NI maschine

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: NI maschine

Příspěvek od Stan »

Jen poznamka ze novy banky podporujou pouze v 2.0 takze spise by jsem doporucoval koupi nove M nebo z druhe ruky uz s verzi 2.0. Pri koupi z druhy ruky si pouze davej bacha aby to nebyla EDU verze. To znamena ze byla porizena za ucelem vyuky se slevou a u tehle verzi nejde prevest licence. To potvrzuju z vlastni zkusenosti kde jsem si takhle nalit, kdyz jsem kdysi kupoval M1 krabice neni nijak oznacena ale ta poznamka je jako priloha u licence pokud si dobre pamatuju.

peterslaby
Příspěvky: 70
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: NI maschine

Příspěvek od peterslaby »

A dakujem, ale uz maschine 2.0 by mala ist na win 8.1 bez problemov? Teda myslim ze na krabici od maschine sa stale len spomina ze podporuje windows 7 a 8, alebo win 8.1 beru ako sp2 od windows 8?
A k tej edu verzii, ako by som to konkretne mohol spoznat ze ide o edu verziu? Ci sa len pozriet na pribalenu licenciu?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: NI maschine

Příspěvek od Stan »

Uz je to nekolik let co jsem MK1 kupoval takze s urcitosti nemuzu rict kde to bude oznaceny. Pokud je to z druhe ruky je nejlepsi s majitelem prevest licenci na miste,. je to zalezitost nekolik minut. Pokud je EDU tak to zobrazi ze ta licence nejde prevest. To je vec kterou jsem neudelal a penize vyhodil oknem a ten clovek z Hradce se uz nikdy neozval a NI me melo nahaku i kdyz jsem jim situaci vysvetlil. No ale to se jim neda zazlivat byla to ciste moje nepozornost pri nákupu, :)

peterslaby
Příspěvky: 70
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: NI maschine

Příspěvek od peterslaby »

Tak to ma mrzi, velmi nerad by som podobnu chybu spravil. chcem kupit maschine mikro cez nemecky kleinanzeiger, predavajuci byva niekde pri Hamburgu, ja pri Mnichove. tvrdi v popise ze ho maschine stalo 33o euro, a ze je este v zaruke, cize mozem ho poziadat nech mi posle fotku nakupneho bloku, a na nom by malo byt zrejme napisane ci je to edu verzia alebo nie. Inu moznost asi ani nevidim.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: NI maschine

Příspěvek od Stan »

Staci zorganizovat pouze prevod licence. Myslim ze se nemas ceho bat jen jsem chtel upozornit na maly detail ze kteryho muze vzniknout velky boleni hlavy. :) Myslim ale ze se to da zjistit i podle cila HW ktery se da overit pres NI support kde ti reknou jestli k tomu patri plna licence. Jak rychle odpovi ti nereknu ale moc se tam nepretrhnou (podle my zkusenosti), na odpoved jsem cekal i tyden.

EDIT: Jen se ho zeptej jestli to neni EDU (tu si muzou poridit pouze registrovany organizace se zamerenim na vyuku) a jestli ti muze pro overeni poslat cislo HW.

funkcorp
Příspěvky: 21
Registrován: 23 zář 2013 14:28

Re: NI maschine

Příspěvek od funkcorp »

Tak konečně v dnešním UPD Maschine se objevila možnost si označit favoritní samply a presety.

peterslaby
Příspěvky: 70
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: NI maschine

Příspěvek od peterslaby »

Zdravičko,
vedel by niekto poradiť, ako treba v maschine software, popri maschine mikro controlleru namapovať druhý controller...konkretne akai mpk mini. Tak aby 8 knobov z mpk mini zastupovali 8 knobov, ktoré ma len velký maschine controller (ten normálny, nie mikro). A 8 padov z mpk mini namapovať tak, aby prepínali jednotlivé scény v maschine. Existuje na to nejaky patch ? Dik

biscuit
Příspěvky: 9564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI maschine

Příspěvek od biscuit »

myslis jako ve standalone aplikaci? a jaky verze... oni totiz midi docela prekopali. ono to je i kvuli te strukture maschine, ktera je v tomhle ohledu malicko problematicka.

peterslaby
Příspěvky: 70
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: NI maschine

Příspěvek od peterslaby »

ano ako standalone, a vo verzii 2.0

biscuit
Příspěvky: 9564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI maschine

Příspěvek od biscuit »

no tak se koukni do nastaveni midi... tam je problem. neda se vybrat nic jineho, nez maschine kontrolery, nebo komplete control.

snad jen jestli ma micro klasicky midi konektory, tak tam zkusit zapojit jinaj midi kontroler/keyboard... to by melo jit

peterslaby
Příspěvky: 70
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: NI maschine

Příspěvek od peterslaby »

Tak po roku SA opat spytam, v podstate to iste, len by som to chcel trosku upresnit. Dal bY SA Maschine Software 1.x al. 2.x ovladat okrem Maschine controlleru AJ s pridavnymi USB midi klavesami? ( V mojom pripade Maschine mikro plus akai mpk mini). Viem ze biscuit uz NATO v podstate odpovedal, ale podla YouTube Videi by to malo ist.
Dakujem

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: NI maschine

Příspěvek od Stan »

Nezkousel jsem ale zrejme ano, a to pomoci tebou vytvorenych maker. Na netu je dost navodu jak na to.

priklad vysvetleni.
http://community.akaipro.com/akai_profe ... ull_site=1

assign midi controller and macro

Odpovědět