Multitrack z/do PC

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Bacon

Multitrack z/do PC

Příspěvek od Bacon »

Zdravím,

protože jsem stále nenašel žádný SW na odbavování vysílání internetového rádia, který by se dal ovládat MIDI kontrolerem, napadla mě další možnost a to ta, že výstup SW by šel do jednoho kanálu mixu, do druhého kanálu mixu by byl zapojený mikrofon a master by šel zpět do PC a pomocí streamovacího softu ven do sítě.

Pravděpodobně by to zvládl Alesis Multimix 16 USB 2.0 (tolik kanálů nepotřebuju, stačí mi teoreticky 2 - 4, ale u takových malých mixů nejsou fadery, ale knoby :-/), jsou i další alternativy (levnější?). Dalo by se to nějak udělat s obyčejným mixem a zvukovkou?

Za nápady a tipy na výrobky díky.

Pytkin
Moderátor

Re: Multitrack z/do PC

Příspěvek od Pytkin »

naco chces posielat vystup spat do PC ? sak to mozes len zmiesat s mikrofonom a streamovat ..

Bacon

Příspěvek od Bacon »

No, nevím, jestli jsem se vyjádřil dost přesně, možná ne, takže to zkusím znovu specifikovat... Nejlépe obrázkem, ale možná to myslím úplně špatně... Jde o to, že nejlíp mi sedí SAM Broadcaster, který ale neumí nic moc routování... Prostě jen nastavím, jak má pracovat se vstupem (přímo v SW s odposlechem, v SW bez odposlechu, nebo žádný vstup - vyřešit externě).

Dovolil jsem si to nakreslit :D
mixpult.jpg

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

bacon : a neni soft , ktory vezme rovno mikrak , zmiesa s audiom a streamuje ?

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Co jsem hledal, tak jsem nenašel bohužel nic pořádnýho. Navíc potřebuju nějakým způsobem ovládat hlasitost mikrofonu / playbacku, a to nejlépe přes kontroler (mám BFC2000).

Napadlo mě, že naprogramovat NĚCO, co bude brát zvuk ze vstupu zvukovky a ovládat jeho hlasitost pomocí MIDI hodnot, nebude nic tak těžkýho, ale asi bych si na to netroufl. Tím by byla vyřešená hlasitost mikrofonu. No, a pokud by se to zkloubilo s něčím jako Virtual Audio Cable, kdybych ovládal na jednom faderu BCF2000 prostě ten soft a na druhým normálně volume mikrofonu, bylo by vyhráno.

U SAM Broadcaster se už dlouho mluví o integraci kontrolerů, ale pořád nic a do verze 5, kdy to má být reálný, docela daleko. A další věc, proč jsem to chtěl řešit mixem je použití nějakých rack efektů (něco jednoduchého od Behringera, compresor, limiter, enhancer) - v tom SW jsou sice integrovaný vlastní, ale je na nich dost někdy cítit latence.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Poriadne si postudoval sorty? Viem že kedysi som sa s tým zaoberal a takychtonsoftwarov jekopa.

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Pytkin píše:Poriadne si postudoval sorty? Viem že kedysi som sa s tým zaoberal a takychtonsoftwarov jekopa.
Snažil jsem se, nenašel jsem nic, co by podporovalo BCF2000 a umělo zároveň přímý vstup mikrofonu do SW. Takže jsem vzal ten, který podporuje vůbec MIDI a začínám si dělat vlastní preset pro BCF2000. Mně to stačí jednoduše - 1 šavle na mic, 1 na každý deck (+1 společná pro oba decky - přemýšlím), tlačítka udělat jako arm a je to.

Akorát jsem musel přenastavit BCF na MIDI CC mod, takže mi posílá jen 0 - 127, paráda, až tomu mrknu pořádně na zoubek, tak myslím, že se podaří.

Jen je to prošpikováno tunou nepotřebných funkcí (scratche, play/pause decků, atd...).

Odpovědět