Patchbay

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
*ekeaze

Patchbay

Příspěvek od *ekeaze » 30 bře 2003 21:34

Mam dotaz, k cemu se pouziva Patchbay. Dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 bře 2003 22:52

Patchbay je v preklade prepojovacie pole .. Existuju rozne Patchbaye .. Najviac sa mozes stretnut s 2omi ..

A to audio patchbay .. Ked to zbagatelizujeme , tak je to kus plechu s konektormi .. je to rack s jackami v predu a vzadu .. Do zadu si napichas kable, ktore idu do mixu , do efektov , do syntakov , proste do vsetkeho co mas v studiu. A v predu potom mozes strkat kratke snury (patchcords) , ktorymi prepajas jednotlive veci .. cize trebars zapojis syntak do vstupu mixpultu , atd ..
U tychto patchbayov sa casto pouziva pojem normalizacia .. Znamena to, ze patchbay bez zastrcenych kablov prepaja hore jacky s dolnymi .. Priklad : mam zvukovku kartu , ktora ma 8 vystupov .. Napicham ich do hornej rady .. Do dolnej rady zapojim 8 vstupov na mixe .. Ked tam nic v predu nezastrcim (ziaden kabel) , tak mi vlastne ide tych 8 vystupov zo zvukovky do 8 vstupov na mixe .. Ale zistim ze potrebujem pripojit trebars syntak do mixu a uz nemam volny vstup .. Tak zo syntaku vytiahnem vystup a zastrcim ho na patchbay do toho vstupu mixu (vpredu) .. Tym sa mi vypoji ten signal so zvukovky ktory tam ide ..

Dalej sa este casto pouzivaju MIDI Patchbaye .. TO uz je inteligentne zariadenie , ktore ma trebars 8 vstupov 8 vystpupov .. Zapojim tam trebars 3 klavesnice a 5 zvukovych modulov .. A v tom patchbai potom nastavujem (elektronicky) ktory keyboard ma hrat na ktorom module .. Data sa daju rozne filtrovat a vselijake dobroty s tym robit ..

*ekeaze

Patchbay

Příspěvek od *ekeaze » 01 dub 2003 21:41

Dik moc za ifo, urcite se mi to bude hodit. :D

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Příspěvek od skeld » 26 črc 2007 14:40

Myslíte, že jsou znatelný kvalitativní rozdíly mezi jednoduchýma Patchbayema, chtěl bych si ho pořídit, poněvadž už mě nebaví věčný přepojování na zvukovce zezadu, ale nechci si pomršit signál. V kostce by mě tedy zajímalo, když si koupim Patchbay za 1 500,- tak jestli zaznamenám ztrátu kvality audio signálu. Líbil by se mi třaba tenhle http://www.thomann.de/gb/samson_spatch_patchbay.htm

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 26 črc 2007 17:08

Kvalitativni rozdily samozrejme sou. Mas tam neco dlouhodobe zastrceny, plisky maji tvarovou pamet, nevrati se zpatky, u symetriky se pak dejou ruzny veci. Je to mechanicky namahana vec a proto sou ty skutecne dobry patchbaye skutecne drahy.

Kdybych do toho nechtel dat majlant, koupil bych Neutrika, kterej je levnejsi nez tenhle Samson. Stejne se to pouzivanim stane mene nez stoprocentne spolehlivy a koupis si za par let novou.
Obrázek

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 27 črc 2007 11:03

hlavne nekupovat behringera, uz se nam dva vysraly !

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Příspěvek od skeld » 29 črc 2007 14:33

Ok, nad tím Neutrikem jsem taky přemýšlel, ještě na něj pořádně mrknu. Behringera bych určitě nebral, i když to má pár známejch a nic si neztěžovali, ale pár už toho od něj mám a to mi stačí. 8)
Jinak díky za vaše postřehy

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 črc 2007 00:16

nebrat ani PROEL

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 24 srp 2007 19:10

Pokud chces slusny a naprosto spolehlivy patche tak tady:

http://shop.audiopro.cz/search/cpj/
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Příspěvek od skeld » 29 srp 2007 09:20

Už jsem koupil Neutrika, tak uvidíme.

Odpovědět