Nord Micromodular

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
kora
Příspěvky: 134
Registrován: 11 čer 2004 20:33

Nord Micromodular

Příspěvek od kora » 06 led 2005 19:49

:wink:
Ahoj ve spolek.
Mate doma nekdo Nord Micromodular?Zajima me jakej je vas nazor na
jeho zvuk...uvazuju o nem..ale na strankach clavia je jen par mp3 dem
......hodi se to na tanecni hudbu?
Dekuju za info :idea:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 07 led 2005 08:52

vsetko zavisi od toho ci si "kutil" a bavi ta spajat si moduly (hravas sa napr. s reaktorom??). tiez je dolezita otazka ci chces robit "komercnejsiu" tanecnu muziku so standartnymi zvukmi ktore su ako presety v kazdom druhom grooveboxe ;)) alebo chces viac experimentovat so zvukmi ...
Je sice pravda ze na NMM je vela patchov aj na nete ale osobne ked som ho mal asi 2 mesiace doma tak som nenasiel ziadny pouzitelny patch ktory by mi vyhovoval do tracku - vsetko som si musel postavit a naladit sam. zvukovo je super, co sa tyka pouzitelnosti mala nevyhoda - pokial ho chces mat pripojeny do midi sequencera a zaroven chces mat pusteny patch editor potrebujes 2 MIDI in/out porty - jeden na editor a jeden na sequencer.

moj verdikt : pokial si tzv. "patch-ovy maag" a chces robit viac menej "komercnu" muziku s klasickymi zvukmi tak NMM nieje nic pre teba, ak ta bavi hrat sa zo zvukom, vyrabat si vlastne patche - jednoznacne ano.
Naposledy upravil(a) dendy dne 07 led 2005 08:56, celkem upraveno 1 x.

ress
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2002 15:20

Příspěvek od ress » 07 led 2005 08:55

Zde můžu přispět i já se svou troškou do mlýna. Vlastním Nord Modular a stále mě baví, zvuk je dobrý (i když dnešní sw se mu vyrovná), díky velkému počtu kontrolerů je použitelný i na živé kroucení, ale chce to nastavovat. Považuji ho spíše za nástroj pro laboranty, zvukové experimentátory.

Rozhodně se hodí na taneční hudbu, jeho zvukové spektrum je široké, akorát si dej pozor na polyfonii - Micro Modular má slabý výkon, tak bude ve většině případů monofonní nebo dvouhlasý.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 07 led 2005 08:59

jo a este jeden tip... vyskusaj si Nord G2 software (je nastiahnutie na stranke Clavie) - ziskas predstavu o tom ako sa pracuje s NMM a tiez zhruba predstavu o zvuku, aj ked imho ten G2 ma o nieco lepsi zvuk ako NMM ale to je dane aj tym ze NMM je uz "stary pan" .. ale inac NMM je zvukovo super.

na druhej strane suhlasim s ressom ze zvukovo sa mu niektore dnesne softy vyrovnaju... pokial nie si striktne hardwarovy maniak tak NMM nebude pre teba zase az tak radikalnym prinosom oproti povedzme Reaktoru 4 a v tomto pripade by si mal tie peniaze radsej investovat napr do lepsieho odposluchu ak ho este nemas ;)

ress
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2002 15:20

Příspěvek od ress » 07 led 2005 09:06

dendy píše:na druhej strane suhlasim s ressom ze zvukovo sa mu niektore dnesne softy vyrovnaju... pokial nie si striktne hardwarovy maniak tak NMM nebude pre teba zase az tak radikalnym prinosom oproti povedzme Reaktoru 4 a v tomto pripade by si mal tie peniaze radsej investovat napr do lepsieho odposluchu ak ho este nemas ;)
A já souhlasím s Dendym, sice by se měla srovnávat cena originálního sw versus hardware, ale víme, jak to v naší nadšenecké sféře chodí ;)

kora
Příspěvky: 134
Registrován: 11 čer 2004 20:33

Příspěvek od kora » 07 led 2005 23:40

Dekuju za informace.....
Asi do toho pujdu za ty penize ... no neber to..
Koukal jsem na ten program kterym se delaj ty zvuky :roll: nic pro me
je to docela tezke udelat nejaky zvuk.Nejak to nezvladam..podpora zvuku
taky ujde na strankach clavia je toho ''valnik''
Je to zvukove srovnatelne treba "trochu s norden 2 ?" koukal jsem ze tam
jsou nejake presety z nl2.........
Ja delam prevazne tanecni hudbu a roland a spol (novation...) me
nepridou zvukove dobre..Nejak me nadchnul Waldorf napr. pulse je naprosto gut...taky nord3. 8)

ress
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2002 15:20

Příspěvek od ress » 07 led 2005 23:42

kora píše:Je to zvukove srovnatelne treba "trochu s norden 2 ?" koukal jsem ze tam jsou nejake presety z nl2.........
Přímé srovnání s Nord Lead 2 resp. identických patchů vyznívá lépe pro Nord Lead, je průraznější. Série Modular je tenčí, trošku měkčí.

ress
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2002 15:20

Příspěvek od ress » 07 led 2005 23:47

kora píše:Koukal jsem na ten program kterym se delaj ty zvuky :roll: nic pro me
je to docela tezke udelat nejaky zvuk.Nejak to nezvladam..podpora zvuku
taky ujde na strankach clavia je toho ''valnik''
Trochu bych se bál odkazovat pouze na patche z internetu. Nord (Micro) Modular je IMHO hodně o laborování se zvukem. Taky má málo kontrolerů na pozdější "živou" úpravu (např. na základní operace s filtrem a obálkou je jich málo). Ale pokud jsi typ, který neprogramuje, ale používá hlavně presety, nebude ti to vadit.

kora
Příspěvky: 134
Registrován: 11 čer 2004 20:33

Příspěvek od kora » 08 led 2005 08:42

Uvazoval jsem ze k tomu dokoupim nejaky midi kontroler..bude to s mim
pracovat?
Kutil jsem ane ne zas takovej..asi si nactu nejaky preset a budu si hrat
se zvukem ale tvorit novej asi nedokazu. :cry:

ress
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2002 15:20

Příspěvek od ress » 08 led 2005 09:03

kora píše:Uvazoval jsem ze k tomu dokoupim nejaky midi kontroler..bude to s mim
pracovat?
Kutil jsem ane ne zas takovej..asi si nactu nejaky preset a budu si hrat
se zvukem ale tvorit novej asi nedokazu. :cry:
Počítej, že úpravu zvuku lze praktivky provádět jen v softwarovém editoru - každý patch může vypadat úplně jinak, mít jiné definice kontrolerů atd. MIDI kontroler bude samozřejmě fungovat, ale každý patch budeš muset nejdříve nastavit, nejlépe zavést jednotný systém přiřazování kontrolerů nebo se v tom nevyznáš.

kora
Příspěvky: 134
Registrován: 11 čer 2004 20:33

Příspěvek od kora » 08 led 2005 12:40

Nu dobra..v pondelí si jedu pro ten nord tak jsem zvedav jak se to bude ovladat.
Dekuju za informace :idea:

kora
Příspěvky: 134
Registrován: 11 čer 2004 20:33

Příspěvek od kora » 10 led 2005 13:31

:P
Tak uz je micromodular pod strechou..Je to dost dobra masinka.
Jen nechapu jedno...jak dokazou naladovat takovej zvuk do tak male
masinky?
Hraje to naprosto nadherne.. ciste........
Naposledy upravil(a) kora dne 10 led 2005 19:29, celkem upraveno 1 x.

ress
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2002 15:20

Příspěvek od ress » 10 led 2005 13:35

kora píše::P
Tak uz jse micromodular pod strechou..Je to dost dobra masinka.
Jen nechapu jedno...jak dokazou naladovat takovej zvuk do tak male
masinky?
Hraje to naprosto nadherne.. ciste........
Jsem rád, že jsi spokojen :)

Holt dnes stačí pár švábů a převodník :)

digitalwave
Příspěvky: 43
Registrován: 22 říj 2005 15:33

Příspěvek od digitalwave » 22 říj 2005 16:02

hmmm, aby som si ho kupil aj ja? da sa priradit kontroler sequenceru aby menil napr. filter micromodularu???

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 22 říj 2005 16:48

digitalwave: ak ten sekvencer posiela midi, tak urcite...(akykolvek parameter v micromodular mozes ovladat cez midi)

Odpovědět