MPC500

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
MAX666
Příspěvky: 7
Registrován: 04 srp 2013 12:51

MPC500

Příspěvek od MAX666 » 04 srp 2013 13:01

Zdravím, jsem tu nový a chtěl by se optat na pár informací. Předem upozorňuji, že o tom nic nevím....
Chtěl bych si pořídit mpc500 a samplovat různé písničky. Avšak nevím co všechno k tomu potřebuji a jak to propojit. Na internetu jsem viděl spoustu videí, že lidé mají mpc, gramofon a klávesy. Jestli mají i nějaký program v pc nebo jiné zařízení,nevím. viz. Neporadil by mi někdo co všechno potřebuji a jak to všechno spolu funguje? děkuji

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: MPC500

Příspěvek od charonme » 04 srp 2013 14:24

na to co robi ten chlapik na videu ti staci mpc, nieco co ti zahra pesnicku (napr. gramafon, radio, mp3 player, cd prehravac atd), kabel na prepojenie, repraky alebo sluchatka a ides

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: MPC500

Příspěvek od Oxyygen » 04 srp 2013 15:06

jestli mas ipad,tak je i original Akai MPC s rozhodne vice moznostmi nez ma Akai MPC500. To je takova sranda do zacatku.
Asi nez Akai500 bych koupil jetej ipad a tohle

http://www.thomann.de/cz/akai_mpc_fly.htm
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

MAX666
Příspěvky: 7
Registrován: 04 srp 2013 12:51

Re: MPC500

Příspěvek od MAX666 » 04 srp 2013 16:17

s jablkem nejsem kamarád ;) Takže mi bude stačit mpc a kabel na propojení nějakého hudebního přehrávače? Super. Díky

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: MPC500

Příspěvek od hawkens » 05 srp 2013 15:40

Ano, potrebujes iba prepojit kablom zdroj zvuku z konektoru OUT (prehravac, gramec, klavesy, hocico) do MPC do konektoru IN. Logicky. Vacsinou na to pouzijes linkovy vstup cize LINE, jedine v pripage gramofonov pouzivas PHONO.

Urcite nato nepotrebujes ziadnu Apple sracku ziadny iPad ani MacBook ani Mini ani nic podobne, to je len tu (a vsade inde) zopar Apple magorov ktori ti vzdy povedia ze kup si Apple, je totalne jedno na co sa spytas. [sorry za uprimnost] PS: ani na to prepojenie nepotrebujes Apple kabel :) staci hocijaky obycajny Cinch-ovy ktory kupis hocikde.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: MPC500

Příspěvek od Oxyygen » 05 srp 2013 16:00

Hawkens: Umis cist nebo vidis jen slovo apple a ipad?

Jestli cist umis, vem si kalkulacku a prospekty akai, a spocitej si na kolik prijde ipad 2 + mpc fly a na kolik mpc500
pak srovnej moznosti ovladani a samotneho softwaru obou masin - a schvalne na co prijdes chytroline.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: MPC500

Příspěvek od hawkens » 05 srp 2013 16:19

Na samotne samplovanie existuje X uplne inych moznosti. Lacnejsich a jednoduchsich ako iPad, lacnejsich a jednoduchsich ako MPC. Ale nikomu ich na rozdiel od Apple fetisistov nenanucujem. On sa pytal na MPC, asi je od hiphopu a vsade okolo seba asi pocuva ze kazdy spravny producer produkuje na MPC, tak chce samplovat na MPC. Ak by nemal MPC, mozno by sa citil menejcenny medzi ostatnymi hiphop producermi. A mozno ma ine, svoje vlastne dovody na MPC.

Ja si trebars myslim ze MPC je uz davno davno davno prekonane klise a uz len na zaprdenom Fruity Loops nad ktorym vacsina ludi ohrna nosom, urobim tolko a viac ako na MPC. Ale nikomu to nenanucujem - nech si kazdy najde svoju cestu.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: MPC500

Příspěvek od Oxyygen » 05 srp 2013 16:24

no a co je akai mpc fly s originalnim softem mpc? apple?
ipad je tu pouze "nosic"- takze radsi mpc s velkym dotykacem a mnohem lepsimi moznostmi editace nez dvouradkovej display a omezena pamet mpc500.
Chapes?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MPC500

Příspěvek od Pytkin » 05 srp 2013 17:01

on to nepochopi .. on je zaslepeny apple hater :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2683
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: MPC500

Příspěvek od MDudas » 05 srp 2013 17:10

hawkens píše:...to je len tu (a vsade inde) zopar Apple magorov ktori ti vzdy povedia ze kup si Apple...
Vsetci su magori, len ja som lietadlo... :lol:

lavender
Příspěvky: 873
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: MPC500

Příspěvek od lavender » 05 srp 2013 17:57

@hawkens - fruityloops cca 200evri (ked si s nim zacal), komp 500evri, zvukovka 150evri,
predzosilnovac z gramafonu na linkovu uroven cca 40evri = cca 900evri (winshit som nepocital).
mpc500 z druhej ruky stoji 250e. ipad z druhej ruky + mpcfly vyjdu na cca 600. nehovoriac o tom,
ze mas k dispozicii za par supov aplikacie, ktore na pc nikto robit nebude. o prenosnosti ani nehovorim.
takze wakeup - ochudobnujes sa.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12787
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: MPC500

Příspěvek od dendy » 05 srp 2013 18:56

:-)


ale inak tiez si myslim ze pre max666 bude proste najlepsie riesenie mpc500, gramec a 2 kable

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: MPC500

Příspěvek od charonme » 06 srp 2013 07:42

lavender, k tomu PC este nejaky slusny controller

ale s tym 2nd hand ipadom + mpcfly za 600 si to prehnal, podla mna by stacil ipad2 za 200 a mpcfly stoji novy 200$

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: MPC500

Příspěvek od Oxyygen » 06 srp 2013 08:11

naopak musi to bejt ipad 2 nebo 3 kvuli konektoru. Lighitng to nepodporuje
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12787
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: MPC500

Příspěvek od dendy » 06 srp 2013 08:39

pri mpc fly je problem ze nema ziadnu vstavanu zvukovku .. neviem aka je oznost pripojit k ipadu este aj zvukovu ked je docknuty v mpcfly, kazdopadne mi to nepride az tak prakticke, naozaj si myslim ze mpc500 je v tomto pripade lepsie riesenie - a to hovorim s plnou vaznostou ako nadsenec mobilneho musicmakingu :)

ist cestou ipadu zacne mat vyznam az ked clovek chce pouzivat sirsie mnozstvo aplikacii, syntaky, mozno aj dake daw, audiobus - potom je to super investicia bez konkurencie .. ipad + mpcfly ma vyznam skorej pre toho kto ma uz hotove banky samplov a chce ich davat dokopy, sekvencovat, pripadne samplovat interne syntaky v ipade, atd ..

na jednoduche samplovanie nejakych platni a loopovanie pre HH podklady je proste kompaktne mpc-cko ideal...

Odpovědět