Nord rack 2x synchronizace
Nord rack 2x synchronizace
Ahoj nevite prosim, jak se da arpegiator na Nord rack 2x synchronizovat s tempem v Logicu? Doufam, ze to nejak jde...
diky moc, ahoj Tom
diky moc, ahoj Tom
Re: Nord rack 2x synchronizace
obavam sa ze nie.. len sa da nastavit na aku notu (napriklad 8th, 16th, 32th) sa synchronizuje restart arpegiatora ... klik SHIFT+SPECIAL a 2-jka je toto nastavenie.. vypnuty sync restartu je of a potom sipkami menis hodnoty 1 - 7 cim vyberas na aku velkost noty ma syncrhonizovat restart ...
Tzn. nedá sa synchronizovať ani s ďalším HW synthom ktorý má v istom tempe spustené arpeggio?
nie... bpm cez midi nesynchronizuje... aspon myslim teda.. zbezne som ho zapol, poskusal nastavenia.. manual som nestudoval ...
dendy: diky moc za odpoved. zkusim to o cem pises, tom
FAQ:
Q: How do I sync the Nord Lead LFOs/Arpeggiator to MIDI clock?
A: You can only sync the LFO/Arpeggiator restart. In between the restarts, the LFO/Arpeggiator runs at the rate set with the Rate knob. There are several ways to sync the LFO/Arpeggiator restart to external MIDI clock. Please, see the respective User Manuals on pages 61-62 (Nord Lead 1/Rack 1) or 63-64 (Nord Lead 2/Rack 2) for more details.
Q: How do I sync the Nord Lead LFOs/Arpeggiator to MIDI clock?
A: You can only sync the LFO/Arpeggiator restart. In between the restarts, the LFO/Arpeggiator runs at the rate set with the Rate knob. There are several ways to sync the LFO/Arpeggiator restart to external MIDI clock. Please, see the respective User Manuals on pages 61-62 (Nord Lead 1/Rack 1) or 63-64 (Nord Lead 2/Rack 2) for more details.
no cize presne to co som napisal 

Idééééšdendy píše:no cize presne to co som napisal

http://www.clavia.se/downloads/manuals/ ... 0(eng).pdf
strana 68
Keď prídem z roboty, musím to skúsiť.
klingáč: ahoj, zkoušel jsi to? já zatím ne, ale podle manuálu, str. 68 to teda vypadá, že synchronizace je možná?
díky, tom
díky, tom
to nieje synchronizacia v zmysle BPM (pisal size chces synchronizovat tempo) .. to ti len spravi to, ze ked stlacis klavsu nezacne ti hrat okamzite ale az na najblizsiu midi notu.. cize to je skorej len taka kvantizacia, nez plnohodnotna synchrnizacia.. rychlost ti stale bude slapal len podla toho ako mas vytoceny speed knob ...
aha, jasné, díky dendy. ahoj