Nord rack 2x synchronizace

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od Tom Šen » 16 čer 2011 12:05

Ahoj nevite prosim, jak se da arpegiator na Nord rack 2x synchronizovat s tempem v Logicu? Doufam, ze to nejak jde...

diky moc, ahoj Tom

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od dendy » 16 čer 2011 12:26

obavam sa ze nie.. len sa da nastavit na aku notu (napriklad 8th, 16th, 32th) sa synchronizuje restart arpegiatora ... klik SHIFT+SPECIAL a 2-jka je toto nastavenie.. vypnuty sync restartu je of a potom sipkami menis hodnoty 1 - 7 cim vyberas na aku velkost noty ma syncrhonizovat restart ...

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od klingáč » 16 čer 2011 12:32

Tzn. nedá sa synchronizovať ani s ďalším HW synthom ktorý má v istom tempe spustené arpeggio?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od dendy » 16 čer 2011 12:58

nie... bpm cez midi nesynchronizuje... aspon myslim teda.. zbezne som ho zapol, poskusal nastavenia.. manual som nestudoval ...

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od Tom Šen » 16 čer 2011 13:24

dendy: diky moc za odpoved. zkusim to o cem pises, tom

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od klingáč » 16 čer 2011 13:30

FAQ:

Q: How do I sync the Nord Lead LFOs/Arpeggiator to MIDI clock?
A: You can only sync the LFO/Arpeggiator restart. In between the restarts, the LFO/Arpeggiator runs at the rate set with the Rate knob. There are several ways to sync the LFO/Arpeggiator restart to external MIDI clock. Please, see the respective User Manuals on pages 61-62 (Nord Lead 1/Rack 1) or 63-64 (Nord Lead 2/Rack 2) for more details.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od dendy » 16 čer 2011 14:11

no cize presne to co som napisal :)

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od klingáč » 16 čer 2011 14:57

dendy píše:no cize presne to co som napisal :)
Idééééš 8)

http://www.clavia.se/downloads/manuals/ ... 0(eng).pdf
strana 68

Keď prídem z roboty, musím to skúsiť.

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od Tom Šen » 17 čer 2011 08:30

klingáč: ahoj, zkoušel jsi to? já zatím ne, ale podle manuálu, str. 68 to teda vypadá, že synchronizace je možná?
díky, tom

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od dendy » 17 čer 2011 08:44

to nieje synchronizacia v zmysle BPM (pisal size chces synchronizovat tempo) .. to ti len spravi to, ze ked stlacis klavsu nezacne ti hrat okamzite ale az na najblizsiu midi notu.. cize to je skorej len taka kvantizacia, nez plnohodnotna synchrnizacia.. rychlost ti stale bude slapal len podla toho ako mas vytoceny speed knob ...

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Nord rack 2x synchronizace

Příspěvek od Tom Šen » 17 čer 2011 08:56

aha, jasné, díky dendy. ahoj

Odpovědět