Dobrý den,
Většina klávesáků dnes hrají na Nordy za 80 hadrů aby bylo vidět že na ně mají a přitom samozřejmě nechybí módní ukulele jako protipól. Má cenu si tyhle klávesy kupovat? Stojí to za to? Nebo je to jen přechodná móda? Děkuji za odpověď. Jsem chlapec od jihočeských rybníků a zvysoka ser...u na podobné pražácké trendy, ale vzhledem k tomu že je jich tolik co je kupují tak mě to zajímá. Poctivou hudbu lze udělat na čemkoliv (a teď jsem si vlastně odpověděl sám), ale přesto mě zajímá Vaše zkušenost, pokud je někteří máte.
Nord Elektro
Re: Nord Elektro
Ahoj,
my máme v kapele NS4 a mal som možnosť osahať aj NE6. Ono ide o to, či ti to bude svojím "výkonom" stačiť. Piána a hammondy to má fajn. Synth sekcia je veľmi limitovaná. Pri všetkých Nordoch hovorím, že je to veľa peňazí za málo muziky. Je to hipsterina, ako si aj napísal.
my máme v kapele NS4 a mal som možnosť osahať aj NE6. Ono ide o to, či ti to bude svojím "výkonom" stačiť. Piána a hammondy to má fajn. Synth sekcia je veľmi limitovaná. Pri všetkých Nordoch hovorím, že je to veľa peňazí za málo muziky. Je to hipsterina, ako si aj napísal.
- Greyhound90
Benqo: Díky za odpověď. Něco podobného jsem totiž tak trochu tušil. Ano hipsteřina, to je to správné slovo.
Ja ako stary kurzweilista nemam nic proti Nordu, je mi to rovnako sympaticka znacka, osobne by som chcel novy Nord Organ 3, ale je velmi drahy. Z coho vsetkeho co pozeram na youtube, tak Nord klavesy vidim nepomerne castejsie nez Kurzweily, tak asi fakt nieco na tych nastrojoch bude. Urcite to nebude len tym ze su cervene. 

S hipsteřinou nesouhlasím, ale jako majitel NS3 nemůžu být objektivní 
Ale věřte mi, že nerad utrácím peníze za zbytečnosti. Spíš je to klasický problém jako u kytar, foťáků, mobilů atd. - od určité míry každé zlepšení kvality znamená velký příplatek. No a to je případ Nordu. Prostě má nejlepší klavír, nejlepší hammondy, nejlepší ovládání, a za to tvrdě platíš.

Ale věřte mi, že nerad utrácím peníze za zbytečnosti. Spíš je to klasický problém jako u kytar, foťáků, mobilů atd. - od určité míry každé zlepšení kvality znamená velký příplatek. No a to je případ Nordu. Prostě má nejlepší klavír, nejlepší hammondy, nejlepší ovládání, a za to tvrdě platíš.