PC na podiu - jak ho neznicit?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
biscuit

Příspěvek od biscuit »

no ja jsem asi extremne linej :-) jen jsem tak zauvazoval, ze mit vsechno v jednom setri cas a hlavne clovek nezjisti, ze tohle zapomnel pretahnout a ma to zrovna v tom kompu, kterej nema s sebou..

tankista

Příspěvek od tankista »

My nejsme zadny improvizatori a divoky kroutici. Mame hotovou vec, rozmysli se, co kdo nazivo zhraje, a pak se to dlouho zkousi, jako klasicka bigbitova kapela, takze tohle vazne problem neni

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Já jsem dřív používal na live desktop i s monitorem...
No nechtěl bych to znovu zažít. Na CD jsem si nosil hotové projekty, ale stejně to bylo nutné před zkouškou ve zkušebně dostatečně připravit. Teď bych se tomu chtěl trochu vyvarovat a připravit si věci už doma na notebooku. Navíc se třeba dostanu k tomu, že budu moct skládat kdekoliv. Myslím si, že to s tím notebookem má smysl. Rack mi bude stačit mělkej max 6U. Zvukovku mám M-audio Firewire410. Má navíc ADAT a SPDIF, takže to klidně rozšířím až na 8 stereo outů a to už je docela dost...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ondrash: koukam, ze mas u notebooku FireWire zvukovku jestli sem to dobre pochopil - jak ti to beha? Bojim se kolapsu firewire portu uz sem to nekolikrat videl. (asi tim, ze to meli v PCMCIA)

Magion

Příspěvek od Magion »

Notebook provoz na podiu vydrží!
větší problém je prach - musí se čistit větráky, jinak klesá výkon celýho noťasu.

brával jsem PC na vjing v neuvěřitelných podmínkách ( basy takový, že popojížděl stůl a srdce bilo podle basáku....) a disky a celý komplík v pohodě.

Teď používám noťas (občas v podobných podmínkách) a zatím jsem neměl
problém.

Myslím že obavy jsou trochu zbytečné - ty stroje to vydrží.

Jediný čeho se obávat je prach a pád.

Magion

Příspěvek od Magion »

a dlouhé prsty zlodějů....

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Slyšel jsem, že se prý dělá ochrana proti třesu na disky, ale pak rapidně klesá přenosová rychlost disku, co je na tom pravdy? Když to vezmu na akci tak aby se mi u toho nespustila naka takova ochrana a nebyl sem vykonem v prdeli. Chci jit do IBM Lenova Core DUo, giga ramky, 120SATA disk to musim jeste zjistit, zda tam neco takovyho je ci ne.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tom: tak si tak nesol ty vodposlechy :-) ja bych to neresil, este jsem takovej problem nemel a hraju vsude mozne (a odposlech mivam taky nahlas)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

biscuit: si je nesolim :D spis mi jde o to, jestli tam takova ochrana nejaka u notasu je a jestli to neni jen kec. Pokud ano tak jaka je sance, ze se to zapne a vsecko spadne heh to je celkem dobra otazka.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja tam zadnou ochranu nemam a ani nechci mit. proc? bojis se vibraci?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

biscuit: ja se vibraci nebojim a zadnou ochranu tam nechci, ale pry to montuji do novych notebooku a jakmile sou vibrace tak se pry disk "podtaktuje" a snizi se mu proti poskozeni pocet otacek takze tim padem i prenosova rychlost a tohle kdyz ti disk udela na akci tak ti spadne treba rozjetej ableton a ses v hajzlu, proto zkoumam notebooky, abych si nekoupil nejakej kterej mi tohle udela. Dneska mi kamos posle ze skladu linky na typy notasu tak sem zvedav, co vyberu.

deep

Příspěvek od deep »

>> se pry disk "podtaktuje" a snizi se mu proti poskozeni pocet otacek takze tim padem i prenosova rychlost

nic takoveho neexistuje ciste z principu fungovani disku, snizeni otacek by zpusobilo zniceni hlav....

ta ochrana funguje tak ze je v disku (nebo na desce) cidlo zrychleni a disk pouze zaparkuje a zajisti hlavy v parkovaci zone a po urcity dobe nepretrzitejch vibraci hodi disk do sleep modu (prestane tocit)
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Odpovědět