Nord Micromodular

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 29 říj 2005 13:18

dendy píše:nemate nejaku linku kde su DOBRE ukazky z waldorf pulse ??
http://www.soundwizard.de/Sounds/www.ve ... chleis.mp3

Monocore
Příspěvky: 13
Registrován: 25 říj 2005 20:58

Příspěvek od Monocore » 29 říj 2005 13:56

Tudy píše:Jasně, Pulse je úpně jiná třída, ale je to lead/bass synth a plochy z něj budeš dolovat těžko (leda tak nahrávat každý hlas zvláš? :) . Takže pokud se jedná o plochy, tak to je jedna z mála věcí, kterou microQ umí dobře. Zbytek je spíš těžký podprůměr. Také má dobře programovatelný arpegiator, ale kvůli tomu bych si microQ nedržel...
Myslím, že nezbývá, než udělat přímé porovnání.
Nova verze os tusim 2.5 umoznuje plochy. Snim o tom koupit 6 Pulse zapojit to dohromady a :twisted: To bude sound 6 hlasi ANALOG jaaaj

To ADDyS Presne tenhle soundset je v mem pulse. :wink:
Naposledy upravil(a) Monocore dne 29 říj 2005 14:04, celkem upraveno 1 x.

digitalwave
Příspěvky: 43
Registrován: 22 říj 2005 15:33

Příspěvek od digitalwave » 29 říj 2005 14:00

tak to by som si rovno racej kupil virus c to ma lepsi zvuk

Monocore
Příspěvky: 13
Registrován: 25 říj 2005 20:58

Příspěvek od Monocore » 29 říj 2005 14:02

Souhlasim. Virus C je gut je to muj milasek. Je lepsi nasetrit nejaky peniz a koupit poradnej stroj.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12777
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 29 říj 2005 14:05

Monocore píše:Souhlasim. Virus C je gut je to muj milasek. Je lepsi nasetrit nejaky peniz a koupit poradnej stroj.
to kazdopadne.;) virus je ficak :)

ale to vsetci vieme takze riesit to este nema vyznam :))

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 29 říj 2005 14:07

Tak ty ukazky jsou trancoveho charakteru... Pulse ma analogove oscilatory... a je dost dobra na basy...

jinak ja ted uz tri dny sedim u Virus Powercore a jsem z toho uplne na sracky :twisted:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12777
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 29 říj 2005 14:11

ale pulse sam o sebe nema ziadnu efektovu jednotku, nie ? tie ukazky su prehnane este cez nejaky externy delay/reverb ze ? alebo to ma pulse v sebe ??

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 29 říj 2005 14:12

dendy píše:
ADDyS píše:
dendy píše:nemate nejaku linku kde su DOBRE ukazky z waldorf pulse ??
http://www.soundwizard.de/Sounds/www.ve ... chleis.mp3
ale pulse sam o sebe nema ziadnu efektovu jednotku, nie ? tie ukazky su prehnane este cez nejaky externy delay/reverb ze ? alebo to ma pulse v sebe ??
Effects used: Cubase Reverb32 / Cubase Delay

digitalwave
Příspěvky: 43
Registrován: 22 říj 2005 15:33

Příspěvek od digitalwave » 29 říj 2005 14:22

virus sa mi viac vidi ako pulse, cujte ale je pravda ze virus c ma vecsiu poly aj osc per voice ako powercore?
ale tie ukazky su spica, skoda ta polyfonia

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 29 říj 2005 14:30

Powercore Vir ma 16 hlasu... parametrama je to Vir B

Pulse je mono synth s 3 oscilatorama... ten bych pouzival hlavne na basy,Vir je uplne neco jineho nez Pulse

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 29 říj 2005 15:11

pulse,mQ a modular sou vsechno uplne jiny synthy ....
imho:
-pulse ma vybornej hodne ostrej rezavej (mozna az moc, jeste to zjemnit nakym efektem neskodi) analogovej zvuk a je pouzitelnej vicemene jen na basy, nema zadny efekty
-mQ je vsestranej synth, jak bylo zmineno vyse je super na plochy, ostatni zvuky znej docela digitalne ale par dobrejch basu se z nej da vyloudit taky
-modular - povedlo se mi na nem udelat i par spinavejch analogovejch zvuku, kdyz to srovnam treba zrovna s tim pulsem nema to ale ty spravny analogovy koule, ale je to digital tak to prece nemuze nikdo chtit, me se jeho zvuk libi, vsechno je to o tom nebejt linej a s tema zvukama si trochu pohrat

ad virus. jasne vsichni si koupime virusy to je prece nejlepsi synth ... uuuu ..nechapu :))

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 29 říj 2005 15:14

ale jinak souhlas investovat do poradnyho synthu se vyplati, na tom zvuku je to znat .. nord lead nebo virus takova univeralni volba kterou se nic nezkazi : ) ...

digitalwave
Příspěvky: 43
Registrován: 22 říj 2005 15:33

Příspěvek od digitalwave » 29 říj 2005 15:24

konecne normalne nazori pocuvam na fore hw vs sw bol pomaly kazdy proti mne, kazdy sa tam zastaval smejdnych vst pluginov

Monocore
Příspěvky: 13
Registrován: 25 říj 2005 20:58

Příspěvek od Monocore » 29 říj 2005 15:33

ADDyS píše:Tak ty ukazky jsou trancoveho charakteru... Pulse ma analogove oscilatory... a je dost dobra na basy...

jinak ja ted uz tri dny sedim u Virus Powercore a jsem z toho uplne na sracky :twisted:
Jakej mas nazor na Virus Powercore? Dostal me jake ma zvuk :P
a dokonce nacte presety z hardware Virusu. Ja mam single dsp lic.

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 29 říj 2005 15:42

Monocore píše:
ADDyS píše:Tak ty ukazky jsou trancoveho charakteru... Pulse ma analogove oscilatory... a je dost dobra na basy...

jinak ja ted uz tri dny sedim u Virus Powercore a jsem z toho uplne na sracky :twisted:
Jakej mas nazor na Virus Powercore? Dostal me jake ma zvuk :P
a dokonce nacte presety z hardware.
No jsem z neho docela slusne v... si pripadam jak male decko ktere dostalo novou hracku :). On ten zvuk ma fakt koule a charakter... Nemusim vubec tolik eqalizovat...
Vcera jsem jen tak pustili nejaky vypujceny VST plugin a radeji jsem ho rychle vypnul...
Bavil jsem se s Korou mezi rozdilem Powercore Virem a normalnim HW Virem... pry neslysi rozdil

No ty presety jsou fajn

Odpovědět