Nord Modular G2

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 08 led 2008 16:21

SW editor je samozrejme prehlednejsi, intuitivnejsi. Ale nez intuitivnim zpusobem objevis, nejakou novou nebo spise jiz existujici techniku syntezy, filtrovani, sequencingu tak budes mi "fousaty deti".
Ruzne techniky jsou popsane v ruznych tutorialech, takze proc stracet cas jejich hledanim intuitivnim zpusobem. A jsme zase u toho uceni :)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 08 led 2008 16:24

TOM: je to sila zvyku, ja som za 10 rokov vymyslel kopec patchov a do kurzweila sa mi roky nechcelo, dost mi dalo zabrat naucit sa s tymi zvukmi hrat, ale teraz uz 2 mesiace programujem 3-4 zvuky denne a uz mi to ide omnoho lepsie.

CS1x ma na dnesne pomery velmi slaby zvuk, takmer nepouzitelny, pametam si ked som ju predaval tak som ju poslednyraz zapol a zacal nazivo nieco robit so zvukmi, arpeggiatorom a bicimi paternami, tak az mi bolo luto ze ju predavam ale zvukovo to bolo dost hrozne.

Inak modularna struktura je zaujimava vec, dolezite je aby clovek mal dost casu na to, lebo dost casto sa v tom strati a nevi kudy kam, mozno aj preto z hladiska predajnosti je na tom nord lead 2 lepsie ako G2, teda ked sa tu uz bavime o NORDE :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 08 led 2008 16:26

exom: www.xs4all.nl/~rhordijk/G2Pages
Naprosto dokonaly tutorial pro zacatek

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 08 led 2008 16:33

haha... tak to by si bol uz cisty pacient pre "MENE JE VICE" :-)))

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 led 2008 16:34

ninja : dik, zaujimave...

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 08 led 2008 16:39

Muzikanti, kteri chteji hlavne hrat a ne moc experimentovat, tak si koupi urcite radeji nord lead...

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 12 led 2008 07:43

by ma celkom zaujimalo aky to ma zvuk ten modular, trebars v porovnani s NL2, NL3..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 led 2008 11:27

marfil : sak si daj vyhladat na youtube.. alebo priamo na strankach vyrobcu su ukazky v mp3

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 12 led 2008 15:17


marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 12 led 2008 15:33

Dakujem Dendy a aj za toho riadneho chrobaka v hlave co teraz mam..).. Fakt pekny zvuk

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 12 led 2008 15:41

neni zac ;-) nuz.. vitaj v klube, G2 je STRASNA namotavka :-)

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 12 led 2008 15:47

ozaj aka je potom integracia do DAW? trebars Cubase?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 12 led 2008 15:51

no ako klasicky externy HW .. bohuzial ten editor je standalone aplikacia (komunikuje s G2 cez USB), takze potom pustis editor, pustis cubase a noty z cubase posielas do G2 klasicky cez midi ..

skoda, mohli ho spravit ako VSTi interface, ale tak nic nieje dokonale ;-)

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 12 led 2008 15:52

Dendy zni to pekne,ale kdyz jsem videl tem soft tak jsem se zdesil takovej druhej reaktor. Jenze HW :D je HW.Tam se da routovat do zblbnuti :D mas rack nebo klavesovou verzi, jestli klavesovou tak se chci zeptat je to mozne vsechno routovat i z panelu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 12 led 2008 15:56

rack

ale ani pri klavesovej nemozez zapajat patch z panelu - na to je proste ten editor .. pri klavesov len potom mozes detailne nastavovat vsetky parametre tak ako si to nakonfigurujes na control surface ...

Odpovědět