patchbay konfiguracia

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

patchbay konfiguracia

Příspěvek od mONOGRAm » 24 črc 2009 09:35

nenasiel som podobnu temu, tak vytvaram novy topic.

momentalne mam nastaveny proel pbr32, pri pohlade spredu - vystup zo synthov zapojeny do zadnej vrchnej zdierky a
spodnu zadnu zdierku prepojenu so vstupmi zvukovky. takymto sposobom mi na proeli funguje prepojenie OUTov zo syntakov
s INmi zvukovky prepatchovavanim vrchnej prednej zdierky so spodnou prednou. pri neprepojeni prednych zdierok signal
neprechadza - pre mna idealne zapojenie.

kvoli rozsireniu ciest som si zaobstaral behringer px1000. neviem ho vsak po kombinovani vsemoznych zapojeni nastavit
na priechod signalu, popisovany v manuali /http://www.behringerdownload.de/PX1000/ ... Rev_B.pdf/ ako
"mode 1" , teda presne ten, aky pouzivam pri proeli. myslel som si, ze je to jeden zo zakladnych stavov i pri behringeri
/ako to nakoniec popisuje i navod/, ale vzdy mi, aj pri neprepatchovani prednej vrchnej a spodnej zdierky prechadza
signal z vrchnej do spodnej zadnej /teda syntakove outy priamo do zvukovkovych vstupov/. priamy priechod sa mi podarilo
odstranit jednou jedinou kombinaciou a to jednoduchym vlozenim jacku do vrchnej prednej zdierky - tym sa priechod prerusil.
nevidim vsak dovod kupovat dalsie prepajacie jacky len z dovodu prerusenia ciest.

je mozne nejakym sposobom zapojit behringera tak, ako som pouzival proel?

a este jedna otazka - kedze potrebujem prepajat i viacej digitalnych IN/OUTs, niektore moduly pouzivam prave na ne
/chodi do toho tradicny spdif/. moze mi taketo prepajanie "dokurvit" digisignal?

este fotky modulov:

http://img339.imageshack.us/i/pbr32.jpg/

http://img520.imageshack.us/i/px1000.jpg/

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2009 09:51

monogram : staci ked v tom PX1000 otocis tie moduly .. a bude to fungovat ako chces .. cize to co mas teraz v predu , bude vzadu ..

je to ale divne .. patch bay sa pouziva tak , ze v defaultnom zapojenie , tam nemusis mat ziadne kable .. ked chces do vstupu dat nieco ine , tak to privedies do dolneho .. ked chces vystup syntaku dat inde , vytiahnes ho z horneho ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od mONOGRAm » 24 črc 2009 10:15

Pytkin: cudne to mozno je, no mne to takto vyhovuje /a navyse, asi to nebude az take cudne, ak je to jeden zo sposobov prepojenia, uvadzany i v navode. a ako som spominal, mam tak nastaveny i proel. tam som si otocil moduly tak, ako som potreboval/

otacat som to skusal vsetkymi smermi. v nijakom to nefunguje ako nejaky "thru" - teda zhora - zozadu dnu, spredu von a zdola - spredu dnu a zozadu von.
tie vyssie modely /px 2000 a 3000/ maju supatka navrchu, ktorymi sa to prepne. kamarat si prednedavnom kupoval tu 3000ku a jemu to funguje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2009 10:21

Tu je navod .. http://www.behringerdownload.de/PX1000/ ... _Rev_B.pdf

je tam 5 modov .. ty chces ten prvy .. staci to len spravne dat a zastrcit jacky .. a musi to fungovat ..

Este ma napada .. hore mas tie mody oznacene .. ako mas tie moduly dat ..

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2009 10:29

inak tie obrazky co si nalinkoval .. jeden ma spinac .. druhy ne ..

tento nema ziaden spinac .. takze len funguje ako chces .. je jedno ako ho das ..
Obrázek

tento mas spinac , takze moze tam tie rozne mody ..
Obrázek

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od mONOGRAm » 24 črc 2009 10:40

Pytkin: ten druhy je behringer /kedze ten prvy je proel, ako je na nom uvedene/.

a kde na tom druhom vidis prepinac?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2009 10:50

monogram : prepinac je dole v strede .. ked zasunies jack , tak sa prepne .. cie tie prave jacky musis mat vzadu .. aby bol stale zasunuty jack .. je jedno co je hore , ci cierne alebo sede ..

ten proel je teda uplne zakladny primitivny panel bez normalizacie ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od mONOGRAm » 24 črc 2009 10:55

Pytkin: no len prave ako som uz pisal, nechcem mat stale zapojeny nejaky patchcord len preto, aby mi signal neprechadzal hned na vystup dozadu.
jo, z opacnej strany su take 3 drotiky. cize keby som ich odpajkoval, ziskam to, co potrebujem?

ten proel mozno je zakladny, ale mne proste vyhovuje.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od mONOGRAm » 24 črc 2009 11:00

este obrazok - dole v strede su vidiet tie tri drotiky.

http://img154.imageshack.us/img154/6160/px1000board.jpg

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2009 11:01

kto hovori o patchcorde ? nic nepajkuj .. len to daj , ako som povedal ..

cize tak jako to je na fotke , prava strana je vzadu ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od mONOGRAm » 24 črc 2009 11:16

Pytkin: este raz.
v kazdej kombinacii, ktoru som skusal - skusal som vsetky mozne /pri nezapojenom pachcorde!!!/ mi prechadza signal zo zadnej hornej zdierky priamo do dolnej. co ja nechcem!
potrebujem poziciu, v ktorej signal prechadzat nebude, ja si ho odoberiem patchcordom /z vrchnej prednej zdierky/ a odvediem, kam budem potrebovat /do spodnej prednej zdierky trebars toho isteho slotu/. takto to funguje na proeli, ale nefunguje na behringeri. je dovodom ten "prepinac" /teda tie tri drotiky/?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2009 11:33

Obrázek

no .. pozeram si tento obrazok .. a je fakt ze tomu nerozumiem ..

horne su spojene .. dolne su spojene .. lavy horny a pravy horny sa spajaju cez prepinac (resp. sa zrejme rozpajaju) ..
ale podla plosaku je spojeny aj lavy horny a pravy dolny .. co je uplne od veci .. zospodu nie su dake spoje ? a ten jack ma kolko kontaktov ? mozno tie bocne kontakty nie su spojene .. potreboval by som to vidiet zhora (zo strany jackov) .. a sprav vacsie fotky ..

Kexik co na to hovoris ?

Ze by udelal soudruh behringer chybu ?

monogram : ak ti nevadi ze zrusis tu funkcionalitu normalizacie , tak skus ten prepinac a spojeni lavy horny , pravy dolny a musi to ist .. normalne len preskrabes spoje na doske ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2009 11:38

monogram : ale aj tak sa mi to nezda .. skusal si zapajat jacky do oboch stran ? aj do tej , kde je spinac ? on musi tie dva signaly rozopnut ..

proste otacal si ten modul , ze predok je vzadu a zadok je v predu ?

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od mONOGRAm » 24 črc 2009 11:47

Pytkin: otacal. cize moze to byt v tych drotikoch? ak by som ich prerusil /vyskusal na jednom module odstrihnut/odpajkovat/, mohlo by to vyriesit problem?
z toho zapojenia tomu nerozumiem ani ja.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: patchbay konfiguracia

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2009 11:54

MONOGRAM : no nejak prestal fungovat ten obrazok .. ja ziadne drotiky nevidim , takze netusim o com hovoris .. optimalne by bolo keby si to este raz odfotil a vacsie .. a odfot tu dosku zhora aj zdola.. potom to mozme zanalyzovat ..

Odpovědět