NI maschine

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: NI maschine

Příspěvek od Palio-boss »

Dakujem za vycerpavajucu odpoved :) Este by som ta poprosil: Kolko VST vystupov to zvlada? Teraz robim tak s 10 stereo vystupmi zo sampleru, bolo by pekne ak by Maschine zvladalo aspon 16.

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: NI maschine

Příspěvek od lottewerther »

Maschine má 16 stereo výstupů, standalone i jako vst instrument.

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: NI maschine

Příspěvek od Palio-boss »

super. dik za info

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: NI maschine

Příspěvek od delay »

Má dneska smysl kupovat starou verzi? Jde bezplatně udělat upgrade toho SW na stávající úroveň???

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: NI maschine

Příspěvek od Symphonic »

Update je zadarmo na posledni verzi softu, + by k tomu mela byt licence na Maschine.
HW se lisi nejakym knobem navic, lepsi displeye, barevny pady.

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Ahoj.Mám možnost koupit první verzi Maschine již bez záruky za docela dobrou cenu.Problém je ten,že má polofunkční jeden pad..někdy se mu chce,někdy ne.Zkusím mašinu otevřít a podívat se jestli tam není nějaká nečistota nebo něco.Ale v případě neúspěchu...nemáte někdo zkušenost s opravou,kolik to může stát a jestli to někdo v ČR umí spravit ?Nejdřív se ptám,abych nekoupil něco co opravit nejde .Dál bych se ještě rád zeptal na pár věcí.

1.Budu mít možnost stáhnout nejnovější software ?
2.Je maschine stabilní jako vst ?
3.Kolik má stereo výstupů ?
4.Je v maschine funkce jako v intaktu nebo kontaktu že se mi sampl automaticky rozloží na keyboardu do jednotlivých tónů ("rozpitchuje" :))?
Předem díky L.

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: NI maschine

Příspěvek od STi »

1. ano
2. ano
3. 0
4. ano
FB | SC | T

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Díkes...jenom nechápu tu nulu...někde píšou že má 8 výstupů a jinde 16..myslím do kolika nezávyslých výstupů můžu poslat jednotlivé zvuky...třeba při míchání bicích
Naposledy upravil(a) longsleeper dne 16 úno 2013 21:14, celkem upraveno 1 x.

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: NI maschine

Příspěvek od lottewerther »

1. Původní majitel se musí odregistrovat. Ty musíš Maschine nově zaregistrovat. Updaty se instalují přes Service center.
2. Maschine je stabilní, ale musíš pracovat úsporně. Jede totiž pořád jen na jednom jádru. Když ho mám otevřenýho v Logicu na Macbooku (late 2011), brzy dosáhnu na strop výkonu. Navíc nejde moc snížit latence, protože se pak na to nedá hrát.
3. Maschine má 16 výstupů.
4. Když přepneš sound do pad modu, můžeš hrát sampl v tónech.

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Dík borci za bleskové info...to jsem potřeboval vědět.A s tou opravou padu někdo nevíte ? Mimochodem s tím jedním jádrem je to docela haluz... :?

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: NI maschine

Příspěvek od lottewerther »

Jako standalone je to o dost lepší - v mým případě.

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Ještě jedna věc...je v maschine nějak vyřešený sidechaining (ducking) ?

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: NI maschine

Příspěvek od lottewerther »

Ne. Já tyhle procesy dělám až v DAW, buď na výstupech z Maschine nebo na rendrech.

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

ok

longsleeper
Příspěvky: 546
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: NI maschine

Příspěvek od longsleeper »

Zkusím ještě jednou
longsleeper píše:Ahoj.Mám možnost koupit první verzi Maschine již bez záruky za docela dobrou cenu.Problém je ten,že má polofunkční jeden pad..někdy se mu chce,někdy ne.Zkusím mašinu otevřít a podívat se jestli tam není nějaká nečistota nebo něco.Ale v případě neúspěchu...nemáte někdo zkušenost s opravou,kolik to může stát a jestli to někdo v ČR umí spravit ?Nejdřív se ptám,abych nekoupil něco co opravit nejde .

Odpovědět