Čavko chcel by som kúpiť spomínaný numark.
Je niekto kto ho pozná a odporúča poťažne neodoporučuje?...Klady?...zápory?
Gramce si nemožem dovoliť a chcem sa spýtať či sa dá na numarku plnohodnotne scratchovať...
Numark MixTrack
Re: Numark MixTrack
Mám ho doma už asi měsíc a mohu ho doporučit. Jelikož za plastovým kabátkem (ale mě osobně se moc líbí) je velká síla a kvalita. K těm plotnám - skrečování je na nich opravdu bomba (řekl bych že pro normální skrečování nahradí gramce). Plotny mají několikanásobné rozlišení než jsem čekal (na krajích jsou citlivé cca. na milimetr) a navíc jsou dotykové jen na prsty (kapacitní technologie nejspíš).
Radši bych však doporučil výhodnější Numark Mixtrack Pro (ten mam já).
Má vynikající zvuk (odzkoušeno na velmi kvalitních reproduktorech). Navíc se tam dají zapojit i sluchátka (má vlastně dvě zvukovky v jednom) a dostaneš k tomu i software.. (já dostal Traktor, ale jsou i edice s Virtual DJ). Vše funguje rychle a bez úskalích a to mám starej počítač s RAM jen 1 GB - a kupodivu Mixtrack pracuje se skoro nespozorovatelným zpožděním ( např. u crossfaderu je to fakt jako v zrcadle..
).
Navíc jelikož jsem tvor zvědavý, opatrně jsem vyzkoušel otevřít plastový kryt přístroje, abych viděl mího miláčka zevnitř (jsem trochu elektronik
). Mohu je říct že tam je o mnoho více elektroniky než jsem čekal, jasně byla vidět "čudlíková" deska oddělená od zvukovky. Musím říct že opravdu pečlivé a čisté zpracování.
Doporučuji ale ještě více doporučuji model PRO.
Radši bych však doporučil výhodnější Numark Mixtrack Pro (ten mam já).
Má vynikající zvuk (odzkoušeno na velmi kvalitních reproduktorech). Navíc se tam dají zapojit i sluchátka (má vlastně dvě zvukovky v jednom) a dostaneš k tomu i software.. (já dostal Traktor, ale jsou i edice s Virtual DJ). Vše funguje rychle a bez úskalích a to mám starej počítač s RAM jen 1 GB - a kupodivu Mixtrack pracuje se skoro nespozorovatelným zpožděním ( např. u crossfaderu je to fakt jako v zrcadle..

Navíc jelikož jsem tvor zvědavý, opatrně jsem vyzkoušel otevřít plastový kryt přístroje, abych viděl mího miláčka zevnitř (jsem trochu elektronik

Doporučuji ale ještě více doporučuji model PRO.

model pro se lisi jen vestavenou zvukovkou.. takze kdyz uz nekdo ma kvalitni kartu, proc by kupoval dalsi (o jejiz extra kvalite za pridanou tisicovku vyrazne pochybuju)
ale vzhledem k cene, je to asi rozumnej produkt v obou verzich. jako dalsi rozumnej kup vidim az s2 od native.. to je sice drazsi vec, ale jejich provedeni a kvalita asi za ty penize stoji - proste to uz neni jen pouha hracka.

ale vzhledem k cene, je to asi rozumnej produkt v obou verzich. jako dalsi rozumnej kup vidim az s2 od native.. to je sice drazsi vec, ale jejich provedeni a kvalita asi za ty penize stoji - proste to uz neni jen pouha hracka.
Tím chcete říct že Mixtrack je "pouhá hračka" ? V čem se tak hrozně liší Mixtrack a S2 ? Né vážně, v čem??biscuit píše:proste to uz neni jen pouha hracka.
Ano, vypadá mnohem profesionálněji.
Kvalita zpracování na nejvyšší úrovni.
Tvůrci si potrpěli na tom aby v každém vyvolali ten úžasný pocit okouzlení.
Ale hardware jr přece jedna věc a tou druhou je software. Kvalita může být jakákoliv, ale rozhodujícím elementem bude pokaždé software.
Je jedno jestli píšete na klávesnici za dvě stovky nebo za tři tisíce. Text bude vždy takový jak ho nastavíte v programu

Já pouze nesouhlasím s tím, že Mixtrack je pouhopouhá hračka. Samozřejmě bych ho bez váhání vyměnil za dražší model, ale jen kvůli tomu pocitu

ahoj, myslim, ze si nemusime vykat 
nemyslel jsem to vztazeno jen k mixtracku, ale obecne k levnejsim kontrolerum. a jde hlavne o robustnost provedeni. na profesionalni urovni musi tyhle veci bejt opravdu odolny, neni moc dobry, kdyz dji raubirovi zustane fader v ruce, nebo kdyz jakymkoliv trochu horsim nebo opravdu intenzivnim zachazenim ten vyrobek "umira" pred ocima. tak je to vzdy a se vsim ve srovnani profi vs. hobby. neco jinyho je to na doma - tam myslim tahle kategorie staci.
ja mam navic takovou neprijemnou vlastnost. tech veci, kterejm kouka z oci lacinost si ja moc nedokazu vazit - nevytvorim si k nim takovej vztah, jako k vecem, ktery jsou naopak poctive udelany, bez zbytecnejch kompromisu.
k duhu mixtracku jde urcite pricist to, ze se sice jedna o hobby produkt, ale taky tomu odpovida cena - proto si myslim, ze je to dobrej kup, narozdil od ostatnich hobby podobnejch ovladacu. a s2 mi prijde jako prvni produkt z ty vyssi tridy, do kteryho se vyplati investovat.
ad software . to je myslim uplne irelevantni - pouzivam porad ten stejnej (akademicky vzato)
snad je to ted vysvetleno dostatecne.

nemyslel jsem to vztazeno jen k mixtracku, ale obecne k levnejsim kontrolerum. a jde hlavne o robustnost provedeni. na profesionalni urovni musi tyhle veci bejt opravdu odolny, neni moc dobry, kdyz dji raubirovi zustane fader v ruce, nebo kdyz jakymkoliv trochu horsim nebo opravdu intenzivnim zachazenim ten vyrobek "umira" pred ocima. tak je to vzdy a se vsim ve srovnani profi vs. hobby. neco jinyho je to na doma - tam myslim tahle kategorie staci.
ja mam navic takovou neprijemnou vlastnost. tech veci, kterejm kouka z oci lacinost si ja moc nedokazu vazit - nevytvorim si k nim takovej vztah, jako k vecem, ktery jsou naopak poctive udelany, bez zbytecnejch kompromisu.
k duhu mixtracku jde urcite pricist to, ze se sice jedna o hobby produkt, ale taky tomu odpovida cena - proto si myslim, ze je to dobrej kup, narozdil od ostatnich hobby podobnejch ovladacu. a s2 mi prijde jako prvni produkt z ty vyssi tridy, do kteryho se vyplati investovat.
ad software . to je myslim uplne irelevantni - pouzivam porad ten stejnej (akademicky vzato)
snad je to ted vysvetleno dostatecne.
Mixtrack mam na doma na trenovani, promomixy, podcasty a podobne srandy, protoze sem hlavne producent a davat 40k za pio je pro me zbytecnost. Takze pokud to nechces tahat po klubech tak by ti to mohlo stacit. Tady kresh8 se sice hrozne urazil, ale ze je to plastova mrdka a ne profi kontroler je proste fakt
Pokud nemas normalni zvukovku tak si vem PRO verzi, Traktor LE dostanes k oboum. Za ty penize nic lepsiho nesezenes. A az na reaklci play buttonu to ma priblizne stejny feeling jako pio, Ty jogy jsou fakt super( i kdyz na scratchovani to teda moc neni)

biscuit: ok teď už souhlasím, možná jsem měl souhlasit už předtím
psk501: neurazil jsem se to rozhodně ne tady nejde o mě ale o kontroler... řekl bych s tou kvalitou že Mixtrack bude mít rychlejší opotřebení, ale nevhodný pro kluby myslím že není. Já ho sice mám taky na doma, ale co jsem slyšel a četl se na akcích používá... a velkou roli v tom hraje vzhled (ve tmě ten světlej plast vypadá jako hliník).
Teda musím říct že se při otáčení ty kola mírně kroutěj, tak jsem sundal kryt, jestli by to nešlo nějak seštolovat a hlavně jestli to nemá nějak vliv na funkci... zjistil jsem že to nemá žádné ložisko a je to vlastně jen připevněné k čemusi (asi potenciometr), takže seštolovat se to nedá (což mi nijak zvlášť nevadí) ale důležité je že vliv na funkci to taky nemá. Takže ok, tohle je stopa horšího provedení, ale "plastová mrdka"
je podle mě trochu nespravedlivé

psk501: neurazil jsem se to rozhodně ne tady nejde o mě ale o kontroler... řekl bych s tou kvalitou že Mixtrack bude mít rychlejší opotřebení, ale nevhodný pro kluby myslím že není. Já ho sice mám taky na doma, ale co jsem slyšel a četl se na akcích používá... a velkou roli v tom hraje vzhled (ve tmě ten světlej plast vypadá jako hliník).
Teda musím říct že se při otáčení ty kola mírně kroutěj, tak jsem sundal kryt, jestli by to nešlo nějak seštolovat a hlavně jestli to nemá nějak vliv na funkci... zjistil jsem že to nemá žádné ložisko a je to vlastně jen připevněné k čemusi (asi potenciometr), takže seštolovat se to nedá (což mi nijak zvlášť nevadí) ale důležité je že vliv na funkci to taky nemá. Takže ok, tohle je stopa horšího provedení, ale "plastová mrdka"