Periferie pro ovládání DAW (mix, controller...) do 15.000 Kč

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Periferie pro ovládání DAW (mix, controller...) do 15.000 Kč

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 14:20

Toto téma zakládám jako pokračování diskuze z tématu:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... highlight=

Chtěl bych nahradit svůj mix Soundcraft Spirit M12 něčím novějším a užitečnějším. Nechtěl bych úplně ztratit HW mix, ale rád bych měl knoby, kterými by šlo ovládat přímo Cubase a další programy jako třeba Kontakt apod.

Nemám peníze na plnohodnotný digi mix, ale zase bych zaplatil o malinko víc než za obyč MIDI kontroler. Docela bych uvítal 100mm fadery, který sem si oblíbil na Spiritu...
Nepotřebuji I/O, který nabízí mix, pouze jakoby sofistikovanější kontroler s připojením asi přes MIDI, pač nechci nic s integrovanou zvukovkou o jiný způsob mě nenapadá...
V této oblasti mám zatím mlhu a vůbec netuším, jeslti něco takovýho existuje... ale rád si nechám od vás virtuálních kamarádů a kolegů poradit, co by se mi asi mohlo hodit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 14:50

delay : pises ze nepotrebujes I/O ktore ponuka mix .. tak co potom chces viac ako kontroler ? nejak som sa v tvojom popise zamotal ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 15:10

Pytkin: I já... Je to možná blbě napsaný. Jde vlastně o vhodnej MIDI kontroler. Sorry. S motorizovanými fadery.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 15:14

delay : tak ak nechces do toho dat nejake ty miliony , tak Euphonix Artist ..

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 04 úno 2008 15:23

delay: Nad DAW kontrolerem jsem taky hodně přemýšlel a došel jsem k závěru, že pro mě osobně je nejpraktičtější řešení tohle: Frontier Alphatrack

Je to jen "jedna šavle", takže můžeš ovládat jen jeden strip současně. Připadá mi lepší a přehlednější přepínat si takhle jednu šavli, než jich mít 8 a přepínat si banky po osmi (a ztratit se v nich). Možná to pro tebe není to pravý, třeba potřebuješ hýbat s více šavlama zároveň, jen prezentuju svůj pohled na věc.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 22:36

Shodan: Já tam spíš postrádám více knobů, kterýma bych ovládal třeba attack, relaease, decay a filtry v Kontaktu nebo tak... Jinak díky.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 04 úno 2008 22:39

myslim ze yamaha dela neco tak akorat pro tebe a pomerne za hubicku

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 22:47

To dělá třeba i Behringer... SPíš tak sonduju, kdo co používá, abych se neukvapil.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 04 úno 2008 22:47

http://www.yamaha-europe.com/yamaha_eur ... index.html

ale to je asi blbost, sou tam i vstupy/vystupy a toe zbytecne za to platit kdyz to nechces

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 04 úno 2008 22:52

Osobne mam vyzkouseno: Frontier BCF2000, AlphaTrack, TranzPort, MCU (klasickou verzi) - posledni dva stale vlastnim a pouzivam.
Pokud by se ti odarilo sehnat levnejsi pouzity, tak jednoznacne MCU - to je podle me standard. Nejdriv jsem si myslel, ze je to pro me kanon na vrabce, ale jak to clovek jednou zkusi, tak tomu propadne. Proste bomba... Na AlphaTracku se mi nelibila nepresnost ovladacich prvku, "kluzka" savle/knoby a neprakticky pripojeny kabel.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 04 úno 2008 22:54

Tady to pouziva kamos uz asi 5 let a furt bez problemu
http://www.musiccenter.cz/Evolution-UC- ... lery:18353

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 23:20

psk501: Ta Yamaha je mimo, stejně tak Evolution, ten nemá motorizovaný fadery. Díky za snahu :-)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 23:26

ripper: CO je MCU? Trochu víc info... Takhle nic nenajdu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 23:31

mackie control unit

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 04 úno 2008 23:43

Za tyhle peníze s motorizovanejma faderama asi nebude nic moc jinýho než ten Behringer. Ale zase se ti do rozpočtu vejdou dva a ještě zbude na nějakej shuttle ovladač ;)

Odpovědět