš samply na mpc pady a pro B a C si nahážeš samply pro triggerfinger. Na TF si nastavíš pak ty noty k padům co máš v bance B a C. Hotovo:)

Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 16 srp 2012 16:49

a šlape pak všecko naráz, i když jsou ty samply v jinejch bankách? právě jsem z manuálů nepochopil jak ty banky fungujou, jestli při externím ovládání budou v rámci jednoho programu fungovat všechny nebo jen jedna, která je zrovna aktivní (což by znamenalo 12 samplů a tím jsme skončili). jestli to funguje tak okamžitě kupuju, ideální na stage. aranže, sound a samply si pořešim na krabicích doma, pak to naláduju do mpc a na koncertě budu mít jen dvě krabičky, pecka!)))
protože furt čtu na těch mpc fórech nadávky na mpc500 jakej je to shit oproti větším bráchům, ohledně práce , úprav samplů, sekvencení atd. což já na tom zas tolik dělat nebudu, prostě jen:
record/upload---chop----note assign----choke group----save a hotovo))) zbytek musim odťukat hnátama))

Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 16 srp 2012 16:57

jestli to dobře chápu, tak přepínání mezi bankama na mpc500 teda zaplaťpánbůh znamená jen přesun v rámci midi not jako například:
BANK A=midi note 1-12
BANK B=midi note 13-24
BANK C=midi note 25-36
BANK D=midi note 37-48

správně?

CliffhAnger
Příspěvky: 97
Registrován: 18 srp 2009 12:30

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od CliffhAnger » 16 srp 2012 17:51

Naprosto správně. Přepínání bank funguje něco jako změna oktávy na midi klapkách, ovšem zde pro pady v mpc. Kdyby to takhle nefungovalo, tak by nebylo možné vytvářet třeba multisample programy pro piano apod., což samozřejmě jde, ovšem musíš přetrpět to, že se jedná o drum program, tudíž každá nota se musí nastavovat zvlášť místo určování rozsahů. Já jsem teda měl MPC 1000, ale v pětikilu to musí fungovat úplně stejně, jelikož se daj najít na netu multisample programy právě i pro mpc500. Ten základní princip sampleru pro MPC řadu je u všech modelů stejný.

Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 16 srp 2012 18:06

no já jsem četl že mpc500 jako jediný mpc není multitimbrální.... což ale i tak snad neva ne? pokud to udělám celý v rámci jednoho programu o rozsahu 28 not a 28 samplů. což 32-hlasá polyfonie snadno utáhne, tak snad jenom nemůžu hrát jeden sampl víc padama pokud to dobře chápu, že bych ho natahal na víc padů a třeba změnil pitch tak to nejde

CliffhAnger
Příspěvky: 97
Registrován: 18 srp 2009 12:30

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od CliffhAnger » 16 srp 2012 18:10

Jo tak to je možný, nevim, měl jsem mpc 1000, takže těžko soudit, ale to co potřebuješ ty to bude fungovat určitě. Stejnej sample na více padech s jinym pitchem taky fungovat bude, ale hraní dvou programů zároveň, vzhledem k tý nemultitimbralitě, ne.
Naposledy upravil(a) CliffhAnger dne 16 srp 2012 18:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 16 srp 2012 18:14

to jsem potřeboval slyšet jak sůl:)) díky moc za pomoc!!! Obrázek

CliffhAnger
Příspěvky: 97
Registrován: 18 srp 2009 12:30

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od CliffhAnger » 16 srp 2012 18:15

:) rádo se stalo...

Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 22 srp 2012 00:56

tak už to mám doma... MPC500 jakože dobrý, ale sere mě to zpracování... buttony takový levný, encoder úplně taky pitomej, fader totálně nah*vno a pady jsou taky děs... necitlivý a hrubý. ve srovnání s pitomym triggerfingerem komfort nula. ale sound fajnej takže všechno odpouštím.... zejtra to rozdělám a mrknu jestli by ty pady nešly nějak handmade polepšit.... podlepit styčný plochy nějakým měkkým matrošem ať je to trochu přirozenější při hře.... když to klapne tak napíšu tutoriál:))

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: MPC 500 víc padů víc hraje

Příspěvek od charonme » 29 kvě 2013 10:01

sory ze sa po roku vraciam k tejto teme, ale zaujima ma ako si s tym pochodil

inak na http://mpc-forums.com riesia vseliake DIY mody aj kvoli tejto citlivosti a aj existuju obchody kde predavaju veci specialne na tento ucel (napr. alternativne pady a pod.)

Odpovědět