pidi prtave midi kontrolery

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
ReaktoplazmAR

pidi prtave midi kontrolery

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

toto vyzerá pekne :D
Obrázek

dendy

Re: MÉNĚ JE VÍCE :)

Příspěvek od dendy »

ano ja si na to robim uz nejaky cas zalusk :)

xxman

Příspěvek od xxman »

Do pátku by měl nanokontrólér přistát na stole, tak potom můžu podat subjektivní hodnocení ... původně mi to připadlo dost hračkoidní, ale podle video ukázek by to mohlo pro začátek stačit. Plánuju s tím ovládat VST synťáky a live hraní (spíš pohrávání) z Live (Abletonu) :)

2aoid

Příspěvek od 2aoid »

hm taky nad tím už delší dobu uvažuju...a ted sem zaregistroval, že ani akai neotálel..a jeho řešení 2 v 1 se mi hodně zamlouvá

Obrázek

xxman

Re: pidi prtave midi kontrolery

Příspěvek od xxman »

Ten Akai vypada aspon podle fotek o dost lip nez Nanokontrol, ale hledal jsem hlaven neco kde budou fadery a vic tlacitek - pady a knoby mam na Axiomu. Nanokontrol je od patku doma, tak pridam par postrehu - berte to jako postrehy nekoho, kdo zacina ;)
- ve skutecnosti vypada jeste hur nez na fotkach - typicka hracka z trznice :)
- je tezsi nez jsem cekal a diky gumovym "nozkam" se da v pohode ovladat 1 rukou a neujizdi po stole
- fadery a knoby vypadaji dost lacine a nevim nevim jak by se nankontrol tvaril na nejaky aktivnejsi a drsnejsi zachazeni
- fadery a knoby je nutny pred kazdym pouzivanim "zkalibrovat" na max/min hodnoty - to bude asi stejny u vsech nemotorizovanych faderu a ne 360 knobu
- nepodaril se mi rozchodit automaping pro Ableton - vzhledem k jednoduchymu mapovani v Abletonu "klikni a tahni/stiskni" v tom nevidim problem, asi bych si to stejne prehazel podle sebe
- nema vypinac - u me trochu problem - pokud ho mam pripojeny, zakladovka se sekne pri natahovani biosu. Stejne mi to dela i kdyz zapomenu vypnout Axiom pred startu PC - zeby problem mezi kalvesnici a zidli? :)
- na stole zabira minimum mista

Pri tvorbe ho pouzivam hlavne jako ovladani mixu Abletonu a trochu jsem otestoval i namapovanim pro zivy hrani - na knob prechazeni mezi scenama, na tlacika spousteni/zastavovani loopo a urcite s tim uzijeme kopec zabavy. Puvodne jsem uvazoval o drazsim reseni - evolution 33, Behringer BCF 2000, ale to by bylo podstatne jina investice a navic by me to stalo novy stul :) ... Takze u me dobry a za bazarovou cenu 1.400,- bych ho bral znovu.

kexik

Příspěvek od kexik »

xxman píše: - fadery a knoby je nutny pred kazdym pouzivanim "zkalibrovat" na max/min hodnoty - to bude asi stejny u vsech nemotorizovanych faderu a ne 360 knobu
ako toto myslis? ze neni hned po zapnuti na nulovej polohe fadera 0 a na maxime 127? to by teda bol opruz a tak sa rozhodne ine potasove kontrolery nechovaju

xxman

Příspěvek od xxman »

zkusim to prikladem :) - otevru projekt, mam na stope hlasitost namapovanou na fader - ovladani na kontroleru nefunguje - musim s faderm zajet na min nebo max a vse funguje ... odpoledne to jeste zkusim vykoumat, nejak moc jsem tohle neresil. Mozna to bude vec Abletonu, mam dojem ze k tomu vypisuje nejakou hlasku "nastav krajni polohu".

kexik

Příspěvek od kexik »

jaj tak... to je samozrejme logicke a normalne ze je to tak...

xxman

Příspěvek od xxman »

diky za potvrzeni, nemusim aspon nic koumat :) ... trochu OT- predkopladam spravne, ze u motorizovanych faderu tohle neni potreba a ty primo komunkuji s mixem DAW?

xxman

Příspěvek od xxman »

xxman píše:zkusim to prikladem :) - otevru projekt, mam na stope hlasitost namapovanou na fader - ovladani na kontroleru nefunguje - musim s faderm zajet na min nebo max a vse funguje ...
Tak jsem preci jen koumal a vykoumal jsem, ze nemusim zajet do krajni pozice, ale do pozice faderu v jake je na mixu Abletonu a na kontroleru se fader "chytne" ... hmm, ted nevim jestli zrovna neobjevuju Ameriku, ale hlavni je, ze me to bavi :)

kexik

Příspěvek od kexik »

ano, podstatne je ze kontroler musi vyslat nejaku hodnotu, aby ableton zistil, kde sa cudlik nachadza. on totiz ten cc povel vysiela len v momente ked sa cudlikom hybe. ked tam mas endless, tak ten prevezme hodnotu zaslanu z DAW, rovnako ako motorizovany fader, ale potak sa samozrejme sam prestavit nevie...

don corleone

Příspěvek od don corleone »

Robite si zalusk, ale ked som to tu predaval za babku, tak nikto nic. :D

Fractal

Příspěvek od Fractal »

mam dileema http://www.akaipro.com/lpd8 nebo korg nanoPAD? cena je skoro stejna, korg ma XYpad, ale zase si rikam, ze knoby jsou mozna vice useful, osobne se mi vice libi ten akai, nejlepsi by bylo prohlednout si to zblizka, bral bych to bytelnejsi :mrgreen: na livko jsou to imho pohodove vecicky a strcis je do kapsy

Fractal

Příspěvek od Fractal »

tak sem si ordered ten akai... pride az v listopadu, pak poreferuju

Fractal

Příspěvek od Fractal »

lpdcko mi lezi na stole, vypada fakt bytelne, trochu me zarazila vyska knobu, ale zase chapu, ze cim vyssi, tim horsi mobilita, de to strcit do kapsy... pady jsou velke tak akorat, konstrukce proste mnamozni, zapojuju...

Odpovědět