OB 12

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
dendy

Re: OB 12

Příspěvek od dendy »

to je bez debaty, ziadne VA-cko nema take paradne FM modulacie ako nord :)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Agent Provocateur píše:
a.tom.x píše:
Agent Provocateur píše:ja som mal toto hebedo doma--a velmo rýchlo to letelo preč.. Zklamalo ma to velmi-hrozne tažkopádne, pomalé, laciné knoby a fadery, arp nepoužitelný, no hrůza--keď to porovnám s hravým, intuitívnym, kreatívnym Ionom-ktorý vie vylúdiť aj solídne basy, tak to je nebe a dudy
Hele jak moc se dá kouzlit na Ionu s FM? Jako VA je to divný, ale jako digitál mi to přijde zajímavé.

No priznám sa, že s FM som sa až tak moc nehral,ale čo považujem za hlavnú divíziu ionu je unison, porta, kopec zajímavých filtrov, modulation matrix a HLAVNE je všetko velmi dobre usporiadané a zachvilku je s tým človek vzžitý.. Inak si myslím, že sa z toho dajú vylúdiť dosti analogish zvuky..
Právě, že ty analogisch zvuky mě na tom nebavili. moc velká chemie. Zajímalo by mě to jako digitál.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Agent Provocateur

Příspěvek od Agent Provocateur »

Hele jak moc se dá kouzlit na Ionu s FM? Jako VA je to divný, ale jako digitál mi to přijde zajímavé.

No priznám sa, že s FM som sa až tak moc nehral,ale čo považujem za hlavnú divíziu ionu je unison, porta, kopec zajímavých filtrov, modulation matrix a HLAVNE je všetko velmi dobre usporiadané a zachvilku je s tým človek vzžitý.. Inak si myslím, že sa z toho dajú vylúdiť dosti analogish zvuky..

Právě, že ty analogisch zvuky mě na tom nebavili. moc velká chemie. Zajímalo by mě to jako digitál.

No jo..to sa Ti ani nedivím, popri tých tučnotách čo máš doma :) To by mi tak tiež určite prišlo, ale ako bežný smrtelník som zatial nemal možnosť mať doma poriadny analog, takže som sa musel uskromniť ( a v tomto ma ion potešil )
Ale i ako čisto digitál je to moc fajíín hračka...kopec použitelných FX, sweepov, dobrý arp---je to proste hrozne hravé--človek sa na tom zasekne raz dva :) a velmi dobre sa s tým dá a velice použitelne vyblbnúť

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No mě z těch VA zajímají hlavně ty "nepovedené" digitálně znějící věci - Fizmo, Ion, AN1x občas
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

dendy

Příspěvek od dendy »

an1x nepovedene ?? uhm.. no ja viem ze si zmlsany modularom ale an1x engine (teda ak je ten isty ako v an200) je jeden z najpodarenejsich VA synthov ake mi presli rukami ...

Agent Provocateur

Příspěvek od Agent Provocateur »

Ten Fizmo vypadá a znie dosti zaujímavo-dobrý na atmo veci mi príde--taký luxusnejší NI Absynth

dendy

Příspěvek od dendy »

ano Fizmo je podla mna velmi zaujimavy stroj .. nepravom podcenovany ...

Magion

Příspěvek od Magion »

jo jo :wink:
Fizmo je zajímavý - docela dnes už retro, ale upřímně skoro většina syntáků mi připadá strašně retro. Nějak se vývoj v HW zasekl pořád točí dokola těch samých zvuků.
Proč se nepokračovalo ve formantech ala FS1R, transwavech (fizmo) atd... někam dál???????
Pořád jen VA subsraktivní, max FM v podstatě hotovo. pokud chce člověk víc kouzlit se syntézou, tak mu zbývá jen softwarová cesta. no je to byznys...
sory za ot

bassline

Příspěvek od bassline »

magion : kuzlenie spociva v modulaciach a aranzi, nie na type syntezy ...

dendy

Příspěvek od dendy »

jo presne.. take TI-cko ma take obrovske modulacne moznosti, o roznych oscilatororoch a filtroch (vratane formantoveho) nehovoriac... z neho sa daju dostat fakt rozmanite spektra zvukov - je to len o tom vyuzit vsetky moznosti a neuspokojit sa zo stiahnutim preset banky cukrikovych trance leadov od vengeance-ho :-)

na druhej strane suhlasim ze je skoda ze napriklad yamaha dalej nerozvijaka FS1r technologiu - ta je hodne unikatna ...

ono prist s niecim uplne novym a netradicnym je aj marketingovy problem - nepredas to.. vid Hartmann Neuron ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ohladom FS1r, mam pocit ze to uz je naozaj taky strop FM, neviem kam dalej by to este chceli potiahnut.. to je dodnes neprebadany syntak..
jedine ze by dali Audio IN do FS2r :)

dendy

Příspěvek od dendy »

jo presne audio IN.. moznost pouzit sample ako priebeh oscilatora.. spravit megaintuitivny intreface ako VSTi ... moznost luboboleneho routingu medzi operatormi na baze modularneho prostredia... moznosti je vela kam to posunut :-) teda niezeby fs1r nebol uz tak paradny stroj sak to vies sam dobre hehe :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy píše:jo presne audio IN.. moznost pouzit sample ako priebeh oscilatora.. spravit megaintuitivny intreface ako VSTi ... moznost luboboleneho routingu medzi operatormi na baze modularneho prostredia... moznosti je vela kam to posunut :-) teda niezeby fs1r nebol uz tak paradny stroj sak to vies sam dobre hehe :)
ten IN som mal na mysli v uplne inom zneni :) ide o to ze si mozes nasnimat hoc aky zvuk a FS1r ti ho prevedie na cisla a patricne zahra cez syntezu, takto je pre FS1r editor, kde si z analyzujes wavko a len posled cez MIDI IN data dnu do FS1r a ulozis..

ale nebol by som proti vediet davat do operatora dajaku tu AWM2

ale uz sme akosi odbocili od OB-12

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Ešte trochu od OB12
ale nebol by som proti vediet davat do operatora dajaku tu AWM2
- toto je obmedzene možné u SY/TG 77, SY99 ...
Ale toto celé, čo tu rysujete by sa mi tiež darz ľubilo...)
Ale preboha !! koľko ešte operátorov a parametrov nám treba ku spokojnosti !!?? :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

jusuf píše: Ale preboha !! koľko ešte operátorov a parametrov nám treba ku spokojnosti !!?? :-)
vtesat do kamena, zaramovat a vystavit :) amen :)

Odpovědět