MPC500

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
48cube

Re: MPC500

Příspěvek od 48cube »

Jasne, muzes nahravat z cehokoliv. Treba i pustit MP3 z mobilu. Pokud nemas nejakou kvalitnejsi zvukovku s 1/4 jack samicima otvorama, tak budes potrebovat kabel kterej ma na jedny strane malej jack stereo (do sluchatkovyho vystupu PC) a na druhy strane dva velky 1/4 jacky (do REC IN na MPC1000).
Takle by mel vypadat:
http://www.thomann.de/cz/pro_snake_tpy_2030_kpp.htm

Obrázek

hawkens

Příspěvek od hawkens »

"Samplovat" z MP3 a este cez kabel, to moze fakt len vypatlany hiphoper, sorry chlapi sa uprimnost.

48cube

Příspěvek od 48cube »

Hele, ten chlapik teprve zacina, tak at si vyzkousi puvodni postupy. Neni duvod ho kvuli tomu urazet. Co takhle zkusit konstruktivni kritiku a navrhnout nejaky alternativni reseni? Uprimnost se ceni, ale shazovat druhy dovede kazdej jouda.

Kvalita samplu je druhorada, samplovani z osoupanejch gramodesek taky neni zadny hi-fi a vzniknul na tom celej zanr. Podstatny je co s tema samplama pak kdo vyvede.

Kdyby si kluk ty samply krajel digitalne v PC a pak je prenesl v digi podobe do pameti MPC, tak tim:
a) ztrati kouzlo samplovani jakozto procesu
b) neziska prevodnikovou patinu

Samplovat nemusi jen MP3, ale i CD, hlasky z videa apod. V drevnich dobach se taky samplovalo z odrbanejch kopii nejaky VHSky nebo TV vysilani pres mikrofon apod. Syrovy postupy mivaj casto zajimavejsi zvuk nez nejaky über-hi-fi.

hawkens

Příspěvek od hawkens »

No, myslim si ze zrovna
48cube píše:Treba i pustit MP3 z mobilu.
tym "patinu" asi neziskas.

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Nuz ale dobre, aj konstruktrivnejsie. Sampling znamena "vzorkovanie" a v tomto pripade to znamena "navzorkovanie" zvuku z analogovej podoby do digitalnehej podoby.

Samplovanie v klasickom zmysle, cize zo zdroja (skladby) v MP3 v digitalnom formate, prehravanim do analogoveho signalu cez nejaky prehravac + kabel a potom spat do digitalnej podoby nema absolutne vyznam. Aj ked ignorujes degradaciu kvality zvuku, je to nelogicke, asi tak ako keby si robil screenshot obrazovky odfotenim monitora.

Navyse, MP3 je stratovy format, takze pri nom uz nastala strata kvality pri konvertovani do MP3 formatu.

Ak by som potreboval "samplovat" skladbu / zdroj, ktory mam v digitalnom formate, zohnal by som si tu skladbu v bezstratovom formate napriklad z WAV alebo CD, alebo nejake bezstratove FLAC alebo MP3 formaty, ak sa da. Len ak by som nemal nic lepsie, pouzil by som beznu MP3-jku. A urcite tak, ze by som otvoril v audio editore, orezal prislusnu cast, ulozil do WAV, a naimportoval WAV cez pamatovu kartu alebo ako to prislusny sampler umoznuje.

Mimochodom, samplery urcite dokazu importnut a orezat aj MP3.

48cube

Příspěvek od 48cube »

No vidis, takhle jsi mu krasne popsal digitalni cestu samplingu i jeji vyhody (kvalita zvuku atd.).

Ja se zas snazil objasnit tu analogovou cestu bez ohledu na zdroj zvuku. Mas naprostou pravdu, ze samplovani MP3 prevodem DA -> AD postrada logiku. Pro zjednoduseni a z ciste ze studijnich duvodu v tom vsak nevidim zadnej problem.

Idealni je si osahat vsechny mozny zpusoby.

MPCka bastej krome WAVu i MP3? To je dobry. To by pak byl nejsnazsi zpusob.

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

pre upresnenie, mal som kedysi mpc1000ku a ta mp3ky kazdopadne nebrala.
je mozne, ze alternativny JJ OS ich podporuje, ale to uz je len moja spekulacia, ktoru
upresni navod na JJ OS.

MAX666

Příspěvek od MAX666 »

pánové, nejde mi ani tak o kvalitu, jak o naučení se s MPC a hraní si pro zábavu.

fb_Štěpán

Příspěvek od fb_Štěpán »

,,Uz to nebude zrejme dlho trvat...MPC500 je posledne HW MPC v ponuke ....a kedze sa uz objavilo MPC Studio a Renaissance...tak je jasne ze dalsie kroky v ramci MPC platformy bude zrejme AKAI smerovat vylucne smerom k SW resp. Hybrid SW/HW.....potom sa zrejme dockame aj vypapkanejsej verzie iMPC pre ipad...."

To by mě zajimalo co by jste řekli dnes. Jinak většina zde diskutujících ví/věděla(2013) o MPC úplné lejno, a nestydí se to tady předvést.

dendy

Příspěvek od dendy »

Ale vec MPC One/Live/Force/X je presne toto … mix SW/HW .. vo svojej podstate je to pocitac zabaleny do krabice zo zvukovkou a midi kontrolerom v ktotom bezi klasicke DAW (to DAW je dostupne aj na desktop a podla mna je len otszka casu ked ho pustia sj na iOS)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

fb_Štěpán píše:
29 lis 2022 14:24
... co by jste řekli dnes.
Byste...

Odpovědět